Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Jestliže byl primárním zadáním Hanáků udržet na Střeleckém ostrově co nejdéle bezbrankový stav, vývoj šel úplně jiným směrem. Dva góly během pěti minut posadily domácí do kýženého sedla a další průběh měli pevně ve své režii. Ve druhém poločase mohli náskok několikrát navýšit, což se jim v jednom případě také podařilo.

První velkou šanci si domácí vypracovali už po čtyřech minutách, kdy Wermke odcentroval a Kalod zblízka netrefil branku. Na druhé straně po nabídce Chwszcze promáchl Zapletal. Na konci první dvacetiminutovky fauloval před šestnáctkou Schuster Wermkeho a z přímého kopu trefil ideálně Táborský.
Na druhé straně po Pančochářem rozehraném volném kopu hlavičkoval nebezpečně Rus. Jihočeši však pokračovali v náporu, z čehož rezultovaly rohové kopy. Po jednom z nich proletěl balón šestnáctkou a na zadní tyči napálil míč škvírou do brány Benát.
Po půl hodině hry po dalším rohu pálil skvěle Kalod, jeho ránu ale Kofroň bravurně vytáhl nad břevno. Na vývoj hry reagovali trenéři výměnou Hirsche a Pančocháře, což zachytávání domácích akcí přece jen pomohlo. Přesto se těsně před odchodem do kabin dostal do brejku Kalod s Kadulou, střelu druhého v pořadí likvidoval Kofroň.
Po přestávce po závaru před brankou Kalod z malého vápna přestřelil branku, po akci Kaloda s Wermkem mířil mimo tyče Táborský. Na druhé straně zmařil rýsující se šanci Chwaszcze po Štrombachově centru domácí obránce.
Snaha o vstřelení kontaktní branky samozřejmě otvírala příležitost pro rychlé kontry domácích. Jeden takový po pasu Peška nevyužil Táborský, cílil ale nad břevno. Další příležitost Kaloda po rohu zmařil Kofroň. Ten však o chvíli později nezaváhal po Klesově centru, když trefil šibenici přímo z voleje. Poslední desetiminutovka se už v podstatě jen dohrávala, první střelu na branku vyslal až šest minut před koncem Machynek, později jej ještě napodobil Fládr.

Pozápasové hodnocení trenérů
František JURA - asistent trenéra 1.SK Prostějov:
„Zápas jsme ztratili v prvním poločase, kdy jsme možná podlehli prostředí a hráli příliš zakřiknutě. Soupeř toho mazácky využil a potrestal nás ze standardních situací. Tak získal rozhodující dvoubrankový náskok. Poté jsme do konce prvního poločasu hru přece jen zlepšili, ale náznaky šancí se nám nepodařilo dotáhnout do konce. Ve druhém poločase jsme předváděli fotbalovější výkon, soupeř využil naší aktivity a vypracoval si šance, přičemž Kofroň ještě zabránil dalším brankám. Plně se projevil rozdíl v individuální kvalitě obou týmů, soupeř vyhrál zaslouženě.“

David HOREJŠ - trenér SK Dynamo České Budějovice:
„Z mé strany samozřejmě panuje spokojenost se ziskem tří bodů. První poločas splňoval vše, co jsme si řekli. Bylo jasné, že potřebujeme dát branku co nejdřív, dali jsme dokonce dvě po nádherných akcích, další příležitosti ještě zůstaly nevyužity. Po dobře sehrané první půli jsme chtěli pokračovat v aktivitě i po přestávce a přidat třetí branku, o níž jsme věděli, že zápas definitivně zlomí. Řešili jsme ale špatně finální fázi, takže přišla až v závěru utkání. Hru jsme po celý zápas jednoznačně kontrolovali a zaslouženě jsme vyhráli.“

SK Dynamo České Budějovice - 1.SK Prostějov 3:0 (2:0)
Branky: 19. Táborský, 23. Benát, 79. Kalod
Rozhodčí: Mrázek - Boček, Hájek; ŽK: 27. Rus, 87. Pančochář, Diváci: 1011.
Statistiky: rohové kopy 13:1, střely na branku 8:2, střely mimo 5:3.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Benát, Čavoš (82. Hála) – Wermke (84. Řezáč), Kadula (68. Pešek), Táborský – Kalod. Trenér: David Horejš.
1.SK Prostějov: Kofroň - Machynek, Schuster, Rus, Hirsch - Pančochář - Machálek (57. Šteigl), Petržela, Zapletal (46. Nekuda), Štrombach - Chwaszcz (76. Fládr). Trenér: František Jura


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...