Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Minimálně celý měsíc budou pivínští fotbalisté čekat na další vítězství v I.B třídě. Naposledy se dočkali v závěru září, kdy na penalty zdolali Újezdec, od té doby uhráli jediný bod a prohráli čtyřikrát v řadě, naposledy v sobotu odpoledne doma s Vrchoslavicemi. „Turci“ tak i nadále zůstávají předposlední a ztrátu na týmy před nimi se jim nedaří snižovat, navíc na nějaký čas přišli o zraněného Martina Bartoníka. Naopak Vrchoslavicím se pod vedením nového kouče Miroslava Panáčka začalo dařit, když tamější fotbalisté vyhráli i druhý zápas od trenérské rošády a posouvají se do středu pořadí.

TJ Sokol v Pivíně – TJ Sokol Vrchoslavice 1946 1:5 (0:3)

Branky: 90. Šišma - Branky: 4., 39. a 89. z penalty Konupka, 8. a 70. Hradil.

 

Rozhodčí: Křepský – Balún, Petrásek. Žluté karty: 39. M. Svozil, 55. Tydlačka, 56. R. Švéda, 65. J. Svozil ml. - 71. Bleša, 87. Gajdošík. Diváků: 70.

 

Pivín: T. Krč – Pospíšil, V. Švéda, R. Švéda - M. Bartoník, J. Bartoník, M. Svozil, Pavelka, Šišma - J. Svozil ml., Tydlačka. Střídání: 70. A. Vrba za V. Švédu, 72. Faltýnek za M. Bartoníka. Trenér: Jaroslav Svozil st.

 

Vrchoslavice: M. Jurčík – Trávníček, Zatloukal, Gajdošík, Holub – Přecechtěl, R. Jurčík, Fialka, Bleša - T. Hradil, Konupka. Trenér: Miroslav Panáček.

 

Stav před výkopem

Ani jeden z týmů se nenacházel v patrech, do nichž by chtěl patřit. Pivín obhajuje čtvrté místo z minulého ročníku a v posledních letech patřil k tomu lepšímu, co krajská soutěž nabízela, totéž zpravidla platilo i pro Vrchoslavice, které dokonce před třemi lety odmítly postup. Jenže aktuální podzim se nevyvíjí zcela podle představ, oba tábory se potýkají s úzkou sestavou a body sbírají spíše poskrovnu. Víkendový duel tak byl soubojem o únik ze sestupových pozic...

Vývoj zápasu

Bezbrankový stav vydržel pouze pár minut a následně už domácí pouze dotahovali. O vedoucí branku se hned ve čtvrté minutě postaral Lukáš Konupka, další čtyři minuty nato jej napodobil kolega z útoku Tomáš Hradil, takže to bylo už 0:2. Ještě do přestávky přidal třetí branku znovu Konupka (0:3) a stejný hráč by po hodině hry mohl zkompletovat hattrick, kdyby jeho sólo od půlky hřiště neuťal zřejmě chybně odmávaný ofsajd. Hned poté se zpoza šestnáctky opřel do odraženého míče Radek Švéda a svou bombou téměř přepůlil břevno. Nedlouho po něm nevyužil standardky z výhodné pozice Jaroslav Svozil, když mířil jen nad a brankář jeho pokus jistil. O čtvrtou trefu se tak postaral až Tomáš Hradil, jenž využil křížného pasu a střelou na zadní tyč nedal Krčovi šanci - 0:4. Krátce nato musel po ostrém zákroku na půlící čáře střídat Bartoník, jemuž do kabin pomáhali pořadatelé. Úroveň hry i vlivem rozhodnutého výsledku opadla, kombinace se prakticky dařila pouze po půlku a nepřesnosti převládaly. Až v závěru se povedenou individuální akcí blýskl Bleša, po jehož průniku se kopala penalta a Konupka se střelou vpravo nemýlil - 0:5. Poslední slovo si ale přeci jen vzali domácí, když bleskovou akci po pravé straně a následné přihrávce vlevo zakončil mimo dosah přesouvajícího se brankáře David Šišma - 1:5.

Zásadní okamžiky

Rozhodl hned samotný úvod a dva rychlé hostující údery hned v závěru první desetiminutovky. „Víme, že soupeř také bojuje o záchranu, a chtěl na nás vystartovat, jenže jsme ho zaskočili dlouhým pasem. V jeho zadních řadách panovala velká nejistota, pokud tam šel trochu těžší míč. Jejich levá strana byla v obraně velmi slabá a dokázali jsme toho využít. Navíc mě kluci poslouchali a plnili své pokyny, nabádal jsem je nebavit se, ale hrát a koncentrovat se. Terén byl velmi těžký a přispěl ke zranění, měl jsem jen strach, aby soupeř nedal gól, protože by mu narostla křídla, měl by 'krvavé oči' a šel by do všeho,“ oddychl si trenér slavících hostů Miroslav Panáček. Naopak jeho protějšek na domácí straně byl hodně zklamaný. „Řekli jsme si, že budeme hrát na tři obránce a hlídat si jejich dva dlouhé útočníky, jenže jsme jim dali hodně prostoru a nevyplatilo se nám to. Špatný přístup, Pospíšilovi nevyšlo utkání od první minuty, pak reklamoval ofsajd, který nebyl. Před třetí brankou nám neodpískal faul bez míče, stále jsem ale věřil, že dáme kontaktní gól,“ podělil se o dojmy Jaroslav Svozil.

Osobnost utkání

Dařilo se oběma vrchoslavickým útočníkům, i díky třem nasázeným brankám si ocenění vysloužil Lukáš Konupka. Gólově utkání načal a postaral se o všechny liché trefy svého týmu a konečně se výrazněji prosadil. „Dneska na tom byl velice dobře, uhrál hodně míčů, hodně těžkých míčů a těžilo z toho celé mužstvo. Potřeboval bych ale ještě jednoho Lukáše. Je to o sebedůvěře a o tom, co chlapům chcete říct a co po nich požadujete,“ zmínil jeho kouč Miroslav Panáček.

Zajímavost duelu

Na lavičce proti sobě stanuli dva zkušení kormidelníci, kteří se ve fotbale pohybují už několik desetiletí. A zatímco Jaroslav Svozil a Pivín tvoří téměř nerozlučnou dvojici již řadu let, jeho kolega Miroslav Panáček se na jih okresu přesunul od žáků Chropyně. Tuto soutěž ale zná, neboť několik let zpátky postupoval s Kojetínem do I.A třídy a v minulosti prošel ještě coby hráč divizní kopanou, předávat tak může letité zkušenosti. „Je to velice dobré mužstvo, ale je před námi ještě hodně práce. Uvidíme, jaké bude jaro, práce trenéra se neprojeví hned za týden nebo čtrnáct dní, ale určité náznaky tam již jsou. Představuji si zlepšit zónovou hru, přihrávky, nabídku hroťáků, kteří stojí a čekají, až balon letí, nebo nejdou na hlavičky,“ podotkl za rok šedesátiletý kormidelník.

Atmosféra střetnutí

Počasí nabídlo přívětivou podzimní tvář, po většinu zápasu se usmívalo sluníčko a mimo stín bylo v bundě příjemně teploučko, i tak si vinou dosavadních výsledků našlo na derby cestu do hlediště pouhých sedm desítek fanoušků. Na hřišti se občas trochu zajiskřilo a rozhodčí pouštěl i ostřejší zákroky bez karetního trestu, zato z hlediště si vyslechl mnohé, na což ale bohužel musejí být sudí zvyklí, ať už přijedou kamkoliv. S postupem času se projevovala domácí frustrace a vzduchem létala řada vyjmenovaných slov, veškeré emoce ale opadly závěrečným hvizdem.

Pozápasové hodnocení trenérů

Jaroslav SVOZIL ST. – TJ Sokol v Pivíně:

„Hosté vyhráli zcela zaslouženě a jsem strašně zklamaný, z jedenácti lidí bojovali tak čtyři. Takto se o záchranu nehraje, téměř všichni ztratili pivínské srdíčko. Jsem nahněvaný i na rozhodčí, že nechrání fotbalisty a nechá je dokopat bez udělení karet, naopak trestá je, až už nervy pracují. Pokryli nám Svozila a bez něj jsme nyní jaloví, skoro jsme nevystřelili na bránu, nedařily se nám standardky a byli jsme absolutně jaloví.“

Miroslav PANÁČEK – TJ Sokol Vrchoslavice 1946:

„Panuje spokojenost, získali jsme body z venku, což Vrchoslavice potřebují. Pivíňáci byli pořád snaživí a stále chtěli docílit branky, ale jelikož jsme je k ničemu nepustili, tak nic neměli. Střed jsme pak ovládli úplně a nepouštěli je do žádných šancí. Jsem tu teprve druhý zápas a chyb stále vidím hromadu, za týden ale nedokážete s mančaftem udělat zázraky. Je před námi spousta práce a na jaře snad bude hra jinačí.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...