Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Plné dva měsíce si musí od fotbalu odpočinout brankář David Krejčí! Osmadvacetiletá opora se provinila v závěru utkání na trávníku Kojetína a verdikt krajské disciplinární komise znamená, že se bude moci v soutěžním utkání objevit až v jarní části. Červenou kartu viděl za potyčku rovněž domácí gólman Michal Gajdoš, jenž však vyfasoval stopku „jen“ na pět zápasů a stihne tak ještě závěr podzimní části.

„Víceméně jsem s tím počítal, protože David byl označen za iniciátora, a proto dostal vyšší trest, ale je to škoda, protože je výborným brankářem,“ smutnil po vynesení ortelu kralický kouč Ivo Gottwald, zatímco samotný prostějovský odchovanec se k celému případu nechtěl nijak vyjadřovat.

Vše podstatné se událo při vypjatém penaltovém rozstřelu. Nemuselo k němu ani dojít, kdyby Kraličtí udrželi v závěru nabyté vedení až do závěrečného hvizdu a neinkasovali až v nastaveném čase, jenže nestalo se a ke slovu přišla novinka letošního ročníku krajského přeboru. Také penalty začali lépe hosté, jenže o náskok přišli a Kojetínu se podařilo získat bonusový bod. Již před rozhodujícím kopem dostal David Krejčí žlutou kartu za úmyslné zdržování hry, po jeho provedení podle zápisu udeřil do zad úspěšného střelce Matěje Řezáče. Poté se do konfliktu přimotal i druhý gólman, který Krejčího chytil rukama za krk a povalil na zem.

Na pořádnou porci střetnutí se tak může těšit o šest let mladší Petr Števula, jenž v létě přestoupil z Určic. „Aspoň si zachytá, slíbil jsem mu to již při příchodu. Dostal šanci už v Lutínu a nakonec z toho bude půlka podzimu. (úsměv) Trneme ale, aby se mu cokoliv nestalo, pak bychom se dostali do problematické situace,“ upozornil Gottwald na absenci dalšího kvalitního zástupu. Spolupráci s mladým mužem v rukavicích si nicméně pochvaluje a věří, že z něj vyroste velká nepříjemnost pro soupeře. „Upřímně, zatím není adekvátní náhradou, protože David je zkušeným gólmanem se vším všudy, takže mladý kluk se mu nemůže rovnat, ale Petr je šikovný, ambiciózní a pokorný. Potřebuje sice trochu vyzrát a vychytat se, je ale velký chlap s výborným reflexem a jeho síla je na brankové čáře,“ přiblížil trenér Kralic.

Nejvýraznější hendikep zastupující gólmanské jedničky tak spatřuje v práci nohou a zejména délce odkopu. „Prošel si trenéry, kteří ho nenaučili vykopávat, takže přestože je samý sval, tak paradoxně nedokopne na půlku. Pracujeme na zlepšení, myslel jsem si ale, že to bude jednodušší,“ upozornil.

Večerník oslovil pochopitelně i samotného hříšníka, ale David Krejčí nám sdělil, že celou záležitost nehodlá nikterak komentovat. Škoda, mohl fanouškům své chovíní alespoň vysvětlit... 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...