Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Jestliže loňskou jízdu prostějovských fotbalistů domácím pohárem až do třetího kola symbolizoval památný výrok trenéra Františka Jury z prvního kola v Hodoníně, že „ten pohár přece chceme vyhrát“, čímž samozřejmě myslel aktuální utkání, pak tento ročník může mít jinou symboliku. Při příjezdu do Prostějova se totiž klubovým autobusem rozlehl výrok „Už jsme tam, už jsme tam, v pohárové Evropě“. Pravda trochu nadsazená formulace, zatím je jisté pouze kolo druhé.

AFK Tišnov - 1.SK Prostějov 0:3 (0:3)

Branky: 3. Šteigl, 7. Langer, 36. Štrombach

Rozhodčí: Váňa - Nádvorník, Flimmel; ŽK: 42. Švancara, 45. Outrata, 63. Zdražil - 52. Sus. Diváci: 300.

Statistiky: střely na branku 2:8, střely mimo 1:8, rohy 1:7.

AFK Tišnov: V. Juříček - Bartoš, Outrata, Kuldan, Chlup - Marvan (46. Kratochvíl), Schneider, Zdražil (67. Hansl), Traore, Babička (66. T. Juříček) - Švancara. Trenér: Jiří Hajský

1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Schuster (67. Rus), Pančochář - Štrombach, Fládr (60. Petržela), Langer, Šteigl - Nekuda, Kroupa (67. Machálek). Trenér: František Jura

Při skládání sestavy visel nad základní jedenáctkou maličký otazník. „Aleš Schuster má drobné svalové potíže, uvidíme, jak se bude cítit při rozcvičce. Na tomto povrchu určitě nebudeme riskovat,“ vysvětlil exkluzivně Večerníku František Jura, proč se tentokrát předzápasově rozcvičoval plný tucet hráčů včetně alternativy Aleše Ruse.

Nakonec tedy na tišnovský trávník nastoupila totožná sestava jako před týdnem v Nitře s tím rozdílem, že mezi tyče se postavil Kofroň. A všichni borci si vzali k srdci trenérova slova: „Chci vidět od začátku aktivitu, musí být vidět, že sem přijel druholigový tým.“

Tentokrát totiž s pověstným vstupem do utkání nebyl žádný problém. Už v úvodní minutě si ladil mušku Šteigl, a co netrefil hned, napravil o minutku později. Nekudova přihrávka měla oči a Šteigl z hranice velkého vápna technicky obstřelil brankáře Juříčka.

I na druhé straně dal Švancara spolu s Traorem najevo, že i s tímto zkušeným fotbalistou, kterému táhne na čtyřicítku, je stále nutné počítat. Kofroň však problémy ve svém brankovišti nepřipustil. Naopak se mohl brzy radovat z dalšího gólu – Langer si narazil s Kroupou a přesnou střelou poslal svůj celek do dvoubrankového vedení!

O chvíli později poslal opět Švancara Kofroňovi svou navštívenku, kterou gólman vytáhl na roh. V horkém počasí nastalo po tak hektickém úvodu logické zvolnění tempa, přičemž hosté kontrolovali dění na hřišti. Domácí se možná ukolébali až příliš, protože zčista jasna koukali na Štrombacha, který se protáhl po pravé straně a křížnou střelou na zadní tyč určil ještě před změnou stran konečný výsledek zápasu.

„Oba křídelní záložníci byli zejména v prvním poločase na hřišti vidět, což považuji za jedno z pozitivních momentů utkání,“ pochválil Štrombacha se Šteiglem Jura po zápase. Ještě do přestávky zaujal střelou z otočky Kroupa, mířil však přesně doprostřed branky. A Fládrova pumelice z přímého kopu málem lízala břevno tišnovské svatyně.

I v nástupu do druhé půle se prostějovští fotbalisté snažili plnit taktické pokyny vstřelit ještě nějakou tu uklidňující branku. Šteigl i Langer měli ovšem vychýlenou mušku. Štrombach málem potrestal zaváhání domácích při rozehrávce, z výhodné pozice ovšem také pálil těsně mimo.

Vzrušení zavládlo opět až v úplném závěru. Pět minut před koncem si po rohovém kopu odražený míč stáhl Machálek a jeho výživná střela orazítkovala břevno Juříčkovy branky. Na opačné straně utekl Švancara, nevolil laciné řešení v podobě pokusu o penaltu, ale odcentroval na volného Hansla, jehož dorážku bravurně vytáhl Kofroň.

Třígólové vítězství tedy znamená, že Hanáci budou čekat do úterý na jméno svého soupeře pro druhé kolo, který se bude opět rekrutovat z nelicenčních moravských týmů.

Pozápasové hodnocení trenérů

František JURA

- trenér 1.SK Prostějov:

„Začali jsme hrát jako v mistrovském zápase, od začátku s nasazením a vysokým napadáním soupeře. To vše jsme splnili na jedničku, v první desetiminutovce jsme vstřelili dvě branky. Šancí jsme měli víc, bohužel jsme špatně řešili finální fázi. Po dvaceti minutách jsme trochu zvolnili, i vzhledem k počasí asi nešlo udržet vysoké tempo po celý zápas. Po přestávce jsme ještě chtěli definitivně rozhodnout, měli šance, ale nevyužili je, poté jsme zápas zkušeně dohrávali. S nasazením a výkonem týmu jsem spokojen, první kola poháru bývají ošidná a my jsme je zvládli.“

Jiří HAJSKÝ

-trenér AFK Tišnov:

„Pro náš tým to byla především obrovská zkušenost, zahrát si s druholigovým mančaftem. Pro některé z hráčů to asi bude vrchol kariéry, už se jim to třeba nepoštěstí. Konfrontace vyzněla samozřejmě pro Prostějov, byl jasně patrný rozdíl v agresivitě a rychlosti. Naši hráči si na tento způsob hry museli trochu zvyknout, v prvním poločase se trochu rozkoukávali, byli zaskočení, ale druhý poločas vyzněl z naší strany přece jen lépe. V závěru utkání jsme měli dvě dobré šance. Kluci podali dobrý výkon, jsem s nimi spokojen.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...