Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sobota 28. května 2016, stadion SCM Za Místním nádražím, krátce po čtvrt na sedm večer. Se závěrečným hvizdem utkání osmadvacátého kola MSFL proti rezervě Zlína naplno propukají oslavy na hřišti i na tribunách. Fotbalisté 1.SK Prostějov udělali ten příslovečný poslední krok a jednoznačným vítězstvím 4:0 potvrdili suverénní jízdu letošním ročníkem. Trička to hlásala jasně: MISTŘI MORAVY 2015/2016!

Řečeno tenisovým příměrem, uhrát mečbol je vždycky nejtěžší. Proto je jasné, že určitá nervozita před zápasem byla na místě. Trenér František Jura vsadil na osvědčenou sestavu, na levém kraji zálohy dostal tentokrát od začátku příležitost Langer. Ševci přijeli s čistokrevnou juniorkou, jediným zkušeným hráčem byl devětadvacetiletý stoper Malý. Zpětně lze říci, že domácím pršelo štěstí. Tři čtvrtě hodiny před výkopem se totiž z nebe spustily provazy vody, které oběma týmům znepříjemnily rozcvičení před zápasem. Při nástupu obou týmů na hrací plochu se už ale počasí umoudřilo.

Víc než kdy jindy byl důležitý vstup do zápasu. Když se po nějakých třech minutách zachvěla branková konstrukce, dalo se ještě žehrat na smůlu, ale v závěru první desetiminutovky se už síť za zlínským gólmanem rozvlnila. Domácím od tohoto okamžiku narostla křídla a chvílemi předváděli kombinace a individuální techniku, která v této sezóně nebyla k vidění. Jasně se prokázalo, že hráčům fotbalové kvality nechybí, určitou těžkopádnost i ve vítězných zápasech lze přičítat jen a jen psychice. Jak narůstalo skóre, měnil se výkon eskáčka v exhibici. Byla to ta nejlepší forma poděkování skalním fanouškům, kteří tým podporovali za každých okolností. Na tomto utkání je ovšem doplnila širší fotbalová veřejnost, takže se počet diváků opět přehoupl přes tisícovku.

Víkendové oslavy ale pomalu utichají a začíná další tvrdá práce. Postupem totiž nic nekončí, ale naopak začíná. Ve dvou zbývajících utkáních ve třetí lize dostanou nepochybně příležitost ti méně vytížení hráči, mezi třemi tyčemi se poprvé objeví druhý gólman Neoral. Zároveň je potřeba pracovat jak na složení kádru pro těžké boje v profesionální soutěži, tak na dobudování severní tribuny a úpravách zázemí. Letní přestávka je totiž neúprosně krátká a tato bude ještě o týden kratší.

Sobotní utkání v olomoucké Holici bude do jisté míry symbolické. Potkají se v něm totiž týmy, které v posledních ročnících míří výkonnostně opačnými směry. Zatímco 1.HFK sahalo dokonce po první lize a po nuceném sestupu do třetí ligy má i v ní potíže se záchranou, eskáčko stoupá soutěžemi od divize po druhou ligu. A to je výrazný úspěch prostějovského fotbalu a lidí kolem něj.

FOTO+VIDEO Z POSTUPOVÝCH OSLAV ZDE

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...