Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Sedmnáct hráčů, z toho čtyři dorostenci se zúčastnili minulý týden letního soustředění 1.SK Prostějov v Ústí nad Orlicí. Absentovali zranění Sečkář a Petržela, z pracovních důvodů byl omluven Nekuda. Navíc už ve čtvrtek po dopoledním tréninku opustil výpravu také zraněný Sus. Večerník průběh monitoroval naživo.


„Potkal jsem se s Tomášem Langerem a odnesl to kotník,“ vysvětlil v Prostějově s šibalským úsměvem a dodal: „Když už nemohu hrát, vozím z Brna aspoň kvalitní posily.“ A opravdu, eskáčko možná bude muset brzy pořídit brněnským fotbalistům „empévéčko“. K trojici Kroupa, Sus, Schuster totiž možná přibude dvacetiletý forvard David Štrombach. „Stále platí, že chceme přivést zkušeného centra do zálohy a dalšího hráče na křídlo. Tam je důležitá hlavně rychlost a tu bychom u Štrombacha mohli nalézt,“ poznamenal trenér František Jura.

Ze čtveřice dorostenců je bezesporu nejnadějnější ten nejmladší, což David Píchal už nejednou dokázal. Není se blýskl dvěma góly proti Písku, kterými otočil duel proti Písku. V dobrém světle se ukázal i talentovaný středopolař Zapletal, zatímco překvapivě dobrou kondici prokázal Přikryl, který by však měl v rámci větší herní vytíženosti posílit třetiligové Blansko. Kvalitní výkony po svém návratu z Holice předvádí Šteigl, který má výrazně našlápnuto k místu v základní sestavě. Mnohem více mu sedí kraj zálohy, ve středu pole se v zápase s Hlučínem příliš neukázal.

Specifický trénink měli na soustředění oba brankáři, které proháněl známý trenér Petar Aleksejevič, dlouhodobě působící v 1.HFK Olomouc. Ten posílil také čtveřici hráčů do debla, který sehráli členové realizačního týmu na kurtu Sportareálu Tichá Orlice. Zatímco v deblu měli navrch Aleksejevič s vedoucím týmu Martinem Musilem, v následných singlech dominoval hlavní kouč a generální sportovní manžer Jura. Od toho se také odvíjelo hodnocení hráčů po utkání. „Čtyřhru jsme brali jako rozehrání na následný turnaj v singlu, kde se jednoznačně prokázala kvalita hráčů,“ zjistil Večerník exkluzivně od Františka Jury. „Druhý set čtyřhry jsme přerušili pro déšť a následné dvouhry brali pouze jako kondiční trénink,“ vyjádřil se naopak Petar Aleksejevič.

Hlavně aby tato uvolněná atmosféra v prostějovském týmu ještě dlouho vydržela...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...