Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Favorit splnil svoji roli na sto procent. Souboj rozjetého Prostějova s mostkovickou rezervou dopadl podle předpokladů. Svízelně látaná domácí sestava neměla proti kompletnímu soupeři šanci na úspěch. Zvláště v obraně to Mostkovicím hodně haprovalo a oporou nebyl ani brankář z nouze Bedřich Zelený. Hostující City si tak s chutí zastřílelo a odvezlo si povinnou výhru rozdílem čtyř branek. 

Stav před výkopem

Karty byly rozdány jasně. Souběžně hraný zápas mostkovického „áčka“ nedával domácím moc šancí na výběr. V podstatě, kdo přišel, ten hrál. Bohužel ale nepřišel brankář... Hosté naopak doposud v sezóně neprohráli a v posledních duelech se navíc rozstříleli. Ofenzívní síla Prostějova měla být pro domácí varováním, kterému však čelit nedokázali. 

Vývoj zápasu

Mostkovická jedenáctka zahájila nebojácně. Přestože měli hosté prakticky pořád na kopačkách, do vedení šly právě Mostkovice. Křišťan se dostal k míči, ze třiceti metrů ho lehce nakopl směrem na bránu a nová akvizice v bráně City se musela červenat - 1:0. Netrvalo však dlouho a bylo srovnáno. Po volném kopu a špatném vyražení Zeleného trkl letící míč do sítě Střebský - 1:1. City se uklidnilo a začalo soupeře tlačit. Střebský pálil v jasné pozici hlavou nad, Koutný ještě ve vyloženější šanci nastřelil pouze tyč. Vedení zařídil až další přímák, který hlavou jemně přizvedl Zahradníček - 1:2. Třetí branka na sebe nedala dlouho čekat a opět padla po standardce, když centrovaný míč usměrnil opět Střebský - 1:3.

Domácí zahájili druhý poločas solidně. Několik dobrých palebných pozic však skončilo v ochranné síti za bránou. City se dostalo poprvé za půlicí čáru po pěti minutách, ale hned z toho byl gól. Záhadně tečovaná střela Koutného z těžkého úhlu skončila v síti - 1:4. Koutný se mohl zapsat do střelecké listiny ihned vzápětí, ale v jasné pozici pálil vysoko nad.

Bezstarostný fotbal pokračoval a dočkali se i domácí. Na Křišťanův přetažený centr z levé strany se krásně položil do střely Štěpán Karafiát - 2:4. Na další zdramatizování koncovky už však neměli Mostkovičtí síly. Chytře hrající City čekalo na brejky a dokázalo do konce ještě dva využít. Nejprve se po levé straně vydal k bráně Petr Zahradníček a umístěnou střelou po zemi zvýšil na tříbrankový rozdíl - 2:5. Konečnou podobu skóre pak dala krásná ulička za obranu, na kterou si počkal Koutný a obstřelil Zeleného - 2:6. 

Zásadní okamžiky

Rozhodující okamžik celého utkání nastal již před jeho výkopem. Do domácí kabiny se nedostavil brankář a rukavice si tak musel navléci Bedřich Zelený. Na jeho zákrocích pak bylo hodně vidět, že se jedná o hráče z pole. Největší problémy mu činily centrované míče, po kterých inkasoval jeho tým první tři branky. Nejednalo se o žádné nahodilé nákopy, ale precizně zahrávané volné kopy, na které nenašla obrana domácích recept. Nikým nehlídaní hlavičkáři hostů se tak dostávali do pohodlného zakončení a zlomili odpor soupeře.

Osobnost utkání

Výraznou postavou, a to nejen kvůli své váze, byl domácí střední záložník Radim Karafiát. Přestože jeho tým tahal za kratší konec a výkonnostní rozdíl byl znatelný, právě osobnost nejzkušenějšího plejera zabránila mnohem vyšší porážce. Ve chvílích, kdy se jeho spoluhráči začínali mezi sebou dohadovat, a hrozil rozkol, právě Radim zvýšil hlas a dal své parťáky do latě. Místo odevzdání se osudu tak bojoval slátaný domácí soubor až do konce. 

Zajímavost duelu

Souběh utkání prvního a záložního týmu. Mostkovičtí, kteří se netají tím, že rezerva má plnit funkci mužstva, v němž se mají rozehrávat méně vytížení borci z jedničky, si nepohlídali termínovku. Áčko znalo termín svého duelu v Náměšti od začátku sezóny, možnost přeložení utkání béčka na neděli se tak naskýtala téměř dva měsíce. Funkcionáři Sokola to začali řešit až v týdnu před zápasem, kdy jim už logicky soupeř nevyhověl... 

Atmosféra střetnutí

O nějaké kulise se v případě sobotního mostkovického představení nedá moc mluvit. V okolí hrací plochy se nacházelo cca dvacet diváků, kteří navíc patřili k rodinným příslušníkům hráčů. Jednoznačný průběh duelu pak nevyprovokoval k nějaké reakci ani těch pár chlapů sedících u piva v kiosku. 

Pozápasové hodnocení trenérů

Vlastimil CHUDOBA - TJ Sokol Mostkovice „B“:

„Bylo to hrozné! Když dostaneme pět gólů ze standardek, není co řešit. Nepřišel gólman, museli jsme tam dát hráče z pole. Ten není zvyklý stát v bráně, navíc ještě aby chytal balóny.... Pokud bychom měli brankáře, vypadal by zápas úplně jinak. Jestliže ale hrajeme zároveň s jedničkou, tak se sestava těžko lepí. Pro každého je na prvním místě práce, když kluci dělají ve světě, scházíme se na poslední chvíli.“

Marek VALENTA - AFK Prostějov City 2016:

„Hledali jsme se, ale postupně se lepšili. Mužstvo je ale poskládané narychlo a chce to čas na sehrání. Nakonec nám soupeř dovolil dát šest gólů. V prvním poločase se domácí drželi, postupně jsme ale získali větší převahu a dali góly. Zatím jen vyhráváme, takže jsme spokojení, vstup nám vyšel. Uvidíme, jak to bude pokračovat. Ambice jsou jasné, chceme se vrátit do okresu, ale jestli to vyjde, ukáže až budoucnost.“ 

TJ Sokol Mostkovice „B“ – AFK Prostějov City 2016 2:6 (1:3)
Branky: 10. Křišťan, 81. Š. Karafiát - 17. a 35. Střebský, 25. a 70. Zahradníček, 49. a 85. Koutný

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...