Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Načasovali lépe formu. Papírově nečitelný souboj dvou účastníků I.A třídy skončil překvapivě výraznou výhrou Plumlova. Koničtí do finále lépe vstoupili, ale o to hůře z něj odešli. Nažhavený soubor z Borek nasázel soupeři pět branek a zcela po zásluze přebral vítěznou trofej.



Stav před výkopem
Na poslední chvíli o den posunutý termín pohárového finále udělal škrt přes rozpočet zejména konickému kouči. Ten nemohl z pracovních důvodů postavit stěžejní opory Kořenovského s Rusem. Plumlovští před utkáním na neutrální půdě podobné starosti uplynulý pátek neměli, což se ukázalo jako jeden z rozhodujících faktorů.

Vývoj zápasu
Do utkání vstoupili lépe Koničtí. Po krásné akci prokázal své střelecké schopnosti Roman Kamený, když poslal míč z první přímo do sítě - 1:0. Místo dalšího náporu však přebrali taktovku překvapivě Plumlovští. Základem jejich hry byl větší důraz a nasazení. Na nohy je postavilo rychlé vyrovnání, když se trefil z rohu malého čtverce Varga - 1:1. Opticky vyrovnaná hra mnoho šancí nepřinášela. Výjimkou byla akce Konice, po níž pálil z otočky Blaha, ale trefil jen přesně do místa, kde stál brankář Simandl. Plumlovští pak dokázali v závěru poločasu udeřit ještě jednou. Krásný míč za obranu si doběhl Hladký a zkušeným lobem přehodil vybíhajícího gólmana Hirta - 1:2.
Zaskočená Konice vstoupila do druhé půle aktivně. Hned po minutě dokázali svěřenci trenéra Řeháka vyšachovat obranu, ale střela Blahy jen těsně minula levou tyč! Koničtí měli dále více míč na svých kopačkách, ale další loženky se nedočkali. Na druhé straně se dostal do brejku soupeř, Jiří Kiška si však místo gólového zakončení zahrál v pokutovém území na Messiho a jeho pokus o slalom mezi třemi hráči skončil pouze rohem. Definitivní rozhodnutí přišlo dvacet minut před koncem. Hladký vybojoval v souboji s Frantou Bílým míč a jeho střílený centr zasáhl ve skluzu Laďa Bílý. Nařízenou penaltu pak bezpečně proměnil střídající Gryglák - 1:3. Koničtí se ocitli v hluboké depresi a prakticky na vývoj rezignovali. S chutí hrající Plumlov pak přidal soupeři ještě dvě branky. Nejprve po krásné akci poslal Křupka míč zprava přímo na hlavu Hladkého - 1:4. Chvíli nato pak běželi sami na bránu hned tři borci Plumlova. Hladký předal na hranici pokutového území Jiřímu Kiškovi a ten do prázdné upravil na konečných - 1:5.

Zásadní okamžiky
Nasazení Plumlova. Zatímco Koničtí se před utkáním netajili tím, že je pro ně důležitější nedělní „mistrák“ (čtěte na straně 32 - pozn.red.) , trenér Petr Kiška jasně vyhlásil, že touží po trofeji. Jeho svěřenci tak od začátku jezdili po zadku, což technicky hrající Konici moc nevonělo. Důležitou ztrátou na straně soupeře navíc byla absence šéfa obrany Jardy Rusa, jehož dirigování mladým spoluhráčům hodně scházelo.

Osobnost utkání
Hlavní postavou finále se stal plumlovský útočník Adam Hladký. S jeho výpady si obrana soupeře nevěděla absolutně rady. Svým důrazem dostával nezkušené beky pod soustavný tlak, z něhož pramenily chyby. Vysoký útočník byl odměněn dvěma vstřelenými brankami, které dopomohly týmu ke kýženému triumfu. Pochvalu ale zaslouží i Tomáš Varga, jenž odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů v plumlovských barvách.

Zajímavost duelu
Přestože se jednalo o pohárové finále a v „banku“ byla vedle vítězné trofeje i pětitisícová finanční prémie, oba celky byly mimořádně disciplinované. Duel byl prost zbytečného řečnění a un-fair zákroků. Po každém tvrdším střetu se hráči vzájemně omlouvali a nikdo se zbytečně nepovaloval. Diváci si tak mohli užít devadesát minut svižného fotbalu a šesti gólů.

Atmosféra střetnutí
Jelikož se hrálo na neutrálním hřišti, nebylo obecenstvo výhradně na straně jednoho z celků. Mezi hloučky Konických a Plumlovských žádná nevraživost nepanovala. Dost diváků bylo navíc nestranných, kteří se přišli jen podívat na fotbal. V hledišti nechyběli nejvyšší představitelé OFS – předseda Milan Elfmark a jeho zástupce Ladislav Dudík, kteří oběma týmům po závěrečném hvizdu osobně poděkovali.

Pozápasové hodnocení trenérů
Radek ŘEHÁK – Sokol Konice:
„Šli jsme do toho s tím, že to bude ostřejší trénink. Na naší hře je poznat, když uděláme změny v sestavě. Chyběli nám tři obránci, kteří hráli v neděli proti Čechovicím. Stalo se nám to už v sezóně, jakmile chybí dva hráči, nefunguje nám to. Do utkání jsme vstoupili dobře, dá se říci, že jsme měli i převahu. Soupeř hrál jednoduše, hodně agresivně a na nás to bohužel dnes stačilo. Zjednodušeně nás porazil jeden hráč, se kterým jsme si nevěděli rady. Nejvíce nám chyběl Jara Rus s Kubou Kořenovským. Vyhrát jsme chtěli, ale důležitější bude neděle. Udělali jsme navíc hodně chyb...“

František KOCOUREK - asistent trenéra TJ Sokol Plumlov:
„Konice má mladé, běhavé mužstvo. Kluky jsem upozorňoval na naše začátky zápasů, opět jsme ale prohrávali hned ve třetí minutě... Naštěstí jsme se rychle dostali zpět do hry a důležitý byl gól na 2:1. V úvodu druhé půle nás trochu zmáčkli, ale byl to spíše planý tlak. Po třetím gólu jsme to už zvládli, za přesvědčivé vítězství jsem rád. Výhra v poháru mě těší, loni nám to uteklo. Je s tím spojená i finanční odměna, kluci mají slíbené nové dresy, ale ještě musejí nějaké body na podzim uhrát. Je to příjemný bonus, který k tomu přidáme.“ (úsměv)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...