Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Absolutní zmar? Není lepší příklad, než utkání desátého kola FNL mezi Prostějovem a Ústím nad Labem, které bylo na programu v sobotním odpoledni. Hosté hráli od dvacáté minuty v deseti a za celý první poločas se prakticky nedostali do prostějovské šestnáctky. Statistiky střelby a rohových kopů vyznívají jednoznačně pro domácí, ten nejdůležitější údaj je však zase obrácený. Eskáčko opět nebodovalo a pokud už hodně rychle nezabere, druhou ligu bude zřejmě jen dohrávat...

Je poněkud únavné si pokaždé říkat, že TEĎ už to musí přijít, ale po změnách v základní jedenáctce a velmi slušných výkonech ve dvou obtížných zápasech předchozího týdne v Karviné a Opavě tady opravdu jistá naděje byla. Týdenní příprava byla ze všech stran naprosto zodpovědná a vrcholila v pátek individuálními rozbory u videa. Na nedostatcích z utkání s Opavou se poučili všichni aktéři, kteří v sobotu krátce před šestnáctou hodinou nastoupili na hrací plochu stadionu Za Místním nádražím.

Sestava 1.SK doznala opět drobných změn a byla na první pohled spíš defenzivně laděná. Do branky se po dvouzápasové pauze vrátil Kofroň, obrana nastoupila v novém složení s Machynkem napravo a stoperskou dvojicí Rus - Schuster. Sus však ze základní jedenáctky nevypadl, jen se posunul do středu zálohy spolu se Skwarczekem. „Potřebujeme vytvořit potřebný důraz ve středu hřiště,“ zdůvodnil změnu František Jura, přestože jsou oba borci defenzivními typy. Na pravém kraji se osvědčil hbitý Hirsch, v útoku vedle Kroupy mladíček Píchal. Největší otazník visel ještě v pátek v podvečer nad místem levého halfa, kde byli ve hře rychlostně disponovaný Štrombach či silově vybavený Nekuda. Nakonec zvítězila první varianta.

Přestože obraz hry vyzníval od prvních minut pozitivně a navíc získalo eskáčko brzy převahu jednoho muže v poli, když se po dvaceti minutách vyfauloval stoper Zukič, proměňování šancí opět vykopalo domácím obrazný hrobeček. „Šel jsem už sám na gólmana, soupeř mě rozhodil chycením za ruku, bohužel pro nás se to stálo kousek před hranicí šestnáctky,“ popsal situaci po zápase hlavní aktér David Píchal. Vyloučení bylo naprosto oprávněné, trestem však byl „jen“ přímý kop, který skončil mimo tři brankové tyče.

Je jasné a přiznal to v pozápasovém hodnocení i generální sportovní manažer František Jura, že klub musí nastalou situaci řešit. Jestli se podobné úvahy objevily už v posledních týdnech, teď nabraly konkrétních obrysů. Lze tedy připustit, že v dalším domácím utkání proti Pardubicím, které má výkop tuto sobotu opět v 16 hodin, se na lavičce možná představí nový trenér. Bude to onen potřebný impuls?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...