Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTO+VIDEO Oba celky vstupovaly do zápasu v nedobrém rozpoložení a hráčům v hlavách znělo ´MUSÍME´.  Předlouhých pět kol, totiž Olšany ani Zdětín nepoznaly tříbodovou výhru a postupně se oba kluby sesunuly na dvě nejspodnější příčky tabulky. V přímém duelu o černého Petra, si to tak rozdaly momentálně dva nejhorší týmy přeboru a mnohem lépe ho zvládli Olšanští. Tříbranková výhra byla plně zasloužená!

TJ Sokol Olšany - TJ Sokol Zdětín 3:0 (0:0)

Branky: 48. Hemerka, 50. a 55. z pen. J. Pospíšil. Rozhodčí: Milar – Protivánek, Šenkyřík (N). Žluté karty: 15. Míška, 60. A. Pospíšil – 40. Kučera, 62. Zdráhal. Rohy: 7:2. Diváků: 50.

Olšany: Uhřík – Hloušek (75. M. Rokyta), K. Pospíšil, Míška, L. Rokyta – Antoníček (46. J. Pospíšil), Elner, Hansl, Posker (85. Samek) - Hemerka (78. Řezníček), Mazal (46. J. Pospíšil). Trenér: Petr Navrátil.

Zdětín: Menšík – A. Keluc, Lenďák (13. Volf), Zdráhal, Vyskočil  - Jar. Navrátil, Kučera (75. Sokol), L. Keluc, Knápek – Řehulka, Adam. Hrající trenér: Tomáš Kučera.

Na to, že se střetly dva poslední týmy, se na olšanském trávníku odehrával velmi solidní fotbal. Domácí vtrhli do utkání s velkou aktivitou, ale první tutovku měli hosté. Řehulkovu ránu z pravé strany však Uhřík vyrazil.

Na druhé straně se dostal do šance Hemerka, ale pokus o lob byl příliš dlouhý. V dalším nájezdu se ukvapil se zakončením domácí Mazal. Hosté zahrozili standartou Luboše Keluce, ale hlava Zdráhala mířila těsně mimo. Poslední hrozbou Zdětína byl brejk Volfa, jenž byl zakončen střelou těsně vedle. Olšanští mohli v závěru poločasu skórovat, ale míč letící napříč malým čtvercem nedokázali dopravit do brány ani dva hráči…

VIDEO ZDE

Co se domácím nedařilo v první, povedlo se hned zkraje druhé. Nejlepší hráč na hřišti Filip Hemerka si položil protihráče a levačkou umístil míč na zadní tyč – 1:0. O chvíli později byl sražen Elner, penaltu bezpečně proměnil Jiří Pospíšil – 2:0. Netrvalo dlouho a Jiří Pospíšil dal gól i ze hry, když zužitkoval sólo z levé strany – 3:0. Tyto tři branky padly v rozmezí sedmi minut a bylo rozhodnuto. Zdětín zcela rezignoval a Olšany si mohly spravit skóre. Několik sólových úniků však vychytal Jakub Menšík a tak jeho tým odjížděl jen s milosrdným tříbrankovým rozdílem.

Očekávaný boj o každý metr hřiště, se tak nečekaně ale plně zaslouženě změnil v exhibici domácího souboru. Olšany působily jako jednolitý tým, který od první do poslední minuty šel za svým cílem. Zdětínu nelze upřít snahu, ale zranění stopera Lenďáka a horší fyzická kondice jeho snahy zhatily.

Petr NAVRÁTIL - Olšany:

„Tři body jsou tři body. Hrálo se o šest a myslím, že jsme měli většinu utkání více ze hry. Trochu nás brzdila nervozita, zvláště v první půli. Převahu jsme zúročili ve druhém poločase, kdy postupně soupeř odešel fyzicky. Proměnili jsme šance, ale další ne, klidně to mohlo skončit vyšším rozdílem. Konečně se nám sešla sestava, byli jsme kompletní. Kluci předvedli maximální výkon, já jsem spokojený. Takhle se hraje o body a záchranu.“

Tomáš KUČERA - Zdětín:

„První poločas byl ještě vyrovnaný. Pak už to nešlo. Našimi nejlepšími hráči byli dva gólmani. Jakub Menšík v bráně a Lukáš Volf v útoku. Nezbývá než pogratulovat Olšanům. Přiznám se, že mě kluci z Olšan překvapili, byli výborně připravení. My jsme momentálně v krizi a musíme bojovat dál. Jsme poslední, ale pro nás je zásadní, že se scházíme. Snažíme se, budeme bojovat a uvidíme, na co to bude stačit.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...