Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Náročný týden absolvují prostějovští fotbalisté díky postupu do třetího kola domácího poháru. V něm se nejprve v úterý utkají od 15:30 hodin s Karvinou, v sobotu zajíždějí opět do Slezska, tentokrát na půdu Opavy, kde sehrají utkání 9. kola FNL proti domácímu týmu pod umělým osvětlením.

Karviná sehrála většinu svých letních přípravných zápasů se zahraničními celky. Vstup do sezóny měl stoupající trend. Po úvodní porážce v Jablonci přišla remíza se Zbrojovkou a cenná výhra nad Mladou Boleslaví. Další porážky přišly jen s lídry tabulky Zlínem a Plzní. V poháru vstoupila Karviná coby prvoligový tým až do druhého kola, v němž musela otáčet zápas v divizním Novém Jičíně; stačila na to pouhá desetiminutovka.

Při přechodu do nejvyšší soutěže kádr opustilo osm hráčů, z nichž polovina byla v Karviné na hostování. Ve stejném režimu na sever Moravy zamířila čtveřice Voltr, Toml, Košťál a Holík, další tři – Okleštěk, Galuška a Jurčo – přestoupili ze Znojma, Slovácka a Dunajské Stredy. Tým nadále trénuje Jozef Weber, který zatím v posledním ligovém utkání v Plzni poslal na hřiště sestavu Laštůvka - Holík, Dreksa, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (71. Panák), Puchel (61. Eismann) - Jurčo (87. Okleštěk). Na rozdíl od Prostějova měla Karviná o víkendu volno, protože soupeř z Liberce měl nařízenou karanténu kvůli probíhající epidemii v kádru.

Opava je ve druhé lize mnohými odborníky pasována na černého koně soutěže. Čerstvý vítr do „A“ týmu přinesl trenér Roman Skuhravý, který v moravském klubu implementuje bohaté zkušenosti z českého i evropského fotbalu. Asi nejvýznamnějšími letními posilami je Smola se Zapalačem. Ani jeden sice nemá prvoligové zkušenosti, ale pro ofenzivu slezského týmu jsou výrazným přínosem.

Opava zatím prohrála jediné utkání 0:3 s Baníkem, porazila Frýdek-Místek, Znojmo, Pardubice i Vlašim a naposled remizovala na Žižkově v gólově úrodném utkání 3:3 v sestavě Lasák – Hrabina, Radić, Žídek, T. Čelůstka – Grussmann (76. Kuzmanović), Schaffartzik, Zapalač (89. Helebrand) – Jursa – Smola, Mozol (62. Janetzký).

Prostějovský odchovanec Tomáš Machálek, kterému vyšla letní příprava, doplatil na natažení svalu těsně před startem podzimní sezóny. „Sice jsem se dal poměrně rychle dohromady, ale liga mezitím začala a obvykle se neměnívá to, co funguje,“ vysvětlil exkluzivně Večerníku pravidelné zahřívání lavičky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...