Dobrý podvečer, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Nešťastná srážka Suse s Fládrem jakoby předznamenala potíže, jaké budou hosté v tomto zápase mít. Dlužno ovšem říci, že si za ně pohříchu mohli sami. To, že rozhodující dvoubrankový náskok domácích se zrodil bezprostředně po Susově střídání, je pouze souhra okolností. Luxusní devítibodový náskok Prostějova v čele MSFL dostal v máji pořádně zabrat a rázem jde spíše o to, jestli se Hanáci udrží na první příčce tabulky. Zapracovat na tom musí už v sobotu doma proti Vyškovu.

Domácí začali utkání bez respektu a brzy se bločky novinářů začaly plnit jejich šancemi. Hapal po Žákově nabídce trefil jen boční síť, Fišara pálil těsně vedle branky. To už Sus vzadu pouze stínoval, protože následky tvrdé srážky se začaly hlásit o slovo. Přestože vyloženě nežádal o střídání, trenér Jura jej po necelých pětadvaceti minutách stáhl ze hřiště. Minutu nato Pančochář hasil na hranici šestnáctky požár v podobě průniku Žáka a sudí ukázal na bílý puntík. Míč si na značku postavil Fiala a umístěnou střelou poslal domácí do vedení.

Aby toho nebylo málo, už za dvě minuty si pěkně naskočil na centrovaný míč Pinkava a rozdíl byl už dvoubrankový. Co ovšem hůře, podle dosavadního obrazu hry začínalo být zřejmé, že na obrat tentokrát Prostějov nejspíš mít nebude.

Do poločasu ještě stojí za zmínku Hapalova střela po vhazování nad břevno a na druhé straně zblokované střely Nekudy a Milana Machálka. Prostějovské šance nebyly významné svou nebezpečností, ale tím, že to byly první střelecké pokusy kolem šestnáctky soupeře po dvaačtyřiceti minutách hry.

Chvíli po změně stran prověřil Kofroňovy reflexy Žák. Po hodině hry zůstal po rohovém kopu nikým nekrytý Kovář, který nečekaného prostoru využil a hlavičkou k tyči pečetil skóre zápasu. O chvíli později zkoušel v průniku Nekuda přelobovat Horu, povedlo se mu to ovšem i s brankou. Nebezpečím zaváněla spolupráce Bači a Hapala, který později úplně sám před Kofroněm nedosáhl na Heidenreichův centr. Mezitím ještě z dobré pozice pálil z přímého kopu Fládr, míč ale našel v rukavicích Hora.

Skupinka prostějovských fanoušků sice opět tvořila kulisu utkání, radost z výkonu svých fotbalistů mít ale nemohla. Tak snad za týden doma. 

Pozápasové hodnocení trenérů

Roman POPELKA - asistent trenéra 1.SK Prostějov:

„Všechno jsme dělali tak, jak jsme dělat neměli. Když budeme proti komukoli hrát tak, jako v prvním poločase, je to voda na mlýn soupeři. Bylo jasné, že pokud budeme hrát balóny vrchem, nemáme šanci proti Mohelnici uspět, protože se nebude hrát fotbal, ale budou se jen svádět souboje. Špatný výkon vrcholil gólem z penalty a také po standardní situaci, na což jsme speciálně hráče upozorňovali. Zápas jsme nezvládli po žádné stránce.“

Roman SEDLÁČEK -trenér FK Mohelnice:

„S Prostějovem jsme odehráli jednoznačný zápas. Od začátku jsme šli cíleně za vítězstvím a agresivitou a napadáním soupeře jsme jej dostali pod obrovský tlak, ze kterého rezultovaly nejen tři góly, ale i další šance. Prostějov hraje jednoduchý fotbal, vše kopou na Kroupu, s tím jsme si poradili zařazením Kováře na post podstopera, což se vyplatilo. Musím kluky pochválit, proti Prostějovu předvedli opravdu kvalitní výkon.“

FK Mohelnice - 1.SK Prostějov 3:0 (2:0)

Branky: 26. Fiala (p), 29. Pinkava, 60. Kovář

Rozhodčí: Vojkovský - Galásek, Trávníček; ŽK: 40. Hapal, 81. Heidenreich - 26. Pančochář, 27. Kofroň, 47. Rus. Diváci: 372.

Statistiky: rohové kopy 6:1, střely na branku 4:2, střely mimo 4:1, nepřímé kopy 3:2.

FK Mohelnice: Hora - Fiala, Pinkava, Kuba, Heidenreich - Žák, Fišara, Kovář (85. Kotůlek), Weinlich (34. Bača), Kopa (69. Vokoun) - Hapal. Trenér: Roman Sedláček.

1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus (25. Machynek), Rus, Pančochář - M. Machálek (46. T. Machálek), Fládr, Petržela (46. Zelenka), Langer - Nekuda, Kroupa. Trenér: František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...