Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poslední přípravný zápas sehráli fotbalisté 1.SK Prostějov ve čtvrtek v podvečer v Jihlavě. Soupeřem jim tentokrát byla místní juniorka nastupující v celostátní dorostenecké lize. Běhavý soupeř nalezl otevřená okénka v obraně a zrodil se tak výsledek vpravdě hokejový. Několik desítek diváků si přišlo na své, vidělo celkem osm branek.

FC Vysočina Jihlava U21 - 1.SK Prostějov 3:5 (2:3)

Branky: 26. Bajer, 36. Svatík (pen), 82. Vitásek - 22. (pen) a 44. Kroupa, 41. vlastní, 73. Fládr, 84. Petržela

Sestava 1.SK Prostějov: Neoral - Hirsch (46. Machynek), Sus (46. Schuster), Rus (65. Machálek), Pančochář - Machálek (50. Sečkář), Fládr, Skwarczek (76. Hirsch), Šteigl - Štrombach (50. Petržela) - Kroupa. Trenér: František Jura

Do plánů trenéra Františka Jury zasáhly drobné zdravotní indispozice, proto byl nucen před zápasem sestavu ještě upravit. Celý zápas odchytal Neoral, Sus se o poločase vystřídal se Schusterem a místo Nekudy, kterému účast nedovolilo zaměstnání, nastoupil jako podhrotový hráč Štrombach. Kapitánskou pásku si navlékl nováček Skwarczek.

Už po pěti minutách se mohl do střelecké listiny zapsat Šteigl, kterého průnikovou přihrávkou našel Kroupa, míč z brankové čáry odvrátila domácí obrana. Na druhé straně měli jihlavští mladíci také slušné příležitosti, branka jim ale byla příliš nízká.

Skóre otevřel po faulu na vlastní osobu z nařízené penalty Kroupa, o čtyři minuty později ale bylo po rychlém kontru srovnáno. Po dalších deseti minutách hasil Hirsch požár ve vápně pouze faulem, a přestože Neoral Svatíka vychytal, jím vyražený balón exekutor do branky pohotově vrátil.

Druholigový tým ovšem ještě do přestávky výsledek otočil. Nejprve Šteigl poslal po levé straně dopředu Pančocháře, jehož centr na Kroupu si domácí obrana srazila do vlastní sítě. Minutu před přestávkou viděli diváci asi nejhezčí kombinační akci, Machálek našel milimetrovým pasem Kroupu a ten si před brankářem zakončení vychutnal.

Těsně po výkopu druhé půle mohlo být opět srovnáno, ale efektní zákrok vytáhl Neoral. Hra po přestávce přece jen ztratila tempo, a tak mohli diváci obdivovat až rutinérsky zahraný Fládrův přímý kop, který zapadl přesně do vinglu domácí svatyně. Domácí ještě z ojedinělého protiútoku vstřelili kontaktní branku, ale konečné slovo měl Petržela, který využil zaváhání domácích a přesnou střelou stanovil konečné skóre zápasu.

Před eskáčkem už tak stojí pouze soutěžní utkání – nejprve ve středu pohár v Líšni a v sobotu očekávaný vstup do druhé ligy.

Pohledem asistenta Romana POPELKY

„Narazili jsme na typ soupeře, který jsme v přípravě doposud neměli, a běhavý soupeř nám odhalil některá slabá místa. Z tohoto pohledu bylo utkání velmi užitečné, hodně nám napovědělo i o budoucí sestavě.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...