Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Další přípravný soupeř prostějovských fotbalistů poněkud podcenil logistiku a na svůj dvojzápas přicestoval na východ Čech tak, že musel být plánovaný výkop o čtvrt hodiny odložen. Dvaadvacetičlenný kádr účastníka ČFL sehrál vzápětí druhý přípravný zápas proti Znojmu, které se dělilo s Prostějovem o prostory Sporthotelu Tichá Orlice.

Trenér František Jura byl při skládání sestavy jednak limitován aktuálním složením kádru, jednak pokračoval v testování hráčů na jiných postech. „Hirsche zkoušet na pravém beku nemusíme, chceme vidět, jak si povede v ofenzivnější činnosti,“ vysvětlil Jura opakované zařazení zkušeného hráče na pravý kraj zálohy, kde dříve hrával.

K podobné situaci došlo po přestávce, kdy Rus vystřídal na postu stopera Suse, který se posunul na místo defenzivního záložníka. „Sus odehrál velmi dobrý druhý poločas a máme určitě další námět pro skládání sestavy,“ byl spokojen prostějovský kormidelník.

Prostějov, vedený v zápise jako domácí tým, začal aktivně a vypracoval si dvojici rohových kopů. Písek se dostal k prvnímu ohrožení soupeřovy branky až po pěti minutách. Byli to ovšem právě hráči v žlutomodrém, kteří využili chyby při rozehrávce, a Voráček dopravil míč do prázdné branky.

Srovnání skóre přišlo obratem. Šteigl se vypravil na svůj obvyklý výlet po levé straně, v šestnáctce byl faulován a Kroupa z penalty vyrovnal, přestože písecký gólman trefil stranu. Vyrovnaný stav vydržel pouhých osm minut, když Písek rozehrával nepřímý kop, zvolil překvapivou variantu a po centru zleva skóroval Němec. Hanáci se ovšem mezitím mohli dostat do vedení, když Šteigl zleva nastřelil vzdálenější tyčku a odražený míč nevrátil Machynek dostatečně razantně do branky.

Před přestávkou přišla třetí pohroma do Neoralovy sítě, když obrana nezastavila písecký průnik po levé straně a z centru profitoval opět Němec. Kontaktní branka přišla chvíli po změně stran, kdy Šteigla v útoku nahradil Píchal. Sudí odpískal už druhou penaltu českému týmu, tentokrát za ruku v pokutovém území. Kroupa tentokrát poslal brankáře na druhou stranu.

Mladíci si v ofenzivní činnosti vedli velmi dobře a soupeř se v druhém poločase prakticky k ničemu nedostal. Dvě další tutové šance spálil Machynek, před gólmana se propracoval i Přikryl, ovšem bez finálního efektu. A tak se v roli kanonýra předvedl Píchal. Během dvou minut otočil skóre z 2:3 na 4:3 a vzápětí mohl výsledek ještě pečetit a zároveň uzavřít bleskový hattrick, břevno ovšem bylo proti.

V konfrontaci s českým třetiligovým účastníkem se neúplná a mladými talenty nabitá prostějovská sestava určitě neztratila.

Pohledem trenéra

František JURA

-1.SK Prostějov

„Opět jsme odehráli lepší druhý poločas, i když jsme tentokrát hráli aktivně od samého začátku. Jestliže jsme v prvním přípravném utkání s Vyškovem vzadu vážněji nechybovali, tentokrát se nám to třikrát podařilo a soupeř toho beze zbytku využil. Ve druhém poločase jsme jej však už k ničemu nepustili. Otočili jsme nepříznivý vývoj zápasu, čehož si velmi cením. Vyzkoušeli jsme si další varianty, hlavně jsme ovšem viděli, na čem v pokračující přípravě dále zapracovat.“

1.SK Prostějov - FC Písek 4:3 (1:3)

Branky: 20., 49. Kroupa (oba pen.), 78., 80 Píchal - 17. Voráček, 28., 43. Němec.

ŽK: Machynek

Sestava 1.SK Prostějov: Neoral (46. Kofroň) - Machynek (46. Rus), Sus, Schuster, Pančochář - Hirsch, Fládr (77. Makowski), Zapletal (46. Píchal), Langer (46. Machálek) - Šteigl, Kroupa (55. Přikryl). Trenér: František Jura




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...