Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V neděli 24. července se roztočí nový ročník soutěže MOL Cup, a jeho celkového vítěze čeká start v evropských pohárech. V osudí se tentokrát ocitly hned dva regionální celky a oba už znají své soupeře. Kralice na Hané se v předkole střetnou doma s Novými Sady a v případě postupu přivítají následující sobotu účastníka FNL Frýdek-Místek! Právě nováček druhé nejvyšší soutěže 1.SK Prostějov se přímo v prvním kole utkají s lepším z dvojice Tišnov - Blansko.

„Nám už je celkem jedno, na koho narazíme, v této elitní skupině jsme již outsiderem a musíme s kýmkoliv vsadit na pevnou defenzivu. Nové Sady tedy ještě beru, známe je a jsou pro nás přijatelným soupeřem,“ okomentoval s úsměvem rozlosování hlavní kouč Kralic Ivo Gottwald.

Právě jeho tým vstoupí do soutěže dříve a v případě dalšího úspěchu nad účastníkem divize „E“ přivítá o šest dní později na domácím trávníku druholigistu z pomezí Moravy a Slezska. „Půjde pro nás vyloženě o přípravný zápas na vyzkoušení defenzivy, přistoupíme k němu, jako bychom hráli venku s dobrým soupeřem. Z hlubokého bloku budeme chodit do brejkových akcí, třeba ale nebudou Sady kompletní a půjde s nimi hrát postupný útok,“ přemítal zkušený lodivod.

Přímo do prvního kola nasazené eskáčko se vydá na jihozápad a pravděpodobně ne do Tišnova, nýbrž do Blanska. Na půdu vítěze „A“ skupiny I.A třídy Jihomoravského kraje totiž zavítá vítěz divize „D“, v jehož dresu hostoval exprvoligový Petr Švancara. „Je to nováček třetí ligy, potkali jsme se loni v létě a jevil se hodně dobře. Jeho kádr se asi změní, bude se ale hrát u něho a nic jednoduchého to nebude. Vyhecuje se a čeká nás dobrý zápas s kvalitním soupeřem,“ soudí František Jura, generální sportovní manažer a současně hlavní kouč Prostějova. O favoritovi je ovšem jasno, trumfy drží v rukou čerstvý druholigista. „Nemá cenu se za nic schovávat, očekává se od nás postup. Pojedeme tam už zřejmě kompletní a s cílem vyhrát,“ nezastírá Jura, pro něhož to bude jedna z posledních možností jak vidět tým před startem ligového ročníku. A to přesto, že premiéru si 1.SK odbude až ve druhém kole doma proti Sigmě Olomouc. „Definitivně je potvrzeno, že se ve Vítkovicích nebude hrát v původním termínu, hřiště totiž prochází rekonstrukcí a pronajímatel na plochu nepustí nikoho dříve než 12. srpna. Je to taková kuriozita a hodně nestandardní ve druhé lize,“ vysvětlil Jura. Bude týden navíc výhodou, nebo spíše ne? „Těžko říct. Je sice pravda, že se budeme moci déle připravovat, a druhou stranu už všichni budou hrát, takže to může představovat i komplikaci,“ netroufal si odhadnout dopady tohoto verdiktu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...