Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nečekaná přestřelka. Přímý souboj o sestup měl být podle očekávání taktickou partií s minimem šancí. Realita však byla úplně jiná. Od prvních minut se na držovickém trávníku rozpoutaly brankové dostihy, ve kterých měly ke smutku domácích navrch Přemyslovičtí. Do poločasu získali tříbrankový náskok, o který téměř přišli, ale nakonec přece jen svou misi zvládli a slaví zaslouženou záchranu. 

TJ Sokol Držovice - TJ Sokol Přemyslovice 4:7 (1:4)

Branky: 17. Trajer, 57. Zahradníček, 58. Šťastný, 89. z pen. Žáček - 8. L. Jurník, 25. L. Tyl, 28. a 75. Cita, 36. z pen. Grulich, 70. a 78. Slaviček.

Rozhodčí: Němec – Duda, Sommer (N). ŽK: 43. Šatný – 71. Cita. Rohy: 5:5. Diváků: 80.

Sestava Držovic: Budaj – Rolný, Valenta, Šťastný, Pavlát (46. Žáček) – Krčmář, Šatný, Procházka, Koutný (35. Hradečný) – Trajer, Zahradníček. Hrající trenér: Marek Valenta.

Sestava Přemyslovic: Konečný – Kučera, Sláma, M. Tyl (85. Spurný), M. Mucha (83. Špaček) – Grulich (82. Možný), L. Tyl, Salviček, Havelka – L. Jurník (48. Škrabal), Cita (80. T. Jurník). Trenér: Jaroslav Liška.    

Kdo prohraje, je tam... Oba celky měly před utkáním vcelku jasno. Domácí měli první šanci, ale Zahradníček v souboji s brankářem Konečným neuspěl. Hosté pak podnikli rychlý protiútok a šli do vedení - 0:1. Držovice našly odpověď, když se po volném kopu Šatného prosadil Trajer - 1:1. Zbytek poločasu však patřil hostům. Nejprve nachytal volným kopem domácího gólmana Budaje kanonýr Lukáš Tyl. Po obrovské minele v rozehrávce pak rozjásal hostující střídačku Cita - 1:3. Aby toho nebylo málo, tak po faulu na Citu proměnil penaltu Grulich - 1:4.

Beznadějně vypadající situaci chtěli domácí zvrátit v nástupu do druhého dějství. Dva rychlé góly vrátily duelu zápletku - 3:4. Vyrovnání měl na noze Zahradníček, ale ukvapenou střelou trefil jen nohy Konečného a na druhé straně skóroval krásnou střelou Slaviček - 3:5. Domácí tým se ocitl v křeči a už na vývoj reagovat nedokázal. S nadšením hrající hosté pak odvedli utkání do vítězného konce poměrem - 4:7!

O zaslouženém vítězství hostujícího celku rozhodlo nasazení a lepší fyzická kondice. Přemyslovičtí od začátku působili mnohem odhodlanějším dojmem. Do každého souboje šli naplno a techničtěji založeným domácím nenechávali příliš prostoru. Tříbodový zisk zajistil hostům definitivu záchrany, od které byly v průběhu jara hodně daleko. Držovičtí naopak pokračovali v podprůměrných výkonech druhé poloviny sezóny a vinou chaoticky hrající obrany se nedočkali prvního vítězství jara, ani v tomto rozhodujícím souboji.

Kolo před koncem se tak definitivně rozhodlo o sestupujícím, kterým se trochu překvapivě stávají plejeři Sokola Držovice...

Marek VALENTA - Držovice:

„Dali jsme si ty góly prakticky sami... Jsme už asi fakt staří a nemáme na to. Jakmile jsme dali na 3:4, ještě jsem pořád věřil. Mohli jsme vyrovnat, pokud by tu šanci proměnil, myslím, že bychom to byli schopní otočit. Začátek druhé půlky špatný nebyl, ale zase jsme dostali blbý gól. Nezahráli jsme, jak jsme chtěli a mysleli, že to zahrajeme. Že spadneme, to jsem opravdu nečekal. Čeká nás ještě poslední kolo, musíme tam odjet. Že jsme poslední, neznamená, že to zabalíme. Na druhé straně jsem ale rád, že už to naše trápení končí. Nastupuje nový činovník, který snad místní fotbal pozvedne.“

Jaroslav LIŠKA – Přemyslovice:

„Obrovská úleva! Klukům patří poděkování, že to v průběhu jara nezabalili. Pro budoucnost Přemyslovic je to jen dobře. Máme široký kádr, dnes jsem ani všechny nemohl napsat do zápisu. V utkání rozhodl první poločas a mohli jsme i přidat další. Kdyby ovšem domácí vyrovnali, mohlo to dopadnout jinak. Chvilku jsme vypadli z konceptu, ale Kamil chytil jasný gól a zachránil nás. Myslím, že kdyby to nechytil, asi bychom nevyhráli. V utkání se projevilo, že jsme se poctivě připravovali. Kluci trénují a dělají, co mají. Dnes prodali, co mají nacvičeno. Mám obrovskou radost, opravdu nám to na jaře fungovalo.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...