Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Rozhodně nesnadný týden čeká na fotbalisty 1.SK Prostějov. Dva zápasy v jednom týdnu budou muset zvládnout v neúplné sestavě, přitom fanoušci stále čekají na další urvané body. Ve středu 31. srpna se o to pokusí ve Vítkovicích, zatímco v sobotu 3. září ve Frýdku-Místku. Oba zápasy mají výkop v 17 hodin.

Vítkovice jako tradičně loví ve vodách hráčů na hostování. Takto se v letní přestávce rozloučily hned s pěti hráči, naopak šest hráčů přišlo převážně z prvoligových týmů. Tak se v jejich kádru objevila některá známá jména třeba i z třetiligových trávníků, jako Demeter, Kraut, Prajza či Texl.

Vítkovice sehrály osm přípravných utkání, v nichž byly překvapivě úspěšné, prohrály pouze s Baníkem. V poháru se jim už tak nedařilo, ve druhém kole podlehly Chrudimi hrající ČFL. Coby nováček druhé ligy si Vítkovice během úvodních tří kol připsaly první vítězství, když doma porazily nejtěsnějším rozdílem Táborsko. V neděli utrpěly jednoznačnou porážku na Žižkově 0:3, byť o výsledku rozhodla až poslední desetiminutovka. Trenér Roman West dal důvěru sestavě Kostolanský - Cverna, Coufal, Prajza, Mikula - Fiala (60. Jurča), Vaněk, Hlavsa - Kovařík (69. Ondráček), Mišinský, Kraut (79. Demeter).

To Frýdek-Místek proslul na začátku sezóny několika trenérskými kotrmelci, po nichž se kormidla ujal Miroslav Nemec. Novopečeného trenéra zvučného jména Leoše Kalvodu totiž přetáhla prvoligová Mladá Boleslav. Příčinou frýdeckých problémů se tak vlastně stal Pavel Vrba, který po krátkém mlžení zmizel od reprezentace a jeho místo zaujal právě dosavadní kouč Mladé Boleslavi Jarolím.

Trenér Nemec má pro letošní sezónu k dispozici hodně mladý kádr, jelikož Valcíři svůj tým oproti loňsku dost obměnili. Přesto Frýdek-Místek nezačal sezónu špatně a doma porazil Ústí nad Labem i Vlašim. Na venkovních hřištích se Valcířům už tolik nedařilo. S Opavou ani Baníkem nebodovali. S posledně jmenovaným týmem se popasovala sestava Prepsl - Byrtus, Literák, Klabník, Švrček - Berežný, Willweber - Hykel (82. Nworah), Šichor, Petrovič (68. Slaninka) - Vyskočil (29. Blažek).

Jak známo, eskáčko absolvuje severomoravský dvojboj v nestandardní sestavě, protože chybět bude především kapitán Karel Kroupa. Nad startem druhého střelce týmu Nekudou se zatím vznáší otazník.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...