Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ambiciózní Znojmo potřebovalo pomoc. A dostalo se mu jí hned dvojnásobně... Především je ale opět na vině další porážky eskáčka nulová efektivita proměňování vlastních šancí. Hodně se však také žehralo na výkon sudích, především pak na odpískanou penaltu v závěru první půlhodiny. Ale nejen na ni. Rozhodování arbitrů bylo i v několika dalších případech sporné, což samozřejmě zavdávalo příležitost k různým spekulacím. Každopádně sobotní Znojmo bylo slabší, ale eskáčko této šance opět nevyužilo.

Nebyli horším týmem, neproměňovali šance. Tohle by se mohlo objevit na epitafu působení 1. SK Prostějov v druhé lize. Nejinak tomu bylo uplynulou sobotu proti Znojmu. Za stavu 0:0 a 0:1 měli domácí dvě výborné gólové příležitosti, ani Nekuda, ani nováček Chwaszcz je ovšem nevyužili. Vytáhlý blonďák je nejnovější akvizicí Prostějova, když přišel těsně před čtvrteční uzávěrkou přestupních termínů. Jeho úkolem bylo primárně doplnit útočnou vozbu a zvýšit konkurenci na hrotu zatím nepříliš produktivní ofenzivy.

Do zápasu se už chystal i kapitán Kroupa, kterého vysedávání na tribuně logicky příliš nebaví. Klubový lékař mu to ale kategoricky zakázal a jemu tak nezbylo, než počkat ještě aspoň jedno kolo. O tom, že by si nechtěl nechat ujít Baník, netřeba pochybovat. Trenérský tandem Takáč - Jura musel řešit ještě další problém, kým nahradit distancovaného Skwarczeka, který byl vyloučen v zápase ve Frýdku-Místku. Do středu zálohy se k Fládrovi nakonec postavil Petržela, krajní prostory obsadili Štrombach s Langerem.

Znojmo se vůbec v Prostějově nepředstavilo jako jasný favorit utkání a o to více musí mrzet ztráta bodů. Jenže to už je obehraná písnička. Hostující trenér Kučera se sice snažil zdůvodnit nevýrazný výkon svých svěřenců středečním televizním utkáním proti Pardubicím a dokonce obvinil prostějovské vedení klubu, že neprojevilo vstřícnost k žádosti o posunutí termínu na neděli....

A aby potíží se sestavou nebylo málo, další absence je na obzoru. V Ostravě už sice bude k dispozici Skwarczek, chybět ale zcela určitě bude stoper Sus. Jenže i prvně jmenovaný má namále. „Odpykal jsem si trest za vyloučení, ovšem mám na kontě tři žluté karty a při obdržení další budu opět jedno kolo chybět,“ je si vědom defenzivní záložník, který se v Ostravě opět představí na „domácí“ půdě.

Žluté karty jsou také oním problémem Martina Suse. „Po mém zákroku rozhodčí ihned sahal do kapsičky, tak jsem mu jen říkal, ať ji vytáhne,“ komentoval po zápase vyfasování žluté karty. A jelikož byla jeho čtvrtá, bude na Baníku chybět. „Z taktického hlediska jsem tomu rád,“ překvapil odpovědí. „Zápas s Baníkem bude především o defenzivě a dá se předpokládat, že bych tam tu kartu stejně dostal. Pak bych ovšem nestál v domácím zápase s Vlašimí a ten bude pro nás vpravdě kritický,“ vysvětlil Sus.

A v tom má samozřejmě pravdu. Příští domácí utkání proti Vlašimi, která se bodově dotáhla na eskáčko, bude pro podzimní bilancování jistě zásadní. A také poslední příležitost nastartovat tým ke sběru bodů a odlepení se od aktuálně posledního místa druholigové tabulky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...