Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

„Je potřeba hrát tak, abyste se na tento stadion mohli i v příští sezóně vrátit. Finance na postup se neshánějí lehce a také se to už nemusí podařit,“ upozornil hráče před zápasem trenér František Jura. Hráči si sice jeho slova vzali k srdci, na kvalitního soupeře to bohužel nestačilo. Budějovice vyhrály rozdílem třídy...

Tradice zůstala nezměněna. České Budějovice doma body neztrácejí a nejinak tomu bylo i v pátečním utkání s posledním týmem tabulky. Prostějovu snahu nikdo nemohl upřít, ale na kvalitního soupeře to opravdu nestačilo. „Náš výkon do určité míry ovlivnila absence klíčových defenzivních hráčů,“ připomněl po zápase František Jura. Chyběl jak stoper Martin Sus, který v týdnu zahájil léčbu antibiotiky, protože ho dostihla několikrát přechozená infekce. Za čtyři žluté karty nemohl nastoupit ani defenzivní štít Michal Skwarczek, který do jihočeské metropole zavítal povzbudit své spoluhráče pouze v civilu. Velký otazník se vznášel nad startem dalšího stopera Aleše Schustera. „Koleno zatím po injekční léčbě drží, ale jestli vydrží jen rozcvičku, nebo až do konce podzimní části opravdu nikdo netuší,“ svěřil se zkušený obránce před zápasem. „Byl jsem pod medikací, takže jsem větší problémy neměl, byť jsem občas koleno cítil. Spíš jsem pociťoval absenci kondice,“ dodal po utkání.
Svalové potíže pak nedovolily zasáhnout do utkání kapitánu Karlu Kroupovi, jehož funkci převzal Martin Hirsch a post Šimon Chwaszcz. Ten byl také jediným útočníkem, v záloze operovali Machálek, Petržela, Zapletal a Štrombach, za nimi defenzivní štít Pančochář a Hirsch s Machynkem se postarali o kraje obrany. Byla to v dané chvíli jediná možná alternativa.
Je třeba doplnit, že do akce se v průběhu zápasu dostali také dva ze tří hráčů, kteří se v minulém zápase neobjevili na soupisce. Ani útočník Nekuda, ani záložník Fládr výkonem rozhodně nezklamali, byť se proti zkušenému soupeři ve druhém poločase prosazovali jen obtížně. „Nemáme hráče, kteří by zápas předčasně vzdávali, snaha byla opět znát až do závěrečného hvizdu,“ pochválil své svěřence Jura.
Přes určité naděje po prvním vítězném druholigovém utkání narazilo eskáčko v dalším kole na strop svých možností. Jestliže v některých předchozích zápasech utekly body kvůli špatné produktivitě a absenci potřebného štěstí, s týmy absolutní druholigové špičky je kvalitativní rozdíl vůči nováčkovi soutěže patrný.
Ze záchranářského pohledu je důležitějším nastávající domácí zápas s Táborskem. Jde o zkušený druholigový tým, který ale neprochází nejsvětlejším obdobím, takže naděje na další body tady je. Pokud bude z jedenáctky na hřišti vyzařovat ona touha vstřelit branku, jako proti Pardubicím, může eskáčko pomýšlet na odskok z poslední příčky tabulky. Utkání začíná už ve 14:30 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...