Dobrý podvečer, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Medaile za humna. Sobotní klání fotbalových přípravek O pohár náměstka primátora města Prostějova Jiřího Pospíšila se stal kořistí přespolních účastníků. Na medailových postech se poskládaly týmy Vyškova a dvojice výběrů olomoucké Sigmy. Za touto trojicí se umístil nejlepší zástupce regionu - domácí Sokol Čechovice. „Všem fanouškům udělali velkou radost, hráli opravdu dobře,“ usmíval se Josef Sklenář, hlavní organizátor turnaje.

Desítka účastníků čechovického turnaje byla rozdělena do dvou základních skupin. V áčku se rvaly o postup do semifinále tři celky. Prvenství uzmula Sigma Olomouc – bílá, druzí skončili elévové Vyškova. Velmi dobře hrající Mostkovice se musely smířit s první nepostupovou pozicí.

Mnohem zamotanější byla grupa B, ve které hráli i domácí borci. Těm se nakonec podařilo ukopat prvenství, na druhou pozici byli hned tři kandidáti a štěstěna přála oranžovému týmu Sigmy. Jen o skóre pak nešli dál harcovníci prostějovského eskáčka.

V semifinálových bojích pak sahali Čechovičtí po senzaci, když vedli nad favorizovaným Vyškovem 3:1. Náskok však neudrželi a podlehli 3:7. Z boje, ve kterém se střetly dvě Sigmy, se zrodila remíza a na penalty šli dál bílí.

V boji o třetí příčku pak nestačili unavení domácí na oranžovou Sigmu a přišlo velké finále. Neskutečně dramatický souboj se nakonec překlopil na stranu Vyškovských, kteří se po divokém výsledku 7:6 radovali z cenné trofeje.

„Fantastický zážitek. Sledoval jsem zápasy ve skupinách i bitvy o medaile. Rodiče i trenéři družstev si pochvalovali organizaci a herní úroveň. Viděl jsem spoustu talentů, které se určitě v budoucnosti prosadí,“ komentoval patron turnaje Jiří Pospíšil a pokračoval: „Čechovické mládežnické turnaje mají tradici, já osobně je podporuji pět nebo šest let. Je zde skvělé zázemí a Čechovice byly vždy fotbalovou líhní.“

Pozitivně se tvářil i Josef Sklenář, jenž má místní akce na svědomí. „Vyšlo počasí, za které jsme se modlili. To byl základ všeho. Přijela všechna přihlášená mužstva. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci. Od obsluhy kiosků až po údržbu hřiště. Zapomenout nemohu ani na Jiřího Pospíšila, jenž převzal nad turnajem patronát,“ vyjádřil vděk Sklenář a dodal: „Výborně svou práci odvedla i trojice rozhodčích: Pavel Majer, Dominik Spurný a Petr Bašný. Potěšili nás naši kluci, kteří při troše štěstí mohli hrát i finále. Vyškov byl ale lepší a ke třetímu místu nám chyběl jediný gól.“

Vedle fotbalové kvality kvitovali všichni přítomní i pestrou nabídku občerstvení, která nebývá na podobných akcích obvyklá. Od gulášové polévky přes klobásy, bůček, kýtu na rožni až po pizzu!

Na závěr předseda fotbalového oddílu Jiří Jančík, vyslovil velké poděkování panu Mgr. Jiřímu Pospíšilovi za záštitu nad turnajem, Olomouckému kraji za finanční pomoc s touto akcí a samozřejmě všem dobrovolníkům, kteří měli turnaj na starosti.

Konečné pořadí: 1. MFK Vyškov, 2. Sigma Olomouc – bílá, 3. Sigma Olomouc – oranžová, 4. TJ Sokol Čechovice, 5. TJ Sokol Mostkovice, 6. 1.SK Prostějov – modrá, 7. SK Líšeň, 8. MSK Břeclav, 9. FK Nový Jičín, 10. 1.SK Prostějov – černá.

Nejlepší hráč: Michal Hloušek – Sigma Olomouc.

Nejlepší střelec: Lukáš Frecer – SK Líšeň.

Nejlepší brankář: Adam Halouzka – Sokol Čechovice.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...