Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kladná bilance nepotvrzena. Výsledkově oblíbený soupeř z Kyjovska letos prožívá nejúspěšnější sezónu historie. Do Kostelce přijela děvčata z Vlkoše v pozici vedoucího celku tabulky, který jako jediný v soutěži neztratil bod. Odhodlané Štiky chtěly tuto statistiku změnit, bohužel odešly s nejtěsnější jednogólovou porážkou. „Vyrovnaný zápas, ve kterém jsme výborně zvládli první poločas. Ve druhém zlomil haluzový vyrovnávací gól,“ popsal domácí kouč Marek Jelínek. Štiky podlehly Vlkoši 1:2...

Vlkoš v letošním ročníku zatím soupeře válcuje a pyšní se nejlepší obranou. Táhne jej dvojice výrazných individualit, na které byly kostelecké „Štiky“ připraveny. „Věděli jsme, že cesta k úspěchu vede přes eliminaci Novosadové s Horáčkovou. V prvním poločase holky plnily všechno, co měly, odehrály ho precizně,“ chválil své svěřenky za první pětačtyřicetiminutovku Jelínek. Kostelec se ujal rychle vedení zásluhou Terezy Strouhalové a pak přežil dva kritické momenty. „Pikartová chytila penaltu, pak ještě sólový únik,“ popisoval kostelecký kormidelník a dodal: „Navíc jsme měli krásné momenty i my. Kikině Vykopalové vykopla brankářka gólovou střelu špičkou nohy.“

S odhodláním udržet vedení šly „Štiky“ i do druhé půle. „Bohužel jsme dostali smolný gól. Nakupilo se tam několik chybiček, míč doskákal až před hráčku soupeře...,“ láteřil Jelínek.

Po vyrovnání následovala herně hluchá čtvrthodina, ve které daly hostující hráčky vítězný gól – 1:2. „Nechali jsme se zatlačit a jen se bránili. Potom jsme se zase zvedli, ale vyrovnat se už nepodařilo. Vlkoš byl technicky i rychlostně lepší, výhra byla asi zasloužená. Odehráli jsme ale mnohem lepší zápas než před týdnem s Novými Sady,“ uzavřel Marek Jelínek.

Jeho svěřenky tak prohrály podruhé v řadě a opustily medailové pozice. Na třetí příčce je vystřídaly Kotvrdovice, které jsou právě posledním soupeřem podzimu. „Bude to zápas o všechno. Musíme tam vyhrát,“ má jasno Jelínek.

Kostelecké „Štiky“ se v Kotvrdovicích představí v neděli 6. listopadu od 10:00 hodin.

MSDŽ, SK. B

2. kolo (10. hrané): FC Kostelec na Hané - Vlkoš 1:2, Podivín - Kotvrdovice 1:5, Nové Sady - Velké Pavlovice 6:1, Holešovské holky - Šardice 20:0, AFK Prostějov City 2016 – Mutěnice 0:2. TJ Sokol Mostkovice – volno.    

1.         Vlkoš   9          9          0          0          48:4     27

2.         Holešovské holky        9          8          0          1          79:6     24

3.         Nové Sady      9          8          0          1          62:9     24

4.         Kotvrdovice     9          6          0          3          35:19   18

5.         Kostelec         9          5          0          4          56:19   15

6.         Mutěnice          9          3          1          5          15:32   10

7.         Mostkovice    9          3          0          6          5:40     9

8.         Šardice            10        2          2          6          8:55     8

9.         Podivín            9          2          1          6          12:33   7

10.       Velké Pavlovice           9          2          0          7          13:38   6

11.       Prostějov        9          0          0          9          0:78     0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...