Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V určitě opět pozměněné sestavě vyběhnou v sobotu od 17 hodin fotbalisté 1. SK Prostějov na domácí trávník proti loni málem postupujícímu Znojmu. Soupeř to bude jistě nesnadný, byť bude mít v nohách těžké domácí televizní utkání s Pardubicemi a začátek sezóny jej nezastihl v právě oslnivé formě...

Úspěšná sezóna znamenala pro realizační tým leckdy příjemné komplikace s obměnou hráčského kádru, protože o znojemské fotbalisty byl slušný zájem. Někteří odešli do prvoligových klubů, jako například na Prostějovsku známý Libor Žondra, který od nové sezóny jídá prvoligový chlebíček v Hradci Králové. Další ukončili hostování nebo naopak odešli na hostování do třetiligových týmů.

Mezi příchody dominuje dvojice hráčů z třetiligového Vyškova, Urbančok a Holub, s nímž se Prostějov potkával v minulé sezóně. Další příchozí zamířili na jih Moravy z Olomouce či Hradce Králové. Kádr byl vhodně doplněn mladíky ze staršího dorostu.

Vstup do sezóny nezažilo Znojmo úplně nejradostnější. V prvním utkání, které bylo po právu možné nazvat šlágrem, sice remizovalo s Baníkem 1:1 a vzápětí vyhrálo 5:2 v zatím nevýrazné Vlašimi, pak ovšem přišla ledová domácí sprcha, když si Opava odvezla domů výrazné třígólové vítězství. Znojmo neurvalo body ani na jihu Čech, když v Budějovicích prohrálo těsně 0:1.

Tento týden bude pro svěřence trenéra Radima Kučery poměrně náročný. Nejprve ve středu budou hrát před televizními kamerami doma s nevyzpytatelnými Pardubicemi, v sobotu pak zajíždějí právě do Prostějova. Na stadionu SCM Za Místním nádražím se může představit následující sestava: Doleček - Helísek, Svozil, Odehnal, Chereda, Motal, Holub (Rybička), Šumbera (Urbančok), Nepožitek, Javůrek, Njire.

Problémy se sestavou budou mít zcela jistě domácí trenéři. Kromě Kroupy bude určitě mimo hru distancovaný Skwarczek, což jsou dva hráči základní sestavy. Přesto je po úspěšném vystoupení eskáčka ve Frýdku-Místku znát všeobecné odhodlání dosáhnout proti jakkoli zvučnému soupeři konečně na první vítězství ve druhé lize.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...