Dobré dopoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Rozdílné pocity. Dvojice regionálních zástupců v ženských fotbalových soutěží je v závěrečné fázi přípravy. Pocity obou trenérů jsou ale rozdílné. Zatímco mostkovický lodivod Jaroslav Karafiát si přístup svých svěřenkyň pochvaluje, kostelecký Marek Jelínek nadšením zrovna neoplývá. „Mám smíšené pocity. Tréninková docházka není optimální,“ komentuje kormidelník Kostelce. Zprávy z kuchyně třetího ženského divizního reprezentanta AFK Prostějov-City 2016 zatím PROSTĚJOVSKÝ Večerník nemá… 

Výhra s Brodem

Děvčata z Mostkovic si v nedělním dopoledni střihla přáteláček s týmem Uherského Brodu a radovala se z dvoubrankového vítězství. „Klasický přátelák, kdy se hodně střídalo, měnily se posty. Tím pádem byla hra rozháraná,“ zamyslel se Jaroslav Karafiát a pokračoval: „V první půli se nám nedařila kombinace a nedostávali jsme se do zakončení. O přestávce jsme si řekli, že se budeme více tlačit do koncovky a podařilo se. Dali jsme tři góly a měli i další šance.“

Mostkovice otočily jednobrankovou poločasovou ztrátu na konečných - 3:1. Branky vstřelily Lenka Karafiátová, Domesová a Ošťádalová. „Zápas splnil svůj účel. Zahrály si všechny holky,“ uzavřel Karafiát.

TJ Sokol Mostkovice – ČSK Uherský Brod 3:1 (0:1)

Branky Mostkovic: L. Karafiátová, Domesová, Ošťádalová.

Rozhodčí: Mikulík. Diváků: 60.

Sestava Mostkovic: Mikešová – Hejcmanová, Patčníková, Vaverková, Kraváková – Jančíková, Koudelková, Domesová, T. Karafiátová – Sekanonová, Ošťádalová. Střídaly: L. Karafiátová, Borovcová, Zatloukalová, Všetičková. Trenér: Jaroslav Karafiát.

Na programu pohár

Přes krátkou letní pauzu doznal mostkovický kádr minimálních změn. „Přišly Vendula Sekaninová z Krumsína, Petra Všetičková z Kostelce a brankářka Veronika Nováčková z Výšovic. S fotbalem skončily Gorošová, Mlčochová a Hasová,“ nastínil předsezónní změny Jaroslav Karafiát. 

Po utkání s Uherským Brodem se Mostkovice chystají na pohárové předkolo. „V neděli 14. 8. hrajeme v Troubsku. Jedná se o bývalé Kohoutovice. V případě výhry by nás čekaly Medlánky,“ informuje dále trenér a vrací se k přípravě: „Docházka na tréninky je v rámci možností dobrá. Jsou prázdniny, čas dovolených, přesto se scházíme v solidním počtu.“

Užívají léta?

Loňský divizní vítěz z Kostelce na Hané, jenž měl původně hrát Moravskou ligu, se připravoval formou soustředění. Od pátku do neděle trávila děvčata svůj čas na kosteleckém hřišti. „Účast nebyla valná. Objevovalo se okolo deseti holek, stejně jako v celé letní přípravě,“ krčil rameny Marek Jelínek, jenž dodal: „Z jejich přístupu opravdu nejsem moc nadšený.“

Kostelec doposud žádný přípravný zápas neabsolvoval. Premiéra čeká štiky v neděli 14. 8. na hřišti Kotvrdovic. „Další utkání nechci ani moc domlouvat. Chodí nás málo, mám strach abychom se vůbec sešli,“ říká Jelínek.

V reálu to tedy vypadá tak, že se Kostelec po Kotvrdovicích představí až v zahajovacím divizním kole s Mostkovicemi. „Pravděpodobně to tak dopadne, potřebujeme doléčit zranění a nechci riskovat případné zranění,“ potvrdil kouč FC.

V kádru se toho také moc nezměnilo. Jediným příchodem je brankářka Pikartová z Nových Sadů. „Ano, s Kristýnou Pikartovou počítám. Do Nových Sadů se naopak vrátila Katka Marková. Jednáme ještě o případných posilách, jsme v kontaktu se Zbrojovkou,“ uzavřel Marek Jelínek.  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...