Dobrý podvečer, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak je důležité míti Zelenku. To není chyba při citaci titulu slavné hry Oscara Wilda, ale realita hanáckého derby proti Vyškovu. Svým příkladem vyhecoval celé mužstvo. A bylo toho třeba, protože rychlý dvougólový náskok eskáčko poněkud ukolébal. Nakonec to tak bylo drama, ale tři body zůstaly doma. A to se přece počítá. Obzvlášť při překvapivé ztrátě Vítkovic v Hulíně, čímž Prostějovu narostl náskok v čele tabulky zpětně na pět bodů! A to je čtyři před koncem už hodně nadějné...

Během předzápasového týdne visely směrem k sobotnímu duelu dva zásadní otazníky. Bude-li v pořádku klíčový stoper Martin Sus, který utrpěl při zápase v Mohelnici ošklivý otřes mozku a po příjezdu výpravy zpět do Prostějova moc vesele nevypadal. Páteční trénink ale trenéra Juru přesvědčil o tom, že jeden ze základů týmu bude moci proti Vyškovu nastoupit. Ve srovnání s fyzickým zraněním jsou ta psychická nepochybně záludnější. A to byl druhý problém - jak dostat tým do takového rozpoložení, aby domácí utkání zvládl a zvrátil tak negativní trend posledních dvou zápasů. Další bodová ztráta by už mohla být vskutku fatální.

To by ale nebyl zkušený trenér Jura, aby nesáhl do roztodivných tyglíků a nevyužil alchymii skvěle sestaveného týmu. Středeční porada dávala tušit, že právě mnohými již odepisovaný špílmachr Lukáš Zelenka může být tím kýženým žolíkem. Realita dala trenérovi zase zapravdu. Kdo „Zelího“ dobře zná, ví, že slyšet až na tribuně jeho kritické připomínky k průběhu hry je náramně dobře. Znamená to, že zápasem opravdu žije a dokáže tím nabudit i všechny okolo.

Trefně to po zápase vyjádřil Martin Hirsch: „Ještě teď jsem trochu jako v jiném světě,“ svěřil se cestou ze šatny do V.I.P. prostor na zaslouženou večeři. „Přišli jsme ze hřiště a chvíli všichni seděli, jako bychom snad prohráli. Ale tak to má být po každém zápase, být v tom pozitivním smyslu fyzicky i psychicky na dně,“ dodal pravý bek.

Dát první gól je fajn. Dát první gól brzy může být lehce ošidné. Ale vést po necelých deseti minutách 2:0 není, jakkoli se to nezdá, žádná velká výhra. Stačí si vzpomenout na léta prověřenou karbanickou pravdu o prvním vyhrání, které z kapsy vyhání. A tak se vlastně další průběh zápasu točil okolo toho, jestli se podaří Prostějovu vstřelit pojistkový třetí gól, nebo naopak Vyškovským gól kontaktní. První varianta byla nakonec tou pravdivou, a Fládrův třetí gól byl nakonec tím vítězným, byť to v té chvíli vůbec tak nevypadalo. Dva relativně laciné góly zkomplikovaly závěrečné minuty zápasu a mnozí si vzpomněli na téměř rok starý zápas s Třebíčí, který nakonec skončil remízou 2:2.

A protože Vítkovice klopýtly v Hulíně, zvýšil se náskok eskáčka v čele MSFL opět na pět bodů. Pokud v hráčích zůstane entusiasmus i ve zbývajících čtyřech kolech, nemůže jim postup uniknout. Potvrdit to mohou už v sobotu na hřiště brněnského SK Líšeň.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...