Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO Fotbal na sebe dal čekat. V souboji dvou nejlepších týmů okresu se nijak zázračné představení nekonalo. Více než hodinu bylo tempo slušně řečeno plážové. Větší vzruch přinesla až závěrečná dvacetiminutovka, kdy už kombinované sestavě hostů začaly docházet síly. Snaživé Němčice se však přes zvýšený tlak do žádné gólovky nedostaly a tak se diváci dočkali branek až v penaltovém rozstřelu.


FK Němčice nad Hanou - TJ Haná Prostějov 0:0 PK: 2:1

Rozhodčí: Peřina – Kopřiva (N), O. Lošťák (N). ŽK: nikdo. Rohy: 5:3. Diváků: 100.

Sestava Němčic: M. Tomek – Řezáč (70. O. Tomek), J. Navrátil, M. Navrátil, Coufalík – Vévoda, Mrkva (50. Držálek), Horák (70. Jarmer), Svozil (70. Chlud) – Porupka (50. Hruda), Kolečkář. Trenér: Radovan Navrátil.

Sestava Hané: Lošťák – Jančiar, M. Trnavský, Čermák, D. Holomek – Strouhal (46. Světlík), M. Kolář, Mašík, Krupička, Ondráček – Zatloukal. Hrající trenér: Martin Kolář.     

Očekávaný souboj nejlepší obrany s jarní střeleckou kometou se nekonal. V hostující sestavě totiž chyběl Patrik Gábor, postrach všech okresních obran. Haná postrádala i další opory Ohlídala nebo Pavla Trnavského a přizpůsobila tomu taktiku. Pětičlenná záloha nenechávala domácím mladíkům příliš prostoru a Němčičtí také očividně nechtěli směrem dozadu udělat chybu. Z výše zmíněných důvodů se tak na trávníku odehrávala spíše šachová partie s minimem šancí na obou stranách. Asi největší tutovku celého zápasu měli hosté. Po čtvrthodině si na roh Krupičky vyskočil nejvýše Čermák, ale jeho pokus skončil kousek nad. Na druhé straně pak po půlhodině Svozilova přízemní jedovka rozvlnila jen boční síť.

VIDEO ZDE

Jestli byl první poločas na šance chudý, druhé dějství bylo úplným žebrákem. První přímou střelu na bránu datovala až 68. minuta. Pokus střídajícího Hrudy však Lošťáka příliš nevyděsil. „Němčičáci“ s přibývajícím časem začali více utahovat šrouby, ale obrana Hané s vypětím všech sil odolávala. Největší nebezpečí představoval Horák, ale jeho přímočarým průnikům chybělo buď zakončení, nebo finální přihrávka.

Logickým vyústěním tak byla střelba z pokutových kopů. Jako první šel hostující Světlík a proměnil bezpečně. Za domácí se nemýlil Držálek. Prvním smolařem byl Ondráček, jeho slabou střelu Michal Tomek chytil. „Němčičáky“ pak poslal do vedení Držálek a míč si postavil Martin Kolář. Hrající trenér Hané se pokusil o Panenkův dloubák, ale míč přeletěl o metr horní tyč – 2:1.

Haná tedy v sezóně od Němčic branku ze hry nedostala, ale v konečné tabulce zaostala o sedm bodů zpět. Domácí FK slavil čtvrtý postup v řadě a zcela zaslouženě.

pozápasové ohlasy

Radovan NOVOTNÝ - Němčice nad Hanou:

„Mezi oběma mužstvy byla cítit uvolněná atmosféra, víceméně už o nic nešlo... Oboustranně ale oba celky odehrály solidní zápas. Bylo vidět, že oba celky hrají na čele tabulky. Aby to někdo dotáhl do vítězného konce, musel by tomu dát více. Vůle tam bylo málo. Nakonec to dopadlo dobře. Nikdo se nezranil, užili jsme si závěr sezóny, což je perfektní.“

Martin KOLÁŘ – Haná Prostějov:

„Z naší strany se jednalo o takticky velice povedený zápas. Soupeře jsme nepustili do žádné vyložené šance. Skládali jsme obtížně sestavu, proto jsme museli vsadit na hlubší blok. Dodržovali jsme přesně, co jsme si řekli. Hráli jsme proti prvnímu a udrželi bez větších problémů čisté konto. Jsme tedy spokojení.“

KOMPLETNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PŘEBORU OFS, ROZHOVORY S TRENÉRY, STATISTIKY V AKTUÁLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...