Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Setkání Kralic s Určicemi slibovalo v nedávné minulosti prestižní souboje a velké bitvy o krajské body, tentokrát to ovšem neplatilo. Také závěrečná bitva sezóny 2015/2016 sice byla bohatá na šance a krásné fotbalové momenty, až příliš ovšem bylo znát, že domácí Určice jsou již zachráněny a hostující Kralice pevně usazeny v poklidném středu tabulky. Jakmile se tedy lépe postavenému celku podařilo srovnat na 1:1, tempo v závěrečném utkání letošního ročníku krajského přeboru už opadlo a víceméně se jen čekalo na závěrečný hvizd...

TJ Sokol Určice – FC Kralice na Hané 1:1 (1:0)

Branky: 8. Cetkovský - 68. Nečas.

Rozhodčí: Svozil – Vedral, Jelínek. Žluté karty: 55. Lakomý, 80. Zelina - 23. Krejčí, 45. Lehký. Diváků: 70

  Určice: Holásek - Bureš, Lakomý, Zelina, Šnajdr - Němčík, Menšík, Halouzka, Zapletal – Vaněk, Cetkovský. Střídání: 46. Dreksler za Němčíka, 46. Slezák za Šnajdra, 56. Hanzelka za Vaňka, 74. Gottvald za Cetkovského, 85. Trajer za Zapletala. Trenér: Radek Tomšic.

Kralice: Krejčí – Petržela, Dočkal, Hlačík, Martinka – Horváth, Nečas, Lehký, Novotný - J. Gottwald, Surala. Trenér: Ivo Gottwald

Stav před výkopem

Kraličtí fotbalisté se prakticky po celý ročník nacházeli ve větší pohodě. Při pohledu na skóre sice mají navrch jejich kolegové z regionu, bodů však hned o třináct více nasbíraly právě Kralice. Hosté věděli, že i zisk jediného bodu jim bez ohledu na ostatní výsledky zajistí setrvání na osmé příčce, stejně tak i domácí nemuseli zvítězit za každou cenu, horší než čtrnáctá pozice jim reálně nehrozila.

Vývoj zápasu

Mnohem lépe začali domácí, což zúročili na konci první desetiminutovky otevřením skóre. „Další naprosto nesmyslný gól, v této půlsezóně jsme už dostali třetí přesně takový. Hodinu letící ´buchta´ na zadní tyč a prostě tam není nikdo nebo prohrajeme souboj. Stále se o tom bavíme, ale opět netaktické postavení hráčů a laxní přístup,“ káral své hráče po tomto momentu trenér Kralic Ivo Gottwald. Brzy po tomto momentu se však probudila právě hostující ofenziva a chybělo jen málo, aby se skóre drtivě přehouplo na opačnou stranu. Místo toho však až dvacet minut před koncem vyrovnával ten nejzkušenější - Jan Nečas. Pak už zajímavých momentů citelně ubylo a nerozhodný stav se ve velkém ohrožení neocitl.

Zásadní okamžiky

Po deseti minutách si na centr z přímého kopu naběhl Otakar Cetkovský a kapitán Určic poslal svůj celek do vedení - 1:0. Prakticky ihned po otevření skóre mohl navýšit domácí vedení Zapletal, ale z výhodné pozice přestřelil, poté začali řádit hosté. Gottwald se položil do centru od pravého praporku a brankář měl u levé tyče co dělat, poté těsně vedle vypálil Nečas. Další jeho střelu neúmyslně zastavil Gottwald a sám z otočky vypálil jen velice slabě, po dalším rychlém přenesení přiťukl Petržela Nečasovi a ten div že z pětadvaceti metrů nepřelomil určické břevno. Další možnosti skončily nepřesnou přihrávkou při rychlém přechodu, jindy kralické obléhání končilo bez střely. Deset minut po pauze poslal z přímého kopu navštívenku do levé tyče Gottwald, poté zůstal Surala ve vápně úplně sám, ale přibližně z penaltového puntíku udělal hrdinu z Holáska v bráně Určic. Na opačné straně zahrozil hned dvakrát Zapletal, ale ujala se až Nečasova přízemní střela k tyči - 1:1. Po Petrželově centru pak mohl výsledek otočit Gottwald, ale sám ve vápně z první neuspěl.

VIDEO ZDE

Osobnost utkání

Není žádnou novinkou, že mozkem kralické hry je Jan Nečas. Někdejší ligový hráč znovu rozdával přesné přihrávky, k tomu tvrdě i nebezpečně pálil a jako jeden z mála byl i slyšet. Nejprve totiž vyletěl jako papírový čertík, když mu už začalo vadit okopávání z řad protihráčů, a slovně vyčinil jednomu z hráčů soupeře, poté se ukázkově opřel do míče a napálil břevno, po změně stran s přehledem uklidil míč do sítě.

Zajímavost duelu

Ač pohled na mapu svádí k zaškatulkování tohoto mače mezi derby, skutečnost vlastně byla jiná. „Chtěli jsme to pojmout jako přátelský zápas dvou klubů z jednoho okresu, které by měly spíše než rivalitu prolínat své hráče a funkcionáře, aby to trošku na okrese fungovalo. Nechtěli jsme je porazit za každou cenu, aby to nebylo vypjaté, před zápasem jsme si řekli, že to pojmeme kamarádsky,“ přiznal kralický lodivod Ivo Gottwald. Svádělo k tomu i přeložení z neděle hned na pátek, v nižších soutěžích nepříliš obvyklý termín. „Oboustranně jsme se takto domluvili. Co si budeme vykládat, v neděli by to nebylo ´ono´ z hlediska závěrečné, navíc se hraje mistrovství Evropy,“ pousmál se jeho kolega z lavičky Určic Radek Tomšic.

Atmosféra střetnutí

Posledních devadesát minut hry v ročníku 2015/2016 si nenechalo ujít sedm desítek platících diváků, kteří sledovali klasické rozlučkové utkání, v němž už o nic nejde. Obrany byly z obou stran méně pozorné, navrch měla ofenziva a po závěrečném hvizdu se mohly radovat obě strany. A než se znovu utkají o body, užijí si zhruba dva měsíce trvající mezisezónní volno.

Pozápasové hodnocení trenérů

Radek TOMŠIC – TJ Sokol Určice:

„Zápas jste viděli sami. Bylo to jen o tom poprat se o bod, což se nám podařilo. Úroveň byla z obou stran slabší a musíme se už dívat na další sezónu. Těžko kluky namotivovat, když už pro ně tento zápas neznamená derby. I když v šatně bylo hecování, tak páteční termín tomu také nepomohl. Hrálo se šedesát minut, pak úroveň rapidně klesla a utkání se už pouze dohrávalo.“

Ivo GOTTWALD – FC Kralice na Hané:

„Byl to opravdu jen takový přátelský kamarádský zápas. Chtěli jsme ho odehrát důstojně a bez nějakých emocí, aby se derby nijak nevyhrotilo a mohli jsme si po zápase podat ruce, dát si klobásku. Dnes jsem klukům nechal volnou ruku, nijak jsem je nesvazoval takticky, ať si zahrají fotbal a vyzkouší si všechno, co nemohou během sezóny. Možná to bylo trochu poznat a přesvědčilo mě to o tom, že na hřišti musí panovat přísná disciplína.“



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...