Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE Lekce z produktivity. Střet zkušenosti s talentovaným mládím vyzněl ve včerejším odpoledni jednoznačně pro fotbalovou rutinu. Koničtí sice na pohled vypadali lépe, ale stará pravda zní, že se fotbal hraje na góly. Těch dala Lipová o tři více a zcela po zásluze si tedy z horké půdy odvezla tři body.  Utkání čtrnáctého kola skupiny „B“ I.A třídy FGP studio Olomouckého KFS sedlo svěřencům kouče Růžičky lépe. Večerník byl u toho!

Sokol Konice – SK Lipová 1:4 (1:2)

Branky: 39. Jurník - 28. Takáč, 44. Petržela, 61. M. Vybíhal, 76. Růžička.

Rozhodčí: Konečný – Perutka, Bartuněk. Žluté karty: 25. Mrňka, 41. L. Bílý (oba K). Diváků: 100.

Konice: Machač – Mrňka, L. Bílý, F. Bílý, Drešr – Kamenný, Jurník, Kořenovský, Antl ml., Vogl – Blaha. Střídání: 64. Paš za Jurníka, 88. Lakomý za Blahu, 90. Řehák za F. Bílého. Trenér: Radek Řehák.

Lipová: R. Vybíhal – Barák, Takáč, Répal, Abrahám – Dvořák, Jamrich, M. Vybíhal, Novák – Petržela, Lehký. Střídání: 46. Růžička za Lehkého, 65. Spáčil za Petrželu. Trenér: Pavel Růžička.

Stav před výkopem

Konická sestava opět postrádala zkušenou stoperskou dvojici Rus - Kaprál, navíc chyběl i do zahraničí zamířivší Sedláček. Hosté již druhý zápas nastoupili bez Lišky a kvůli zranění chyběli i Macourek s Dostálem. Jinak byly obě jedenáctky kompletní.

Vývoj zápasu

Do utkání vstoupili lépe domácí. V solidní šanci se objevil Kamený, ale včas vyběhnuvší Radek Vybíhal mu míč sebral z nohou. Koničtí borci nadále drželi míč a vířili okolo šestnáctky, ovšem bez výrazného efektu.  První úder přišel po půlhodině, kdy si postavil míč k volnému kopu za hranicí šestnáctky Takáč a pozdě reagující konický brankář Machač míč uviděl až v síti - 0:1. Domácí soubor se nevzdával, nadále se snažil rychlými kolmicemi překvapit Lipovskou obranu, ale kýžený gól dlouho nepřicházel. Stalo se tak až v závěru poločasu, kdy se dostal k odraženému míči po rohovém kopu Michal Jurník a z otočky ho poslal nechytatelně pod horní tyč - 1:1. Radost domácích borců však neměla dlouhého trvání. Nejistý Machač vyrobil aut. Dlouhý vhoz dolétl až na penaltu a tam se nejlépe zorientoval Zdeněk Petržela - 1:2. Poločas pak uzavřela pěkná střela Filipa Drešra, kterou pozorný brankář Lipové vyrazil na roh.

S vírou v obrat nastupovali Koničtí do druhého dějství. Vítr z plachet jim však po hodině hry sebral Matěj Vybíhal, jenž pohotově vrátil do sítě Machačem špatně vyražený míč - 1:3. Domácí soubor se ocitl v hluboké beznaději a dílo jeho zkázy dokonal Pavel Růžička. Hrající kouč Lipové se nerozpakoval napálit odražený míč za hranicí šestnáctky a bylo vymalováno – 1:4. Koničtí fotbalisté tak mohli jen skřípat zuby závistí nad tím, jak to soupeři padá. Přestože nebyli rozhodně fotbalově horším týmem, dostali velmi poučnou lekci z produktivity. Lipová vystřelila za celý zápas pětkrát na bránu a byly z toho čtyři góly... 

Zásadní okamžiky

Zkušenost! Talentu mají koničtí fotbalisté na rozdávání, ale od lipovských protivníků by se mohli učit. Hosté poskládaní z borců pokročilejšího fotbalového věku se od začátku nikam nehnali a nechali domácím aktivitu. Jakmile se však ocitli v blízkosti útočné šestnáctky, byl z toho gól. Vstřelit ze čtyř návštěv trestného území soupeře stejný počet branek, to zasluhuje uznání.

VIDEO NAJDETE ZDE

Osobnost utkání

Při pohledu na výkony obou gólmanů muselo být konickým fanouškům do breku. Zatímco domácí Petr Machač měl prsty ve všech obdržených brankách, jeho protějšek působil úplně jinak. Radek Vybíhal s jistotou sbíral míče po celé šestnáctce, nebál se na své stopery křiknout a notnou měrou pomohl svému týmu k bezproblémové cestě za třemi body. Ve srovnání s  kolegou na druhé straně zvítězil lipovský muž v rukavicích technickým K.O. již v prvním kole.

Zajímavost duelu

Hrající trenéři. V nižších soutěžích regionální úrovně nejsou hrající koučové žádnými výjimkami. Někdo tam přece musí být napsaný. V I.A třídě to však není tak častý jev, ještě navíc aby se potkali na hřišti. Hostující Pavel Růžička si v Konici zahrál celý druhý poločas, když musel střídat otřeseného Jardu Lehkého. Svůj nástup vyšperkoval i krásným gólem. Se zraněným kolenem laborující Radek Řehák se chtěl s dlouholetou štací loučit na hřišti, a proto vyběhl v úplném závěru alespoň na symbolickou minutu.

Atmosféra střetnutí

Po prvním vzájemném souboji v Lipové hořely vášně ještě celý týden. Tentokrát snad vinou chladného počasí tolik nejiskřilo. Svou roli sehrál i jednoznačný průběh, kdy bylo o osudu střetnutí rozhodnuto po hodině hry. Chvílemi bylo slyšet ostré kontroverze mezi oběma lavičkami, s narůstajícím náskokem Lipové však utichly. Mezi hráči na hřišti k žádným třenicím nedošlo, stejně tak i v prochladlém hledišti.  

Pozápasové hodnocení trenérů

Radek ŘEHÁK – Sokol Konice:

„Hlavně se budu zase opakovat, byl to dnes takový odraz našeho podzimu. Na hřišti jsme byli jednoznačně lepší, ale góly dával soupeř. Dali čtyři branky ze standardek, ze hry se pomalu k šestnáctce nedostali. To mě mrzí, je ale vidět, že mají zkušené hráče. My spíše stavíme na mladické drzosti a nerozvážnosti. Prohráli jsme o tři góly, tak ale nemohu říkat, že jsme byli jasně lepší. Na rozdíl od soupeře špatně řešíme některé situace a ty rozhodují. Cukají mi nohy, myslím, že bych mohl pomoct, ale tělo už bohužel nemůže.“     

Pavel RŮŽIČKA – SK Lipová:

„My jsme spokojení s vyhraným derby po zodpovědném výkonu. Domácí byli více na míči, nám ale vyšly standardní situace. Vstřelili jsme z nich všechny góly a navíc byly pěkné. Průběh jsme takhle jednoduchý nečekali, bylo to ale zapříčiněno tím, že jsme dali rychlé branky. Proměnili jsme prakticky všechno, co jsme měli, nedá se to ani nazývat šancemi, byly to standardky. Střelecky jsme byli prakticky stoprocentní a to rozhodlo. Dal jsem si po delší době gól, takže o to je nálada lepší, zkrátka nám vyšlo všechno.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...