Dobré odpoledne, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Rozlosování „B“ skupiny moravskoslezské divize určilo, že o právě skončeném víkendu měly mít hráčky Mostkovic zápasové volno. Tak úplně to ale neplatilo, neboť se tamější Sokol dohodl na střetnutí s Kohoutovicemi v neděli dopoledne se tak v mostkovickém fotbalovém areálu odehrávalo přátelské střetnutí.

V obou výběrech dostaly příležitost nadějné začátečnice a kvalita byla přeci jen na straně družstva z Hané. Výsledek první půle tomu sice ještě neodpovídal, když platil nerozhodný stav 1:1, po přestávce se ovšem výběru Jaroslava Karafiáta podařilo přidat další tři zásahy a Mostkovičanky se tak mohly radovat z vítězství.

„Splnilo to účel. Zahrály si holky, které začínají, nebo se vracejí po zranění. Zkusili jsme různé varianty, měnily se posty. Akorát škoda, že nebylo více klidu v zakončení. Byli jsme víc ve hře, akorát jsme neproměňovali vyložené šance. Jen do půle jsme mohli dát čtyři góly, ale chybami se člověk učí,“ ohlížel se za střetnutím hlavní kouč vítězek.

Do hry poslal celkem čtrnáct fotbalistek a pro některé to byly jedny z prvních zápasových zkušeností s ženským fotbalem. Popraly se s nimi ale statečně a soupeři toho moc nedovolily. Výhru mohla ještě zvýraznit Tereza Karafiátová, ale její pokutový kop se podařilo gólmance Kohoutovic lapit.

„Je to těžké, ale myslím si, že jen takové zápasy budou holky posouvat dál. Dá jim to víc než trénink a nikdo mě nezklamal. První impulz k tomuto utkání přišel ze strany Kohoutovic a potěšilo mě to, zápas je lepší než trénink,“ užíval s Karafiát náhradního programu za divizní volno.

O tomto víkendu již Mostkovice opět zasáhnou do dlouhodobé soutěže, v sobotu od půl páté odpoledne se představí na půdě sedmých Velkých Pavlovic.

PŘÁTELSKÉ UTKÁNÍ: TJ Sokol Mostkovice - TJ Tatran Kohoutovice 4:1 (1:1)

Branky Mostkovic: Kraváková 2, B. Karafiátová 2. Sestava Mostkovic: Nováčková – Hejcmanová, Ptačníková, Vaverková, Štefková – T. Karafiátová., Koudelková, Soares, Gorošová – B. Karafiátová, Kraváková. Střídaly: Zatloukalová, Lošťáková, Haluzová. Trenér: Jaroslav Karafiát.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...