Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Bitva jako řemen. Fotbalové derby mezi Němčicemi a nedalekými Vrchoslavicemi má pokaždé velký náboj, navíc podnícený dlouhou pauzou. Těžko takové duely tipovat, natož pak odhadovat, což se potvrdilo i tentokrát. Nažhavený nováček ztrácel na zkušeného soupeře dvě branky, přesto se nakonec radoval z vítězství. Němčické ke třem bodům přivedly důraz, srdíčko a hlavně fyzická kondice. Hosté po fotbalové stránce nijak nestrádali, ale mladické nadšení jejich zkušenost nakonec udolalo.

Stav před výkopem

Němčice se mohly cítit vzhledem k předchozím výsledkům favoritem. Navíc se mohou opřít o široký kádr. Vrchoslavice počítaly týden před utkáním marody, ale do nejprestižnějšího duelu přece jen nastoupily kompletní. Šance obou celků tak byly vyrovnané a sázkaři ve Fotbalové DEVÍTCE Večerníku tak měli hodně těžkou hlavu...

Vývoj zápasu

Domácí mladíci na rivala vletěli stylem sobě vlastním. A Němčičtí se nepoložili, ani když jim Tomáš Hradil zasadil dva tvrdé údery. Od jejich víry v obrat je neodradily ani zahozené loženky. Nejdůležitější však byl vyrovnávací gól ve finiši poločasu. Ten totiž notně zacloumal psychikou hostující výpravy, která se místo hry věnovala výkonu rozhodčího. Tento chvilkový výpadek koncentrace se projevil i v nástupu do druhé půle, kdy domácí dokonali obrat. Následná převaha Vrchoslavic už alespoň vyrovnání nepřinesla, naopak na brejky hrající Němčičtí přidali čtvrtý zásek. Rozhodujícím závažím na pomyslných miskách vah bylo nasazení domácího souboru, jenž jel na plné obrátky plných devadesát minut.

Zásadní okamžiky

Těch bylo tentokrát několik. Nejprve během deseti minut spálili dvě tutovky a pykali. Na druhé straně totiž dostal kousek volného prostoru kanonýr Tomáš Hradil a dvěma zásahy uštědřil domácím těžký direkt - 0:2. Kdo by čekal, že se němčický soubor složí a má svůj osud zpečetěn, mýlil by se. Domácí přidali na agresivitě, nedali pomalejším hráčům soupeře šanci ani chvíli držet míč a začali tlačit na pilu. Deset minut před poločasem se jim podařilo vstřelit kontaktní gól, aby v nastaveném čase první půle dokázali srovnat - 2:2! Druhá gól do šatny byl tentokrát těžkou ranou do sebevědomí vrchoslavických harcovníků... Ti nezachytili ani začátek druhé pětačtyřicetiminutovky a brankou Jana Horáka ztráceli jeden gól - 3:2. Opticky pak měli hosté více ze hry, dostali se i do dobrých příležitostí, ale s velkým elánem hrající Němčice všechny hrozby zažehnaly. V závěru pak přidali domácí čtvrtou branku a mohutné oslavy na tribunách i trávníku mohly propuknout naplno - 4:2.

Osobnost utkání

Veledůležitou součástkou dobře klapajícího němčického soukolí byl Petr Kolečkář. Útočník, jenž obvykle potřebuje na gól pět šancí, si tentokrát nazul střelecké kopačky. Zavelel k obratu kontaktním gólem po individuální akci, kterou zakončil přesným bodlem. Vyrovnání přišlo po samostatném úniku a dlouhé kličce, kdy nezpanikařil a téměř z brankové čáry ještě obstřelil brankáře Loučku. Jeho vrcholný okamžik však přišel před třetím gólem. Natáhl na sebe dva hráče, pustil Porupkovi a ten krásnou uličkou našel Honzu Horáka, který vstřelil vítěznou branku.

Zajímavost duelu

Liknavost němčické obrany. O schopnostech Tomáše Hradila vědí snad všechny obrany v I.B třídě Olomouckého KFS, zvláště pak ve tři kilometry vzdálených Němčicích. Přesto mu nechali domácí beci neskutečně moc volného prostoru a času k zakončení. Při obou brankách, které hostující snajper vsítil, neměla domácí defenzíva rozhodně čisté svědomí...

Atmosféra střetnutí

Tak by to mělo vypadat! Téměř do posledního místa zaplněná tribuna, obležený stánek s pivem, řehtačky a bubny. V hledišti bylo příznivců obou táborů zhruba rovnoměrně, většinou se také všichni vzájemně znali. Předzápasové hecování nemohlo chybět. V průběhu se nálady obou táborů rapidně měnily, ale k žádným vulgaritám (s výjimkou adresy tria rozhodčích) se ani jedna polovina nesnížila.

Pozápasové hodnocení trenérů

Radovan NOVOTNÝ – FK Němčice nad Hanou:

„Chtěli jsme co nejdéle udržet nulu, ale Tomáš Hradil potvrdil své kvality. Pomohli jsme mu dvěma hrubkami. Potvrdilo se ale opět, že tenhle tým se nevzdává. Dokázali jsme do poločasu vyrovnat, i když jsme předtím spálili dost šancí. V šatně si kluci řekli, že musí jet nadoraz. Chlapci odvedli maximum, co v nich je. Poctivost v přípravě jim dodala energii. Myslím si, že pan rozhodčí neublížil ani jedné straně. Pro diváka byl zápas určitě atraktivní. Maximální spokojenost s výkonem, odměnou nám je po tří a půl letém čekání výhra s Vrchoslavicemi! Myslím si, že těm, kdo po nás plivali, jsme dnešním výkonem zavřeli pusu...“ (úsměv)

Jaroslav ŠKRKÁNEK - TJ Sokol Vrchoslavice:

„Bojovné utkání, ve kterém nás domácí právě tou bojovností přehráli. Rychle jsme šli do vedení, uspokojili se a přestali hrát. K rozhodčímu se vyjadřovat nebudu. Na fyzičku bych to nesváděl, když se čtyři hráči soupeře válí v křečích, tak jsme na tom asi lépe my. (smích) Výborný výkon předvedl mladý Honza Horák, ten nás víceméně ve druhé půlce porazil. Je to derby, samozřejmě jsme chtěli vyhrát a uspět. Domácí dali více gólů a na ty se hraje. Na derby se nám všichni vyléčili, ale musel jsem v poločase oba krajní záložníky střídat. Bylo na nich vidět, že jsou po zranění, neodvedli ani polovinu toho, na co mají.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...