Dobré ráno, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Nečekaný scénář. Čekalo se, že týmem, který bude na hřišti herně dominovat, se stane Lipová. Leč plumlovský outsider se nepoložil ani po lacino inkasované brance, stále hýřil nezměrnou snahou a nakonec byl za své úsilí odměněn alespoň vyrovnávacím gólem. Opticky vyrovnané utkání tak dospělo po zásluze do penaltového rozstřelu, ve kterém si bonusový bod vystříleli favorizovaní hosté. Pro Plumlovské se přitom jedná již o třetí penaltovou porážku v sezóně!

Stav před výkopem

Tabulkové postavení a také skladba hráčského kádru stavěly do role vysokého favorita hostující Lipovou. V domácím mužstvu se však objevil Adam Hladký, s jehož přítomností roste výkon Plumlova minimálně o jedno podlaží. Na obou stranách nastoupila také spousta kamarádů a spoluhráčů z malé kopané, takže o náboj a prestiž bylo postaráno...

Vývoj zápasu

Domácí soubor dostal hned v úvodu tvrdé K.O., když lehká střela Jamricha proplula mezi rukama Simandla a skončila v síti - 0:1. Plumlovští se však nesesypali a snažili se o rychlé vyrovnání. Do poločasu si vytvořili několik hodně zajímavých šancí, z nichž některé byly jednoznačně tutové. Zvláště Zabloudilův nájezd volal po gólu! O jejich výrazné převaze svědčí i poměr rohových kopů (6:1) a přímých střel na bránu (5:1). A tak hosté svůj lehce získaný náskok do půle uhájili.

Obraz hry ve druhé části dostal trochu jiný scénář. Těžiště se přesunulo do středu pole a moc šancí na obou stranách nebylo. Lipová nejprve spálila dvě „loženky“, po kterých mohlo být jasno. Nakonec se ale přece jenom Plumlovští dočkali za svou snahu zasloužené odměny. Po snad jediném zaváhání jinak bezchybného gólmana Radka Vybíhala se míč dostal před Laďu Kišku a ten ho dotrkl do sítě - 1:1. Stejný hráč pak mohl dokonce skóre zcela otočit. V samostatném úniku z pravé strany však volil místo střely přihrávku na malý čtverec, kterou dobíhající Takáč uklidil na roh. Došlo tak na pokutové kopy, které nejsou silnou stránkou domácího Sokola. Hned ve druhé sérii poslal míč do brankáře právě Ladislav Kiška a při bezchybnosti exekutorů Lipové (Dostál, Novák, Jamrich, Takáč, Liška) bylo o bonusovém bodu rozhodnuto poměrem 3:5.

Zásadní okamžiky

Prvním z nich byla trefa Jakuba Jamricha. Úvodní přímý pokus z dobrých čtyřiceti metrů mířil přímo na brankáře Simandla, tomu však k údivu všech přihlížejících míč proklouzl mezi rukavicemi. V úvodu druhé půle mohli jít Lipovští do trháku, explumlovský Dvořák však v jasné pozici selhal, když z malého čtverce napálil míč nad! Z další akce pak hlavičkoval Matěj Vybíhal jen do horní tyče a hostující tým těchto okamžiků mohl litovat. Platilo totiž pořekadlo „nedáš - dostaneš“ a domácí srovnali, navíc po hrubém zaváhání gólmana i stoperů. Marné pak bylo i volání Lipovských po penaltě za jasnou ruku ležícího Jiřího Kišky. Zkrátka prospaných minimálně čtyřicet minut stálo favorita bod navíc.

Osobnost utkání

Výraznou postavou duelu byl plumlovský útočník Adam Hladký. Urostlý forvard na sebe vázal pozornost obou stoperů, kteří si s ním mnohdy nevěděli rady. Svým tahem na branku a pokrytím míče dělal prostor pro své spoluhráče, kteří však jím otevřená vrátka nedokázali využít. V jednom případě ho pak vychytal Radek Vybíhal, ve druhém pálil z dobré pozice nad.

Zajímavost duelu

Fair play duch. Střety regionálních týmů s Lipovou bývají vždy hodně emotivní a o tvrdé zákroky a ostřejší výměny názorů nebývá nouze. Tentokrát se však hrálo nezvykle slušně, hráči se po tvrdších střetech vzájemně poplácávali a značně svým korektním jednáním rozhodčím jejich většinou nelehkou pozici ulehčili.

Atmosféra střetnutí

Vzhledem ke klimaticky nepříznivému počasí byli i diváci jakoby ochlazeni. Dešťové přeháňky a vcelku bezproblémové dění na trávníku nezavdaly příčiny k vzplanutí obvyklých emocí. Po devadesáti minutách a nerozhodném výsledku byly nakonec spokojeny oba tábory, které se rozešly přátelsky a smírem.

Pozápasové hodnocení trenérů

Petr KIŠKA - TJ Sokol Plumlov:

„Podle mě nebyl na hřišti vidět tabulkový rozdíl. My jsme zahráli velmi dobře zvláště v první půlce, i když ji nakonec prohráli. Vytvořili si šance, které jsme však neproměnili. Lipová si zase vytvořila solidní příležitosti ve druhé půlce, mohla kopat i penaltu. Zaslouženě tak došlo k rozstřelu, kde jsme měli opět smůlu. Remíza pro nás je po takovém průběhu úspěchem, i když jsem v poločase věřil, že dokážeme vyhrát za tři body. Penalty se trénovat nedají, my přitom máme hráče, kteří je umí. Tentokrát jsme nedali jen jednu. Bohužel se naši hráči občas dívají na Fanu Kocourka, jak to kope... (smích) I ti nejlepší hráči na světě občas pokutový kop nepromění.“

Pavel RŮŽIČKA - SK Lipová:

„Začali jsme dobře, prvních dvacet minut jsme Plumlov jasně přehrávali. Pak jsme se ale přestali pohybovat, domácí převzali iniciativu a byli lepší. Ve druhém poločase rozhodly naše neproměněné šance. Honza Dvořák měl jasnou pozici, pak Mates Vybíhal trefil to břevno. Zápas by se už asi rozhodl. Dostali jsme ale vyrovnávací gól a domácí si asi ten bod zasloužili. Možná nám ten laciný vedoucí gól uškodil, přestali jsme po něm běhat. Ta konečná remíza je asi zasloužená a odpovídá tomu, co se na hřišti dělo. Teď máme doma Slavonín a musíme vyhrát za tři body.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...