Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Drama až do konce. Uplynulý ročník III. třídy OFS Prostějov se vyznačoval nadstandardní vyrovnaností na čele tabulky. Postupové naděje živila v průběhu jarní části hned celé kvarteto týmů. Jako první odpadl Brodek u Konice, následovaly Výšovice a v posledním dějství zbylo druhé místo na Ptení. Z prvenství a přímého postupu do Okresního přeboru se tak radovali v sousedním Vícově a svým nedalekým rivalům to dávali pěkně „sežrat“... Vzhledem k přihláškovým škatulatům ve vyšších soutěžích se však slzy marnosti proměnily postupně v potoky štěstí, když se z administrativního postupu radovali nejdříve ve Ptení a následně i ve Výšovicích!

Nic jiného než prvenství nezajímalo v letošním ročníku fotbalisty Sokola Vícov. Na „trojku“ solidně posílený kádr předváděl určitě nejkvalitnější fotbal, ale výsledkově až tolik nedominoval. Po podzimních bojích ztrácel na ptenského soka tři body a v průběhu jarních odvet se Vícovským dlouho nedařilo skočit do čela. Posun na první příčku se podařil až v závěru, když Ptení nečekaně zaváhalo v domácím duelu s Brodkem u Konice. Vícov pak už nabídnutou šanci nepustil a vytoužený primát si pohlídal.

Milým výsledkovým překvapením sezóny byli plejeři Ptení. Mančaft bez výraznějších individualit se opíral o velezkušeného gólmana a hrajícího trenéra Tondu Hradila. Bojovnost nahrazovala fotbalový talent, výsledkově se dařilo. Prakticky celou sezónu Ptenští vedli tabulku, aby nakonec zaostali za favorizovaným Vícovem o pouhý jeden bod.

Jako den a noc by mohli hodnotit uplynulý ročník ve Výšovicích. Po totálně zpackaném podzimu, kdy se ambiciózní klub krčil až na sedmé příčce, přišla skvělá jarní jízda. Výšovičtí kosili jednoho soka za druhým a strmě se drali místo po místu nahoru. Atraktivní útočný fotbal bavil diváky a odměnou byla konečná třetí příčka a dodatečný postup do okresu!

Nevděčné „brambory“ patřily nováčkovi z Brodku u Konice. Na ´trojku´ solidně poskládaná sestava, opírající se o střelecky disponovaný klan Burgetů, dokázala potrápit každého soupeře. Tradičně ofenzivní styl produkovali i hráči Tištína. Tým z jihu regionu patří dlouhodobě ke špičkovým celkům ´trojky´, ale k postupu stále něco chybí. Mančaft dokáže porazit kohokoliv, ale stejně tak i s kýmkoliv prohrát. Horní polovinu tabulky uzavíral Bedihošť. Tým opírající se o bezkonkurenčně nejlepšího kanonýra Petra Brosse se po perfektně odehraném podzimu (3. místo) změnil v jarních bojích v největší zklamání. Mužstvo bylo děravé v defenzivě a nebýt nastřádaných bodů z podzimu, mohlo být v Bedihošti ještě hůře.

Od sedmé do deváté příčky se poskládaly rezervní celky Protivanova, Nezamyslic a Kostelce na Hané. Zálohy krajských účastníků střídaly dobré výsledky se špatnými a promítala se na nich termínová listina. Pokud hrála „béčka“ v jiný den než první celky, byla konkurenceschopná. Když se jim ale termíny sešly, byl z toho mnohdy ostudný debakl... Již před sezónou byly papírovými kandidáty sestupu Čechy pod Kosířem. Podceňovaný tým však odehrál sezónu v naprostém klidu. Možná to bylo dáno i tím, že se v Čechách hrálo bez tlaku, protože vedení se netajilo tím, že když se spadne, svět se nezboří. Nakonec z toho bylo desáté místo a zisk solidních pětadvaceti bodů. Jakoby nedopatřením se do sestupových vod namočily Dobromilice. Klub slavné minulosti se do potíží dostal především zásluhou podprůměrného podzimu. Výkonnostní zlepšení ve druhé polovině soutěže však Dobromilickým spravilo náladu.

Pozici otloukánka tak nakonec plnili plejeři Kladek. Oddíl ze severního konce regionu se potýkal především s chabou produktivitou. Kladečtí byli odsouzení prakticky již po první polovině soutěže, kdy nasbírali pouhé čtyři body po dvou penaltových výhrách. Kritický ročník se už zachránit nepodařilo, nejméně vstřelených a nejvíce inkasovaných branek je plně vypovídající hodnotou.

Suma sumárum se tak radují hned ve třech oddílech, určitá spokojenost může panovat i ve většině dalších. Smutní nakonec nemohou být ani v Kladkách, protože díky reorganizaci soutěží si ´trojku´ zahrají v následujícím ročníku...

ANKETU TRENÉRŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ PROSTĚJOVSKÉHO VEČERNÍKU Z PONDĚLÍ 22. SRPNA


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...