Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hektický týden mají za sebou druholigoví reprezentanti našeho města. Dva výjezdy na severní Moravu vedly sice po podobných trasách, tady ale veškerá podobnost končila. Zatímco ve Vítkovicích jsme viděli rozpačitý výkon z předchozích dvou prohraných duelů, ve Frýdku-Místku nastoupil sebevědomý tým, který chce sehrát se soupeřem rovnocennou partii. A výsledek se dostavil.

Jak by měl vypadat herní projev druholigového týmu, naznačilo už posledních dvacet minut utkání ve Vítkovicích. Je samozřejmě smutné, že k aktivnímu fotbalu je mužstvo nabuzeno až v okamžiku, kdy prohrává. Je taky nutné vzít v úvahu, že domácí se zatáhli do obrany a Hanáci měli rázem více prostoru. Na jejich hru se ale dalo dívat a byla to jen otázka trochy sportovního štěstíčka, aby byli za svou snahu odměněni vyrovnávací brankou.

V polovině týdne bylo jasné, že se situace pomalu stává kritickou. Jeden bod po čtyřech zápasech nikdy nevěstí nic dobrého a tehdy jsou pouze dvě možnosti. Buď se mančaft „kousne“, vybojuje vydařený duel a nastartuje obrat, nebo padá čím dál hlouběji do výsledkové propasti.

Situace o to komplikovanější, že v tomto důležitém období kabina postrádá lídra Karla Kroupu. Ten sice byl přítomen na obou utkáních a v šatně hráče hecoval, je to ale přece jen trochu něco jiného, když jste v civilu místo propoceném dresu.

Trenérské duo Takáč – Jura se tak muselo v ofenzivě spolehnout na Petra Nekudu, kterého se v prvním případě snažil podporovat Tomáš Langer, ve druhém Milan Machálek. V záložní řadě se konečně rozehrál Zdeněk Fládr, který byl první poločas ve Vítkovicích téměř neviditelný a výrazně zaostával za očekáváními nastupujícího špílmachra. Poslední dvacetiminutovka byla už o něčem jiném a ve Frýdku mohl dokonce rozhodnout gólem na 3:1, domácí gólman byl ale ostře proti. Fládrova síla tkví v exekuci standardních situací a jde pouze o to, aby v nich byl patřičně efektivní.

Když už mluvíme o exekutorovi, pak se zrodil důstojný Kroupův zástupce při proměňování pokutových kopů. Na tuto herní situaci nikdo předem určen nebyl, a tak se ve Vítkovicích na hřišti chvíli řešilo, kdože si míč na penaltovou tečku postaví. Odpovědnost vzal na sebe David Štrombach a počínal si rutinérsky. Když ke stejné herní situaci došlo i ve Frýdku, popřel jakési nepsané pravidlo, že penaltu by neměl kopat hráč, který byl faulován, a opět jistě proměnil.

Jak to v podobných zápasech bývá, co by dostačovalo na začátku, nese na konci pachuť zklamání. Bod z Frýdku-Místku, který se rozhodně doma nerozdává, by byl před zápasem považován za solidní, vzhledem k průběhu zápasu se ale všichni aktéři shodli, že eskáčko dva body spíše ztratilo.

A to je velká škoda. Vzhledem k vítězství Třince se Prostějov posunul na předposlední místo, a to má ještě poslední Vlašim zápas k dobru. Čekání na první druholigové vítězství, které by eskáčko katapultovalo ze dna tabulky, se tedy prodlužuje minimálně do domácího zápasu se Znojmem v sobotu od 17 hodin.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...