Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTO+VIDEO Několikrát se domácí trenér František Jura u postranní čáry chytal za hlavu. Důvodů bylo několik. Neproměnění vlastních šancí, sporné výroky rozhodčích. Zápas, od kterého nezaujatý divák určitě očekával víc, byl překvapivě bohatý na množství emocí. A to nejen při zápase.

Nováček v týmu Chwaszcz o sobě dal vědět už po pěti minutách, kdy vybojoval na polovině hřiště míč na Svozilovi a hnal se s ním ke znojemské brance, Svozil však zabral a stačil svou chybu včas napravit. O tři minuty později dostal míč na pravé straně velkého vápna Nekuda a střelu směřoval na přední tyč, Doleček ale míč vyrazil na roh. Po jeho rozehrání napálil dalekonosnou střelu Sus, míč byl nepříjemně tečován, ke smůle domácích mimo branku. V následujících minutách měli míč o něco častěji na kopačkách hosté ze Znojma, výrazně se ale neprosadili, což lze říci i o standardní situaci domácích v podání Fládra. Až přišla křižná přihrávka na Njireho, kterému na hranici vápna zabránil v převzetí balónu Pančochář a rozhodčí pro mnohé překvapivě ukázal na značku pokutového kopu. Rozhodnutí bylo na první pohled hodně udivující z několika důvodů. Souboj se odehrál přesně na boční hranici šestnáctky, Njire v podstatě neměl šanci přímo ohrozit branku a ani faul domácího beka nebyl na první pohled nijak zřetelný. Při pohledu na video ale bylo vidět, že bránící hráč stál při zákroku ještě uvnitř zakázaného území a penalta, jakkoli přísná, byla obhajitelná. To ovšem v reále na hřišti nikoho příliš nezajímalo a pískot exekutora byl vpravdě ohlušující, Njire však poslal Kofroně na druhou stranu a otevřel skóre - 0:1. Vzápětí po pitné pauze měl dobrou šanci Nepožitek, Kofroň byla ale na místě. Na druhé straně se dvakrát dostal ke střele Štrombach, ani jednou ale netrefil prostor vymezený třemi tyčemi. Další emoce vzplály těsně před přestávkou, kdy se ve vápně dostal do kontaktu Nekuda s kapitánem hostí Cihlářem, rozhodčí však zákrok za penaltový nepovažoval. „Jsme lepší, dáme normální gól,“ burcovala se o přestávce prostějovská kabina.

VIDEO ZDE

Domácí začali opravdu aktivně a po faulu na Štrombacha měl další šanci z přímého kopu Fládr, míč zacloumal pouze zadní brankovou konstrukcí. Na druhé straně těsně minul domácí svatyni střídající Bartolomeu. Po hodině hry měl gól na kopačce Chwaszcz. Dostal dobrou přihrávku od Langera, který obral o míč Cihláře, jenže jeho pokusu scházela potřebná razance. Štrombach pak zaujal efektními nůžkami, kterým ovšem scházelo zasáhnutí míče, a pak už přišla pohroma na druhé straně. Njire po faulu na vlastní osobu rozehrál volný kop a sotva vystřídajícímu Klímovi stačilo nastavit kopačku, aby trefil míč přesně k tyči - 0:2.

Deset minut před koncem uplatnil svou silnou zbraň Kofroň, když včas vyběhl proti Klímovi a zabránil mu tím v jeho druhé brance. Sympatická snaha o vstřelení aspoň jedné branky v závěru zápasu už vyšla naprázdno.

Po další bodové ztrátě tak Prostějované propadli na poslední místo tabulky za Vlašim, která při stejném rozdílu vstřelila o gól víc a má ještě jedno utkání k dobru.

Pozápasové hodnocení trenérů

František JURA - trenér 1. SK Prostějov:

„První poločas jsme byli určitě lepším mužstvem, škoda, že jsme si vypracovali gólovku na 1:0 a nedáme ji. Jdeme do kabin s tím, že soupeř neměl šanci a vede 1:0. Druhý poločas byl obrazem českého fotbalu. Není možné, aby se hráči při každém zákroku začali válet a brečet. Vždyť jsou to fotbalisté, mají něco odehraného... Na to se nedá nic říct. Kluky musím pochválit. Jenom prostě tu finální fázi neumíme dotáhnout. Za stavu 0:1 má Šimon (Chwaszcz) šanci vyrovnat, nedal. Fotbal je o gólech.“

Radim KUČERA -trenér 1. SC Znojmo

„Vyhráli jsme, takže za tři body jsem rád, ale předchozí zápasy jsme hráli daleko lépe. Byli jsme lepší na míči, lepší kombinačně. Dnes to bylo z naší strany o lehkovážných ztrátách, o horším pohybu. Pro nás bylo trochu těžší, že jsme hráli ve středu, hráli jsme dvakrát ve velkém vedru, takže to mohl být handicap. Z toho možná pramenil i špatný pohyb. Na druhou stranu v předchozích zápasech s Opavou a Budějovicemi jsme nehráli špatně a prohráli jsme, tentokrát jsme hráli špatně a vyhráli. (úsměv) To se cení, trápila se tady i Sigma Olomouc. Tři body samozřejmě beru a jsem za ně rád.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...