Dobrý podvečer, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Klíčové utkání jara fotbalisté Prostějova výsledkově nezvládli. Už ve druhé minutě šli hosté do vedení, a přestože v dalším průběhu zápasu se svěřenci kouče Jury srovnali výsledkově i herně, po náhodné brance nakonec prohráli 1:2. Náskok v čele MSFL se tak ztenčil na pět bodů.

Trenéři 1.SK museli při neúčasti distancovaného Hirsche řešit složení defenzivy. Na stoperovi měli na výběr z dvojice Rus-Machynek, přičemž prvně jmenovaný hrával i levého beka. Nakonec nastoupil vlevo Pančochář a vpravo Machynek. „Luboš je univerzální defenzivní hráč, proto jsme neměli obavy jej postavit na kraj obrany. Kdyby vlevo nastoupil Rus, musel by jít Pančochář napravo a tolik přesunů by ničemu neprospělo,“ objasnil asistent trenéra Roman Popelka.
Určujícím okamžikem pro vývoj celého utkání předehrávaného 30. kola MSFL byla druhá minuta, kdy se na domácí straně nakupilo hned několik chyb. Projít středem hřiště a vystřelit nebývá pro soupeřovu obranu nejlepší vizitka, navíc Kofroň vyrazil míč před sebe a Hykel jej uklidil k tyči domácí svatyně - 0:1. Další střelu Hykela vyrazil Kofroň na roh, mezitím šla Kroupova hlavička těsně mimo. Petrželovu ostrou střelu odvrátila obrana na roh, po němž se na malém vápně ocitl v dobré pozici T. Machálek, ale o šanci byl připraven v rozporu s pravidly. Nařízenou penaltu Kroupa bezpečně proměnil - 1:1. Efektními nůžkami zaujal na druhé straně Hruzík. Zlom ve vývoji utkání mohl nastat tři minuty před přestávkou, kdy T. Machálek zprava promptně odcentroval, ale Kroupa z voleje netrefil prostor ohraničený třemi tyčemi.
Další Nekudovu dobrou příležitost zmařil pět minut po přestávce Krbeček. Po kulminujícím, leč neplodném tlaku domácích přišla nesprávně vyhodnocená situace na hranici šestnáctky, nedohraný osobní souboj a střela Hykela, která prošla pod vybíhajícím Kofroněm - 1:2. Ta nakonec také určila výsledek zápasu. Závěrečný tlak, kdy se třetím útočníkem stal stoper Sus, už k vyrovnání nevedl. Další utkání sehraje Prostějov v sobotu 7. května od 16:30 hodin na půdě Mohelnice.

Podrobnější zpravodajství a ohlasy po utkání najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyjde v pondělí 9. května.

Předehrávka 30. kola MSFL:
1.SK Prostějov - MFK Vítkovice 1:2 (1:1)
Branky: 27. Kroupa z penalty - 2. a 75. Hykel
Rozhodčí: Ondráš – Ogrodník, Tomanec. Žluté karty: 36. Fládr - 86. Krbeček, 88. Blucha. Diváci: 1060.

Sestava 1.SK Prostějov: Kofroň - Machynek, Sus, Rus, Pančochář - Petržela, Zelenka (77. Langer), Fládr, T. Machálek (80. M. Machálek) - Nekuda, Kroupa. Trenér: František Jura

Sestava MFK Vítkovice: Krbeček - Cverna, Mikula, Coufal, Dvořák - Halaška (61. Bystrý), Metelka, Wojnar (87. Blucha), Hruzík - Hykel, Kovařík (71. Gebauer). Trenér: Roman West.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...