Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Letošní ročník okresního přeboru přinesl několik zajímavých rozuzlení. Jako obrovské překvapení lze považovat prvenství němčického nováčka. Další bombou, ale úplně z opačného ranku, bylo zvláště jarní počínání Držovic. Titul pomyslného skokana sezóny si pak bez diskuzí zaslouží Přemyslovice, na které by před startem jarních odvet vsadil opravdu málokdo.

Stručné hodnocení uplynulého ročníku nejvyšší okresní soutěže nabízí jasný rezultát. Rozdíl mezi špičkou a spodkem tabulky se ještě prohloubil. Trio umístěné na medailových příčkách, totiž ztrácelo s papírově slabšími celky spíše výjimečně, nebo prakticky vůbec. Markantní byl i výkonnostní rozdíl, týmy Němčic, Hané nebo Horního Štěpánova zbylou konkurenci opravdu převyšovaly. Do tzv. silného středu pak patřila mužstva Skalky, Vrahovic, Smržic, Otaslavic, béčko Čechovic a rezerva Určic. Celky od desáté pozice dolů se rvaly o záchranu. Zvláště v Brodku u Prostějova takové starosti rozhodně nečekali. Černý Petr nakonec zbyl na Držovice, které po slušném podzimu na jaře zcela vyhořely.

Hned dvojí postupová radost zavládla po skončení loňské sezóny. Největší euforii prožívali v Němčicích, kterým se podařilo hlavně díky skvělé jarní jízdě vyválčit titul okresního přeborníka. Druhým, kdo mohl oslavovat, byly Smržice. Ty sice obsadily až šestou příčku, ale vzhledem k organizačním rošádám se jim nakonec naskytla možnost postupu a Smržičtí po této šanci skočili.

Bavit se fotbalem! Takovým heslem se řídily dva týmy, které obsadily stříbrnou a bronzovou příčku. Haná Prostějov i Horní Štěpánov těžily z velezkušených kádrů. Borci s bohatými zkušenostmi z vyšších soutěží potvrzovali i v okrese, že fotbal rozhodně nezapomněli. Pokud se tyto celky sešly v kompletních sestavách, neměly rovnocenné protivníky.

Jako den a noc střídaly své výkony výběry Skalky a Vrahovic. Obě mužstva měla rozhodně na vyšší bodový zisk, než nakonec nastřádala. Vrahovičtí byli postrachem na cizích hřištích, ale doma byli více než štědrými hosty. Skalka zase vynikajícím způsobem prosvištěla podzimem, aby usnula pravděpodobně na vavřínech a na jaře se ze zimního klimbání pořádně neprobudila.

Vesměs spokojení mohou být ve Smržicích. Mladičký a velmi talentovaný kádr se dokázal rovnocenně měřit i s těmi nejlepšími. Umístění v horní polovině a kladné skóre je červenobílým zaslouženou odměnou.

Uspokojení by mělo panovat i v Otaslavicích. Nováček, jenž postoupil z druhého místa třetí třídy, byl příjemným oživením. Chvílemi to vypadalo i na lepší než konečnou sedmou pozici, ale vypuštěný závěr připravil „Metle“ možná i o medaili.

K tradičním a kvalitativně solidním účastníkům patří rezervy Čechovic a Určic. Oba celky mají ve svém středu zkušené, ale i talentované hráče. Jejich výsledky jsou vždycky jako na houpačce, ale umístění v poklidných tabulkových vodách se očekávalo.

O záchranu se letos rvala pětice týmů. Největším zklamáním byly asi výsledky Brodku u Prostějova. Tradiční okresní bašta se potýká s kádrovou přestavbou, ale výsledky mládeže dávají do budoucna velké naděje.

Zkušenost sehrála roli i v případě Zdětína. Mužstvo zbytečně nezpanikařilo a uhrálo si potřebné body s velkým předstihem.

Ve svízelné situaci byli před jarem Přemyslovičtí. Dvě kontumační porážky a určitý bodový odstup od konkurence jim nedával mnoho nadějí. Tým se však semknul a postavil všechny názory odborníků na hlavu. Svou skvělou jízdu završili svěřenci Jaroslava Lišky v Držovicích, kde v přímém souboji o sestup nasázeli domácím sedm branek.

Záhadou zůstávají v posledních letech výsledky Sokola Olšany. Krásný areál, kvalitní podmínky, nadstandardní dosažitelnost. Každoročně se však tento tým pouze zachraňuje, protože se místním bafuňářům nedaří dát do kupy fungující kádr. Záchrana je tak asi jediným cílem, jenž před tímto klubem stojí i v dalších letech.

Smutný příběh se pak týká Sokola Držovice. Klub, jenž v předcházejících sezónách patřil pravidelně k lepšímu průměru, se tentokrát dotkl úplného dna, ze kterého se už nedokázal odrazit. Tragické jaro, kdy získali Držovičtí jediný bod, předznamenal logický pád. Ten se však nezastaví ve III. třídě, ale minimálně na jednu sezónu zmizí tento klub z fotbalové mapy úplně...

KOMPLETNÍ ZPRAVODAJSTVÍ, KOMENTÁŘE, STATISTIKY, TABULKY Z PRŮBĚHU PŘEBORU OFS V AKTUÁLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...