Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dorostenecká fotbalová reprezentace těsně pod vrcholem. Na turnaji v čínském Xiamenu, kde startoval výběr Olomouckého krajského fotbalového svazu cinkl bronz. Fotbalisté krajského výběru poznali přemožitele až v semifinále, tam jim vystavili stopku vrstevníci z Austrálie. „Rozhodly individuální chyby. Náš výběr se za výkon rozhodně stydět nemusí,“ zhodnotil porážku 1:4 trenér Petr Strnad. Jeho svěřenci si spravili chuť v utkání o bronz, ve kterém porazili Akademii Jižní Koreje 6:5.

Do semifinálového utkání proti sobě nastoupily dva týmy, které doposud nepoznaly hořkost porážky. „Semifinálové dvojice se losovaly. Bohužel nám štěstí nepřálo, vyšel na nás vítěz druhé skupiny,“ konstatoval Stanislav Kaláb, vedoucí české výpravy.

Na Australany šel krajský výběr v základní sestavě i se dvěma Prostějovany – Michalem Zapletalem a Martinem Popelkou. Od začátku až do konce se jednalo o tvrdý, ale fair boj. „Nádherné, bojovné utkání. Až do 85. minuty byl stav 1:2 a vše bylo otevřené,“ přiblížil Stanislav Kaláb. Mužstvo už hrálo bohužel bez vyloučeného Martina Popelky, jenž viděl ve 35. minutě druhou žlutou kartu.

Češi se snažili za stálého deště o vyrovnání, ale v závěru dvakrát inkasovali do otevřené obrany a finálový sen byl pryč. „Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu soupeře. Je třeba sportovně uznat, že zaslouženě,“ uznal kvalitu protivníka Kaláb a dodal: „Do vedení nás poslal v 15. minutě Navrátil, bohužel to byl náš jediný zásah.“

Sestava: Pastucha – Zobaník, Pecha, Popelka, Ondráček, Mráz, Ševčík, Zapletal, Vajda, Navrátil, Křenek. Střídali: Kuchař, Novák, Hrabálek, Rybka, Nedělka. Trenéři: Petr Strnad a Oldřich Vitonský.

Divokou přestřelku pak rozpoutaly celky Olomouckého kraje a jihokorejské Akademie v boji o třetí příčku. Jihokorejci, kteří byli největším favoritem turnaje, se prezentovali útočným fotbalem. „Dvakrát jsme doháněli manko, abychom ve druhém poločase skóre otočili. V závěru se nám pak podařilo uhájit těsné vítězství,“ komentoval Stanislav Kaláb výsledek 6:5.

Do utkání nemohli zasáhnout zraněný Ondráček, Vajda, Ševčík a vykartovaný Popelka. V bráně opět nastoupil Pastucha, v poli operovali: Zobaník, Pecha, Nedělka, Rybka, Zapletal, Kuchař, Mráz, Navrátil, Křenek a Novák. Střídali: Hrabálek a Takáč.

„Krajská fotbalová reprezentace dosáhla v Číně na skvělý úspěch. Bilance čtyř vítězství a jediné porážky je lichotivá. Navrátil získal navíc Zlatý míč pro nejlepšího střelce turnaje a současně bronzový míč v hodnocení nejlepších hráčů. Druhým nejlepším střelcem turnaje byl navíc Pavel Novák,“ uzavřel Stanislav Kaláb.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...