Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: A nejen vzdorovalo, tvořilo a výsledkem byly tři čisté gólové šance, každá v jednom poločase a na počátku nastavení, tedy za bezbrankového stavu. Bohužel ani Kroupa, ani dvakrát Chwaszcz potřebný klid při zakončení nenašli. O postupujícím do osmifinále soutěže MOL Cup tak rozhodla první část nastavení, kdy Karviná vstřelila obě branky.

Prostějovští fotbalisté odjeli do Karviné bez zraněného Petržely i s distancovaným Susem a rekonvalescentem Šteiglem. Jak avizoval asistent trenéra František Jura, příležitost dostali méně vytěžovaní hráči s tím, aby jej přesvědčili o správnosti zařazení do základní sestavy. Mezi tyčemi se tak objevil poprvé na podzim Neoral, v záloze dostal na pravé straně příležitost Machynek, který alternoval s Hirschem na místě pravého beka, na levém kraji zálohy Machálek a v útoku vedle Kroupy mladíček Píchal.
Řekněme rovnou, že někteří z nich si velmi výrazně řekli o pravidelnou nominaci. „Někteří z vás si fotografovali stadion, ale to je špatně. Musíte to být vy, které si budou diváci fotografovat. A snažit se, abyste v budoucnu třeba na takovém stadionu hráli,“ burcoval v šatně před zápasem trenér brankářů Petar Aleksijević. A celá jedenáctka včetně náhradníků opravdu dřela a odměnou jim byl velmi lichotivý výsledek v základní hrací době. Lze jen spekulovat o tom, jak by utkání dopadlo v minulém hracím modelu, kdy by rovnou rozhodovala střelba ze značky pokutového kopu.
Po deseti minutách se objevil v dobré pozici Píchal, který udivil zkušené mazáky v karvinské obraně technickými finesami při hře jeden na jednoho, ale jeho pokus byl zblokovaný. Na druhé straně se vzápětí vyznamenal Neoral, když vytáhl jedovatou střelu na roh.
Největší šance první půle přišla krátce po půlhodině hry, kdy Kroupa dostal dobrý balón na pravé straně, domácím nevyšlo jeho vystavení do ofsajdu a jen sledovali, jak obloučkem překonává Pindrocha. Ke smůle hostí ovšem míč směřoval těsně vedle tyče... Ještě do poločasu si Neoral poradil se střelou Kovaříka.
Šest minut po změně stran Kroupu napodobil Voltr, míč směřující do branky odvrátil na poslední chvíli Machynek. O chvíli později Šisler po rohu netrefil hlavou bránu a Kovaříkovu nedůraznou střelu kryl Neoral.
Na poslední půlhodinu střídal Píchala Chwaszcz a mohl to být žolík z Jurova rukávu. Jeho brejkovou situaci ale zakončila nedůrazná střela, kterou obrana srazila na roh. V poslední desetiminutovce řádné hrací doby vrcholila snaha domácích o vítěznou branku. Hodně blízko byl po závaru před Neoralem Voltr, brankář Hanáků ale opět svůj tým podržel. Stejní aktéři se se stejným výsledkem potkali také minutu před koncem. Ani Šisler zatím střelou v poslední minutě klíč k prostějovské brance ještě nenašel.
Po krátké pauze se pokračovalo na dvakrát patnáct minut. A byl to opět Chwaszcz, kterému fotbalová štěstěna přihrála jedinečnou šanci otevřít skóre – v rychlém protiútoku postupoval sám na Pindrocha, zakončení ale opět scházela přesnost. A tak zákonitě udeřilo na druhé straně. Po rohu se v malém vápně prosadil Jurčo. Po šesti minutách vypálil z dálky Šisler a trefil přesně pravý horní roh Neoralovy branky. Druhá část prodloužení tak byla už pouhou formalitou, protože vyčerpaný Prostějov už na zvrat neměl ani pomyšlení. Za svůj výkon si ale zaslouží absolutorium.

Pozápasové hodnocení trenérů

František JURA - asistent trenéra 1.SK Prostějov:
„Nejsem daleko od pravdy, když dnešní výkon označím za zatím nejlepší v průběhu podzimu. Naprosto disciplinovaný herní projev, dobře takticky zvládnuté utkání. Měli jsme tři tutové šance, Kroupa měl v prvním poločase jednoznačně proměnit, ve druhé půli a v nastavení pak neproměnil příležitosti Chwaszcz. Domácí sice stříleli, ale takto vyložené šance si nevypracovali. Každopádně se od výsledku 0:0 s ligovým mužstvem můžeme odrazit k lepším výkonům. Nedat gól z takových šancí je velká škoda, jinak si myslím, že bychom tam vyhráli. Někteří hráči si řekli hodně hlasitě o základní sestavu, z čehož mám radost.“

Jozef WEBER -trenér MFK Karviná:
„Tiskovku raději nepořádáme, jednu jsem viděl a máme z vás strach. (úsměv) Musím pogratulovat soupeři k velmi dobrému výkonu. Naše hra v prvním poločase na Prostějov nestačila, ve druhém poločase jsme se zlepšili příchodem hráčů, kteří patří do základní sestavy. Od závěru druhého poločasu bylo vidět, že máme herně navrch a bylo otázkou času, kdy vstřelíme gól. V prodloužení jsme pak své šance proměnili. Soupeř ale statečně bojoval a klobouk dolů před ním. Výpadek ligového utkání s Libercem jsme neřešili, když jsem hrál já, bylo nejlepší být na hřišti středa-neděle.“

MFK Karviná - 1.SK Prostějov 2:0 v prodl. (0:0,0:0)
Branky: 97. Jurčo, 103. Šisler
Rozhodčí: Mrázek - Pochylý, Horák; ŽK: 70. Langer, 103. Schuster. Diváci: 962.
MFK Karviná: Pindroch - Toml (46. Budinský), Dreksa, Koštál, Eismann - Mensah (46. Janečka), Šisler - Voltr, Okleštěk, Puchel - Kovařík (70. Jurčo). Trenér: Jozef Weber
1.SK Prostějov: Neoral - Hirsch, Rus, Schuster, Pančochář - Machynek, Skwarczek, Langer, Machálek (80. Zapletal) - Píchal (61. Chwaszcz), Kroupa (60. Nekuda). As. trenéra: František Jura

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...