Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sobotní domácí měření sil fotbalistů 1.SK Prostějov s Třincem bude mít hned několik přídomků. Kromě již zmíněného posledního domácího zápasu sezóny budou mít také všichni účastníci druhé ligy za sebou přesnou polovinu zápasů. Vzhledem k aktuálním potížím Třince také půjde o významnou naději na tříbodový zisk.

Slezané rozhodně nebudou na podzimní sezónu vzpomínat v dobrém. Jejich nevýrazné výkony projevující se umístěním ve spodních patrech tabulky přiměly vedení klubu k výměně trenéra. Téměř přesně v polovině podzimu, konkrétně po odehraném 8. kole, nahradil dvojici Martin Zbončák a Lubomír Vašek v Třinci známý Jiří Neček.

Kádr přes léto opustila především dlouholetá opora Miroslav Ceplák, který ukončil kariéru, a dalších sedm hráčů. Brněnský Janoščín se stal z hostujícího kmenovým hráčem, na hostování z třetiligového Vyškova přišel krajní obránce Stříž. Ze Slavie posílil kádr útočník Hošek, z nedalekého Baníku Tobiáš, z Dunajské Stredy dorazil další záložník Krišto. Všichni na jaře působili v sousedním Frýdku-Místku.

Právě uplynulé čtrnácté dějství posadilo příštího soupeře eskáčka opět do sedla. Po mizerné sérii tří porážek v řadě si Třinečtí spravili chuť na Pardubicích, které doma sice šťastným, ale velmi důležitým gólem porazili 1:0. Domácí kouč dal důvěru sestavě Paleček - Stříž, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín - Joukl, Krišto, Motyčka (67. Malcharek), Janošík (90.+1 Hloch) - Dedič (89. Hošek). To prostějovští fotbalisté si přivezli ze Žižkova úplně jiné pocity. Jenže matematika je neúprosná. Pokud Třinec neporazí, odskočí soupeři s výjimkou Vítkovic natolik, že jakákoli jarní potenciální stíhací jízda bude nereálná.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...