Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE První krok při cestě za obhajobou prvenství v Poháru OFS Prostějov mají kraličtí hráči úspěšně za sebou. Ve čtvrtfinále se jim do cesty postavil člen okresního přeboru Sokol Přemyslovice, a přestože domácí zpočátku vedli, neponechali hosté nic náhodě a již do přestávky třemi rychlými brankami dosáhli obratu a uklidnění. Po změně stran pak svůj náskok dále navyšovali.

 

TJ Sokol Přemyslovice - FC Kralice na Hané 1:6 (1:3)

Branky: 18. L. Jurník – 21. a 39. Nečas, 38. vlastní Mucha, 56. Makowski, 65. Valtr, 72. Lexa

Rozhodčí: Přikryl – Protivánek, Weiser. Bez ŽK. Diváků: 30.

Sestava Přemyslovic: K. Konečný – T. Jurník, Tyl, J. Konečný, Mucha (46. Horníček) – Zapletal (75. R. Kučera), Slavíček (76. Ráček), Kořenek, Cita (46. Kröner) – L. Jurník (75. Havelka), Špaček. Trenér: Jaroslav Liška.

Sestava Kralic: Števula – Novotný, Petržela, Dočkal, Martinka – Nečas, Makowski – Valtr, Surala (65. Lexa) Lehký (46. Horváth) – Cibulka. Trenér: Ivo Gottwald.

„Úplně přátelský zápas to v žádném případě nebyl. Utkání jsme sice pojali tréninkově, ale chtěl jsem, aby bylo odehráno se vší poctivostí. Měl jsem trochu obavy ze hřiště, ale bylo slušné a dalo se na něm hrát, příjemně mě překvapilo. Chtěli jsme soupeře nahrávkami unavit, otupit tak jejich agresivitu i snahu co nejméně prohrát,“ bilancoval po závěrečném hvizdu kouč vítězů Ivo Gottwald.

Úplně do smíchu mu však nebylo. Po nepřesné přihrávce mezi obránci se do úniku dostal Lukáš Jurník a dostal domácí do vedení, i v dalších momentech pak dokázaly Přemyslovice svému soupeři zatopit a třeba ve druhé půli si vytvořily sérii standardních situací.

VIDEO ZDE

„Po hrubé chybě jsme dostali hloupý gól, ale věděli jsme, že to nepředstavuje komplikaci. Diktovali jsme hru, měli jsme tlak, snažili jsme se domácí prokombinovat. Soupeř byl nakonec zdatný do poslední minuty, myslel jsem, že odejde dřív, ale byl srdnatý do poslední chvíle. Přemyslovice chtěly prohrát co nejmenším rozdílem, což bylo sympatické. Nevzdaly se a donutily nás stále hrát,“ chválil vyzyvatele.

Slova uznání měl ke svým hráčům i kouč Jaroslav Liška. „Kdybychom stav 1:0 udrželi dalších deset minut, tak by vše bylo trochu jiné, ale hosté ukázali kvalitu. Do vyrovnání to bylo dobré, pak jsme si dali nešťastný vlastní gól a soupeř byl rázem jednoznačně herně lepší. Kluky jsem ale pochválil, hráli nad svoje možnosti, předvedli se dobře. Kralice mají obrovský potenciál a ukázaly to i v soutěži, kde byly v horní polovině tabulky. Vyhrály zaslouženě,“ přemítal.

Přemyslovicím dělalo problémy hlavně sbíhání hráčů a přihrávky do prostoru, rozdíl tří soutěží se musel zákonitě projevit. „První poločas jsme ale odehráli dobře. Druhý už byl vlažnější, ale fyzicky jsme nepropadli. Pokud by Kralice neměly Nečase, byly by poloviční. Nehraje jen uprostřed hřiště, dokáže si zaběhnout, diriguje hru, jsou vidět jeho obrovské zkušenosti,“ povšiml si Liška.

Ve druhé půli přidali ke dvěma zásahům Nečase a vlastňáku Muchy další branky novic Makowski s Valtrem a střídající Lexa, čímž se skóre zastavilo na půltuctu. „Mrzí nešťastná vlastní branka, minutu nato třetí gól z naší nekoncentrovanosti a pak trefa na 4:1, když Kamilovi vypadl míč z ruky. Ale dobře, že se nám to přihodilo teď. Přes léto jsme na všem dost pilovali s mladými kluky, takže si myslím, že bychom mohli dobře konkurovat a hrát do osmého místa. Budeme se snažit, aby to nebylo jako loni,“ připomněl Liška jarní záchranu na poslední chvíli.

To v Kralicích zatím takový optimismus nevládne. „Zatím bych řekl, že se mi celý náš projev moc nelíbí. Na všech postech máme ještě rezervy, které bych rád co nejrychleji odstranil,“ přiznal Gottwald s tím, že generálka proti Konici se již konat nebude, neboť se oddíly nedohodly na termínu.

Před prvním mistrákem tak Kraličtí už jen v úterý, středu a pátek potrénují, pak vkročí do ostrého mače a dojde na první vážnou prověrku přebudované obrany. „Odešel nám Hlačík a hledám k Dočkalovi stopera. Prokop sice přišel jako stoper, ale nastupuje nám na vojnu. Nejprve má dvouměsíční přijímač a pak vysokou školu v Brně, takže mu začátek trochu ulehčíme, abychom předešli zranění. Takže uprostřed využívám Petrželu, který je rychlostně a kondičně maximální, neboť mimo jiné vyhrál celostátní přebory policistů ve víceboji,“ prozradil Ivo Gottwald.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ PŘEMYSLOVICE - KRALICE NÍŽE

Turci slavili velkolepý obrat

Bojovnost a vůle. Pivínští fotbalisté zvládli pohárové utkání s Čechovicemi s odřenýma ušima. Papírově měli být favoritem hosté, ale v reálu to byli domácí. Čechovice totiž poslaly na horkou půdu rezervní tým. „Dali jsme šanci mladým klukům, brali jsme to jako přípravu,“ komentoval Martin Horák, nový lodivod čechovického béčka.

TJ Sokol v Pivíně – TJ Sokol Čechovice 2:2 (0:1) PK: 4:2

Branky: 65. a 90. + 1. M. Pospíšil - 24. Bilík, 51. Jančík.

Rozhodčí: Petrásek – Pitner, Winkler. ŽK: 23. V. Švéda, 74. Sedlák – 29. Jančík, 60. Kumstát, 80. Wolker, 90. Zapletal. Diváků: 75.

Sestava Pivína: Krč – M. Pospíšil, V. Švéda, Sedlák – R. Švéda, Pavelka, Ondrejkovič, M. Bartoník (60. P. Sedlák) – Šišma – Makoš (85. Nakládal), J. Bartoník. Trenér: Jaroslav Svozil.

Sestava Čechovic: Zapletal – Mach, Vlach, Prášil, Lachman (46. Kumstát) – Němeček, Bilík, Jančík, Foret (78. Kravák) – Chmelík (70. F. Halouzka), Wolker (84. Meixner). Trenér: Martin Horák.

Hostující mladíci přitom vstoupili do utkání velmi dobře. Vytvořili si převahu a dokázali vstřelit i vedoucí gól. „Přehrávali nás, byli fotbalově lepší. Citelně nám chyběl středový hráč Svozil. Hrozili jsme pouze ze standardek, nastřelili jsme z nich břevna a tyčku,“ přiblížil Jaroslav Svozil, kouč Pivína.

Ke konci poločasu se hra v poli vyrovnala, ale do šaten šli s náskokem hosté. Těm se po změně stran podařilo vedení navýšit na rozdíl dvou gólů a mířili k postupu. „Stejně jako první i druhý dali z přímého kopu,“ popsal Jaroslav Svozil a pokračoval: „Herně jsme se už ale zlepšili a získali převahu. Martin Pospíšil snížil a v nastaveném čase proměnil penaltu. V rozstřelu se nám dařilo, penalty trénujeme. Martin ji opět proměnil, ale hrdinou byl Tomáš Krč, jenž dvě chytil a jednu sám dal. S postupem jsme spokojení a těšíme se na Plumlov,“ uzavřel s úsměvem trenér Svozil.

Spokojenost s výkonem projevil i hostující kormidelník. „První půlka se mi líbila. Byl to náš úplně první zápas v této sestavě. Hráli jsme proti třetímu celku I.B třídy, kterému jsme se herně vyrovnali. Vzhledem k okolnostem jsem s tím, co jsme předvedli, spokojený. Vyrovnání v nastaveném čase z penalty mrzí,“ hodnotil svůj první zápas Martin Horák.

V dalším kole – semifinále se Pivínští utkají s dalším účastníkem I.A třídy Plumlovem.

Konice vyučovala rivala…

Krátký proces. Fotbalové derby mezi Hvozdem a Konicí žádnou bombu neodpálilo. Favorizovaný Sokol nasázel domácím během půlhodiny pět branek a bylo vymalováno. Postup do další fáze okresního poháru tak byl z pohledu Konických příjemným nedělním zpestřením.

FC Hvozd – Sokol Konice 2:8 (1:7)

Branky: 25. O. Procházka, 70. Spurný – 6. a 42. Antl, 17. a 57. Vogl, 22. L. Bílý, 28. Kořenovský, 31. a 36. Kamený.

Rozhodčí: Dokoupil – Vachutka, Kopecký. ŽK: 30. V. Bílý – 30. Sedláček, 46. Řehák. Diváků: 52.

Sestava Hvozdu: Nakládal – J. Muzikant (46. Spurný), L. Poles, Kubica, K. Procházka – Dostál, Dutszak, O. Procházka, J. Krása ml. – Z. Poles, V. Bílý. Trenér: Rudolf Švehla.

Sestava Konice: Machač – L. Bílý (46. Mrňka), Rus, Řehák, Drešr (75. Zapletal) – Kořenovský, Sedláček – Kamený, Antl (60. Blaha), Vogl – F. Bílý (60. Mohelník). Hrající trenér: Radek Řehák.

 „Trochu jsem improvizoval v sestavě. Poslal jsem stopery do zálohy a zjistil jsem, že to nejde,“ krčil rameny hvozdecký lodivod Rudolf Švehla a dodal: „Ve druhém poločase jsme se vrátili ke klasickému rozestavení a bylo to lepší.“

Právě v první půli si dělali Koničtí na hřišti, co chtěli. Nastříleli soupeři sedm branek a herně naprosto dominovali. „Bylo vidět, že jsme někde jinde. Hráli jsme dobře, kluci si vyhověli a zastříleli si. Druhá půle se už spíše dohrávala,“ okomentoval jednoznačný průběh konický trenér Radek Řehák.

Ve Hvozdu si z vysoké porážky vcelku nic nedělali. „Byla to zkouška herního systému. Bral jsem to jako přípravný zápas s kvalitním soupeřem. Myslím, že se vrátíme k osvědčenému systému,“ uzavřel Švehla.

Konice se tak dobře naladila před dalším, teď už mistrovským derby v Lipové.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...