Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Boj o každý míč. Každé fotbalové derby má zvláštní náboj a ani to ženské mezi Kostelcem na Hané a Mostkovicemi není výjimkou. V uplynulých sezónách se pravidelně radovaly z vítězství Kostelečanky a historické statistiky se neopravovaly ani tentokrát. Outsider z Mostkovic rozhodně hanbu neudělal, ale za svým regionálním sokem výkonnostně zaostává. Trvalá převaha domácího celku nakonec vykrystalizovala v tříbrankové vítězství, ale kostelecká děvčata si rozhodně hrábla.

Stav před výkopem

Karty byly rozdány jasně. Loňský divizní vítěz v podobě Kostelce nastupoval prakticky v kompletní sestavě, navíc se staronovou posilou Řezníčkovou. Mostkovický lodivod naopak postrádá několik dlouhodobě zraněných opor a do duelu nenastupoval v roli favorita.

Vývoj zápasu

Mostkovice vstoupily do utkání odvážně a hrozily slušně rozehrávanými brejky. Odměnou za to jim byla také první gólovka zápasu. Mája Domesová však trefila jen nohy dobře vyběhnuvší Elišky Drápalové. Individuální kvalita domácích hráček se začala projevovat zhruba po první patnáctiminutovce. Na bránu Moniky Mikešové se sypaly střely jedna za druhou a gólmanka Mostkovic měla plné ruce práce. Dobře fungující obrana však favorita do ložených šancí nepouštěla. Jednobrankový náskok zajistila penalta Pitákové po faulu Vaverkové na pronikající Řezníčkovou. V dalším čase pak domácí tým kontroloval střed pole, aktivitou hýřila Knápková, ale s jejími střelami si Mikešová vždy poradila. Druhou půli zahájily lépe domácí hráčky. Knápková našla na penaltě Strouhalovou, ale ta v ložené situaci selhala. Uklidnění do domácích řad přinesla až standardka, po které se prosadila hlavičkou opět Pitáková – 2:0. O osudu střetnutí bylo rozhodnuto, protože Mostkovičankám očividně ubývaly síly. Horní tyč pak nastřelila Tichá a konečnou podobu výsledku dala akce Kláry Knápkové. Ta po svém úniku dala pod sebe, Řezníčková tlačila míč k tyči, ale Mikešová ho vyškrábla. Odraz od brankové konstrukce však sledovala Zahradníčková a míč dopravila do sítě – 3:0.

Zásadní okamžiky

Veledůležitá pro další vývoj byla hned první šance zápasu. Tu si vytvořily hostující hráčky, ale kanonýrka Domesová v souboji s Drápalovou selhala. Kostelečanky se následně zklidnily a s vědomím jednobrankového náskoku už rivalkám moc nepovolily. Poměr střel na bránu osm ku jedné ve prospěch Kostelce jen za první poločas hovoří jasnou řečí. Definitivní hřebíček zatloukl Kostelec ze standardky. Věra Smičková poslala nákop na penaltu, hostující stoperky nechaly míč spadnout a Pitáková ho trkla přes vybíhající Mikešovou – 2:0. O vítězi tak už bylo rozhodnuto a třetí gól už byl pouze kosmetickou úpravou konečného skóre na – 3:0.

Osobnost utkání

Nepřehlédnutelnou postavou zápasu byla pravá krajní záložnice Kostelce – Klára Knápková. Od první minuty hoblovala lajnu, svými úniky nedávala obraně soupeře chvilku klidu. Několikrát se pokusila střelbou překonat Mikešovou, ale ta byla vždy na místě. Její centry pak znamenaly gólové příležitosti, které ovšem její spoluhráčky nezužitkovaly. Odměnu dostala Klára až krátce před koncem, kdy právě po její akci vstřelila Nikča Zahradníčková třetí gól.

Zajímavost duelu

Střelecká bezzubost Mostkovic. Přes statečný odpor v poli a vcelku solidně rozjeté protiútoky se dokázaly Mostkovičanky dostat za celých devadesát minut do zakončení pouze jednou. Mája Domesová svou šanci v branku nepřetavila, ale to ještě netušila, že už žádná další nepřijde. Statistika totiž napočítala, že Mostkovice vystřelily za celých devadesát minut pouze jednou!

Atmosféra střetnutí

Sváteční a pohodová. Krásné slunečné počasí a fakt, že jsou v Kostelci hody, přilákaly do hlediště na ženské poměry velmi slušnou návštěvu. V hledišti byla i spousta příznivců Mostkovic, ale žádná nevraživost mezi oběma tábory rozhodně nevládla.

Pozápasové hodnocení trenérů

Marek JELÍNEK – FC Kostelec na Hané:

„Bylo vidět, že se jedná o první zápas a na hřišti jsme se spíše hledali. Místo kombinace to bylo spíše o individuálních akcích. Samozřejmě musím zmínit zlepšující se kvalitu soupeře, jejich výkonnost jde nahoru. Je to pořád těžší a už to není outsider, se kterým jdete jistě vyhrát. Holky jsem nutil do střelby a ona tam byla. Bohužel nepřesná, i když na tréninku nám to padá. Bylo to bojovné, soupeř hrál dobře a my dělali spousty zbytečných chyb. V tomhle počasí to holky zbytečně tahaly, až se utahaly.“

Jaroslav KARAFIÁT – TJ Sokol Mostkovice:

„Já holkám nemám co vytknout. Odehrály zápas na hranici svých možností, navíc v takovém vedru. Hráli jsme navíc bez možnosti střídání, protože na lavičce byly jen holky, co teprve začínají. Bohužel jsme se dostali do šance, ale neproměnili ji. Škoda, mohli jsme jít do vedení a věřím, že by ten zápas vypadal jinak. Kostelec má ale zkušený tým a dokázal se prosadit. Z naší strany tam bylo dost hodně dobrých individuálních výkonů, ale zkušenost nakonec rozhodla. Dnes jsme při troše štěstí mohli i bodovat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...