Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nejúspěšnější podzimní období Kralic pokračuje, tým Ivo Gottwalda dokázal zvítězit i potřetí v řadě, když si po penaltovém zdolání Velkých Losin a Určic poradil rovněž s Medlovem. Tentokrát navíc za tři body, díky čemuž je přesně v polovině soutěže už jen dva body od šesté pozice.

FC Kralice na Hané - TJ Medlov 3:1 (3:0)

Branky: 10. Troneček, 21. Dostál, 27. Kováč – 80. Kudrna. Rozhodčí: Kašpar – Zavřel, Hubený. ŽK: 71. Hlačík, 73. Valtr, 90. Kováč (všichni K). Diváků: 80.

Sestava Kralic: Števula – Novotný (71. Blahoušek), Prokop, Dočkal, Martinka – Nečas, Vincourek (67. Hlačík) – Troneček (61. Makowski), Dostál, Valtr (81. Surala) – Kováč. Trenér: Ivo Gottwald.

O rozuzlení sobotního mače rozhodlo hned úvodních třicet minut. Domácí Kralice se do svého soupeře s chutí zakously, první sousto polkl po rohovém kopu Troneček, přímo ze hry ho pak po dvou úspěšně sehraných akcích napodobil Dostál s Kováčem. Hosté dokázali korigovat až deset minut před koncem a žádné drama se nekonalo.

„Byli jsme na ně dobře připraveni. Věděli jsme, že mají spoustu šikovných fotbalistů a nechali jsme je hrát, zaměřili jsme se na vytváření brejků a dařilo se nám je proměňovat. Poprvé jsme se sice prosadili ze standardky, poté už ale z průnikových přihrávek, po nichž jsme šli sami na brankáře,“ mnul si ruce spokojený kormidelník vítězů.

Příležitostí navíc bylo ještě víc a skóre mohlo dále narůstat, stejně tak se ale i hosté snažili o zvrat a zápas nezabalili. „Hráli na dva a pak i na tři útočníky, otevřeli hru a hráli vabank. Dostávali jsme se tak do brankových příležitostí, ale neproměňovali jsme je, už jsme neměli tolik štěstí. Navíc jsme nehráli na výsledek a prostřídal jsem sestavu, aby si zahrála celá lavička. Mohli jsme Medlovu nasypat i víc branek, šli jsme si ale pro tři body a druhou půli jsme pojali vyloženě defenzivně,“ přibližoval.

Ze soupeře měl stále respekt, byť rozdíl ve skóre byl výrazný, i proto, že se musel obejít bez Neorala a po hodině hry musel kvůli pracovním povinnostem střídat i Vincourek. Převážila tedy taktika, že nejlepší obranou je obrana. „Vyzdvihl bych gólmana Števulu. Dobře chytá a také perfektně organizuje celou obrannou čtyřku před sebou. Máme hrozně tiché kluky a v tomto rezervu, ale on se už začíná prosazovat,“ chválil Gottwald.

Kralický mančaft má tak přesně v polovině sezóny krajského přeboru sedmnáct bodů a o další se pokusí ve dvojici jarních předehrávek. V první zajíždí tuto sobotu do Chválkovic, tedy na půdu tabulkového souseda.

„Čekají nás poté ještě Želatovice, tedy dva celky na naší úrovni. Bude záležet na okolnostech, jak se kdo vypořádá s šancemi, do nichž se dostane, a s hrubkami, které udělá. Chtěl bych získat tři body, abychom šli do přípravy na jaro s dvaceti body,“ představil své přání Ivo Gottwald.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...