Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Poklidné derby s hektickým vyvrcholením. Souboj vedoucích Čechovic s Plumlovem plácajícím se na chvostu měl být jednoznačnou záležitostí domácích. Hosté z horního konce přehrady však postavili před svou šestnáctku červeno-bílý autobus a domácí hvězdičky si s tímto problémem poradit nedokázaly. Opticky by na body vyhrál čechovický soubor, na hřišti se ale hrálo na góly a těch daly oba týmy stejně. Z celkových čtyř navíc dva v nastaveném čase…

Stav před výkopem

Všechny trumfy měli ve svých rukách domácí. Čechovická parta byla kompletní, navíc letos ještě neprohrála. Plumlov se naopak dočkal první výhry až v minulém kole, na půdu regionálního rivala přijel nejen +bez své stěžejní opory Adama Hladkého, ale i bez dalších hráčů, navíc bez kouče Petra Kišky, za kterého zaskočil Laďa Bárta.

Vývoj zápasu

Čechovičtí mladíci hýřili od začátku pohybem a na obranu zaměřenému soupeři prakticky nepůjčili míč. Pokud by se měřilo držení míče, domácí by se stoprocentně v prvním poločase blížili osmdesáti procentům. Hře Čechovic však chyběla jedna podstatná součást – přímočarost a dravost. Zkušení plejeři Plumlova tak vcelku bez problémů drtivou většinu útočných rejdů zpacifikovali. V první půli se blýskl zajímavým průnikem pouze Adam Pospíšil, jedinou loženku měl František Kolečkář, ale Simandl ho vychytal.

Co se domácím nepovedlo v prvním, přišlo hned zkraje druhého. Adam Pospíšil krásně nacentroval z pravé strany a Kolečkář hlavou rozvlnil síť – 1:0. Místo uklidnění však přišel nečekaný kontr. Po sklepnutí Grygláka upaloval sám na branku Ladislav Kiška a chladnokrevně svou šanci proměnil – 1:1.

Čechovičtí se s daným stavem nechtěli smířit, tlačili se do útoku, ale Jahl ve své šanci selhal, když trefil pouze Simandla. Kolečkář pak napálil zpoza šestnáctky jen horní tyč.

Vše podstatné se pak odehrálo v nastaveném čase. Nejprve proměnil volný kop domácí Matula a zdálo se být rozhodnuto. Zázračná střela Grygláka však poslala zápas do penalt… V těch zvítězili domácí, kteří trefili třikrát, zatímco Plumlov pouze dvakrát.  

Zásadní okamžiky

Jako ten první se dá označit souboj Haluzy s Gryglákem v závěru první půle. Po něm hostující stoper odkulhal na střídačku a následně se vysunul na hrot. Tam se mu však mimořádně zadařilo. Nejprve byl u zrodu vyrovnávací branky, aby v závěru vytáhl svůj tým z hluboké skepse. Dalším hodně zásadním momentem bylo nařízení volného kopu na hranici šestnáctky ve prospěch Čechovic. Stalo se tak po uplynutí devadesáté minuty a ani samotní domácí nevěděli za co. Tomáš Matula však nabídnutou šanci využil cizelérským kopnutím okolo zdi – 2:1. Tři body byly doma a nepochyboval o tom nikdo. Snad ani David Gryglák, jenž po rozehrávce ze zoufalství nakopl míč na bránu Čechovic. Vysoko postavený Polák však na střelu nedosáhl a ta skončila k překvapení všech v síti – 2:2!

Osobnost utkání

Jako hlavní figuru vcelku ničím nevybočujícího duelu lze označit gólmana hostů Dana Simandla. Přestože asi neměl tolik práce, kolik očekával, v důležitých momentech své spoluhráče podržel. Chytil tři jasné gólové šance, navíc na rozdíl od svého protějška neudělal žádnou výraznější minelu. Zkrátka gólman je tam od toho, aby něco chytil a Simandl to tentokrát do puntíku splnil.

Zajímavost duelu

Fyzička Plumlova. Přestože panovalo úmorné vedro až dusno, dokázali hosté vzdorovat po celých devadesát minut. Přitom se moc s míčem nepotkali a museli být stále ve střehu před čechovickými rychlíky. Věkově starší tým hostů však se silami vydržel až do konce, na což by si při pohledu na jeho sestavu vsadil před utkání málokdo.

Atmosféra střetnutí

Na to, že se jednalo o derby, tak byla komornější. Svou roli ale jistě sehrál i fakt, že bylo abnormální teplo a hody. Lidí tak v hledišti nebylo na čechovické poměry mnoho a možná je nedokázala dostat do varu ani stereotypní hra Čechovic. Až na výjimky totiž domácí nedokázali přijít s kloudnou finální myšlenkou.

Pozápasové hodnocení trenérů

Evžen KUČERA – TJ Sokol Čechovice:

„Derby je vždycky nevyzpytatelné, což se opět potvrdilo. Nejde o to, že by nám dělal Plumlov něčím problémy. Tyhle týmy zkrátka zalezou a těžko se proti nim dá hrát fotbal. Já vím, že potřebují body a nějak se k nim musejí dopracovat. Já mám ale mužstvo postavené na to, aby hrálo fotbal. Pokud narazíme na tým, který chce hrát, výsledky jsou například 4:3. Další věcí je nerovné, hrbolaté hřiště, které pomáhá bránícím soupeřům. Nicméně když dáme gól v nastaveném čase, už bychom inkasovat neměli. Stalo se, trefil to dobře, ale to už je spíše souhra náhod. Měli jsme dát více branek ze hry. Soupeře jsme pustili do jediné gólovky a on ji proměnil…“

Vladimír BÁRTA – TJ Sokol Plumlov:

„Věděli jsme, jak na tom jsou Čechovice a jak my. Chtěli jsme vzhledem k absencím hrát z bloku. V prvním poločase jsme se dobře posouvali a zvládali to. Trochu nás rozhodil gól v úvodu druhého poločasu. Snažili jsme se o brejky a jeden nám vyšel. V závěru nám trochu docházely síly, ale drželi jsme se. Čechovicím pomohla standardka v devadesáté minutě, která byla - nebyla. Podařilo se nám šťastně vyrovnat, bod je dobrý. Kluci odvedli výborný výkon. Všichni to odpracovali, odběhali. Z tohoto pohledu byl ten bod i zasloužený. Před zápasem bychom ho brali, teď ho máme. Vyzdvihnout bych chtěl Dana Simandla, jenž chytil tři gólovky. Zapracovat bychom měli na penaltách, nebo spíše hlavní trenér…“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...