Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Zatímco domácí si mohli vybírat s výjimkou Petržely základní jedenáctku z celého kádru, ústecká „Arma“ přijela pouze se dvěma gólmany a deseti hráči do pole. Protočila nakonec úplně všechny, prvního při vynuceném střídání po vyloučení stopera a zbylé dva při taktických střídáních v samém závěru zápasu. To už hosté bránili jednobrankový náskok a cenné tři body.

1.SK Prostějov - FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0)

Branka: 77. Moulis. Rozhodčí: Matějček - Černý, Fišer. Žluté karty: 27. Štrombach, 54. Píchal, 90. Rus (všichni Pv). Červená karta: 20. Zukič (Ú). Diváci: 520.

Statistiky: rohové kopy 12:2, střely na branku 3:2, střely mimo 6:3.

sestava Prostějova: Kofroň - Machynek, Rus, Schuster, Pančochář - Hirsch, Skwarczek (65. Fládr), Sus, Štrombach (74. Langer) - Píchal (60. Nekuda), Kroupa. Trenéři: Miroslav Takáč a František Jura.

sestava Ústí nad Labem: Tvrdoň – Šnirc, Pícha, Zukič, Kateřiňák – Martykán, Moulis (90. Miskovič), Peterka, Jindráček – Pouček (90.+2 Mysliveček), Výborný (21. Seidl). Trenér: Jiří Skála

Do první zajímavé šance se dostal v první desetiminutovce Hirsch, jehož střelu Tvrdoň zcela nepokryl a byl z toho roh pro domácí. O chvíli později zatočil Schuster míč z hranice vápna těsně nad břevno. Ve dvacáté minutě mohl přijít zlom. Píchal zapnul na nejvyšší rychlost a Zukičovi nezbylo než použít záchrannou brzdu, naštěstí pro hosty ještě před šestnáctkou. Výsledkem bylo vyloučení a přímý kop, při němž sice Štrombach propálil zeď, netrefil ale bránu. Deset minut před přestávkou poslal míč do „ohně“ pěkným centrem Štrombach, Kroupa ani Hirsch ovšem míč nezasáhli. Ani Skwarczekova hlavička neměla dostatečnou přesnost.

Dvanáct minut po změně stran se po rohu dvakrát pokoušel prosadit Kroupa, hostující obrana byla vždy na místě. Poté v dobré pozici v šestnáctce promáchl Pančochář, dvacet minut před koncem si po závaru našel míč střídající Nekuda, ale opět netrefil „zařízení“. O střelbu se pokoušel i Sus, to se už ovšem blížila pohroma na druhé straně. Rychlý postup Kateřiňáka přes polovinu hřiště nikdo včas nezastavil, míč se na pravé straně dostal k Moulisovi, který z těžkého úhlu překonal Kofroně - 0:1.

Podaří se aspoň vyrovnat? Langer po zákroku Tvrdoně mířil z dorážky spíše do ragbyové branky, pak se nepochopitelně připletl do cesty míči směřujícímu z Kroupovy kopačky do odkryté ústecké branky... Otevřený prostor lákal „Armu“ k rychlým brejkům, ani Jindráček, ani Moulis ale úspěšní nebyli. A tak labutí písní Prostějova byla Machynkova střela po rohu pouze do klubka před ním stojících hráčů.

Po vítězství Třince a remíze Pardubic se soupeři z konce tabulky rychle vzdalují a na sestupových místech se usadila dvojice moravských nováčků. Pohříchu Vítkovice aspoň dvakrát slavily vítězství...

Pozápasové hodnocení trenérů

František JURA - asistent trenéra 1.SK Prostějov:

„Je to pro mě strašlivé zklamání... Utkání bylo dobře rozehrané, navíc jsme po dvaceti minutách získali početní výhodu. Opět jsme si vypracovali asi čtyři vyložené brankové šance, které jsme nebyli schopni využít. Za normálních okolností bych čekal výsledek 3:0! V druhém poločase jsme se snažili hru oživit, ale výkon střídajících hráčů je pro mě osobně velkým zklamáním, takto se profesionálové ve druhé lize nechovají. Situaci budeme pochopitelně řešit ve vedení klubu a je nezbytné dát týmu nový impuls...“

Jiří SKÁLA - trenér FK Ústí nad Labem:

„Po zisku tří bodů venku se zápas hodnotí vždy dobře, je ale potřeba přiznat, že se pro nás nevyvíjel vůbec dobře. Ve dvacáté minutě jsme inkasovali červenou kartu, takže způsob hry se musel okamžitě změnit. Hráli jsme více z bloku, apelovali jsme na hráče, ať jsou trpěliví, že se určitě naskytne brejková situace. Opravdu přišla, dali jsme z ní branku a pak jsme to svou houževnatostí uhráli do vítězného konce. Pro domácí to samozřejmě byla velice nepříjemná situace, ale pro nás to je velice cenné vítězství. Domácí mají silové, vysoké hráče, vše se hraje přes výborně disponovaného Kroupu, ale podařilo se nám je ubránit.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...