Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hned osmička vyslanců reprezentovala prostějovský okres v nejnižší z trojice krajských fotbalových soutěží. V „A“ skupině to bylo kvarteto Pivín, Kostelec na Hané, Vrchoslavice a Nezamyslice, v „béčku“ Jesenec, Protivanov, Otinoves a Hvozd. A při pohledu na konečné pořadí je patrné, že vždy dvojice se umístila v horních patrech a zbylá polovina v dolní části tabulky.

V nejjižnější grupě se Pivín od samotného počátku netajil ambicemi na atakování čela a přes slabší jaro se mu tuto tužbu podařilo naplnit. Zbylé trio „áčka“ prošlo výraznějšími turbulencemi. Po podzimu sedmé Nezamyslice byly na jaře téměř nejslabší a hluboce se propadaly, naopak Vrchoslavice se s předstihem zachránily a i přes vypuštěný závěr dokončily uprostřed a Kostelec se nadechl k velké stíhací jízdě, když patřil v první polovině tohoto kalendářního roku k tomu absolutně nejlepšímu.

V „B“ skupině bylo dění ještě zajímavější. Na příslušnosti Jesence k tomu naprosto nejlepšímu se po celý ročník nic nezměnilo, naopak kolem něj se děly věci. Dlouhodobý suverén z Velké Bystřice poprvé prohrál až v posledním podzimním kole, avšak jaro měl zcela mizerné, když získal pouhých pět bodů, naproti tomu Slavonín s Pasekou letos téměř neztrácely, vyšvihly se na čelo, vytvořily si náskok a společně postoupily do I.A třídy.

Jarní část udělala velkou radost rovněž v Protivanově. Tým složený z místních hráčů se úspěšně vypořádal s podzimní krizí a také se o body příliš nedělil, spolehnout se při své pouti mohl na drtivý útok hrozící po zemi i ze vzduchu.

Výrazné zlepšení nastalo rovněž ve Hvozdu, byť ani třináct jarních bodů není až tak velká sláva. Avšak proti podzimním pěti to znamenalo téměř trojnásobný zisk. Automatickou záchranu to nedalo, avšak příznivý vývoj jinde přinesl trochu nečekané setrvání v I.B třídě.

Tohoto úspěchu se naopak dobrovolně vzdali v Otinovsi, byť na trávníku si příslušnost v soutěži zejména díky kvalitnímu podzimu vybojovali. Jaro už ale bylo výrazně slabší, byť skóre se až tolik nelišilo, a po sezóně se oddíl rozhodl nepřihlásit. I bez něj ale bude nově v I.B třídě hned deset zástupců Prostějovska a tedy i mnohem více derby.

KOMPLETNÍ HODNOCENÍ, ROZHOVORY S TRENÉRY, STATISTIKY, TABULKY Z I.B TŘÍD V AKTUÁLNÍM VYDÁNÍ VEČERNÍKU!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...