Dobrý večer, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Mančaft FC Kralice na Hané se pod rukama Ivo Gottwalda mění k nepoznání. Po podzimu si mohl zkušený stratég postesknout na tristní útočnou bilanci, kdy počet bodů nekorespondoval s pohledem na skóre, během zimní přestávky však nastal rapidní progres. Sestava sice doznala jen kosmetických změn, proměnil se však systém i pokyny, rázem právě Kralice patří mezi nejproduktivnější celky jara. Potvrdilo se to i proti Litovli, byť se před domácími brzy objevila překážka v podobě stavu 0:2.

FC Kralice na Hané - TJ Tatran Litovel 3:2 (2:2)

Branky: 21. M. Gottwald, 22. Kováč, 85. Surala – 12. Heinz, 15. Schön. Rozhodčí: Sedláček – Podhajský, Machala. ŽK: 15. Dočkal (K). Diváků: 93.

Sestava Kralic: Krejčí – Novotný, Dočkal, Drexler, M. Gottwald – Dostál (74. Dostál), Martinka – Troneček (59. Horváth), Nečas, Lehký (89. Lexa) – Kováč (87. Neoral). Trenér: Ivo Gottwald.

„Byl to zápas, který jsme měli zvládnout, abychom si zajistili definitivní záchranu. Bohužel po rohu a penaltě jsme do patnácté minuty dvakrát inkasovali. Na to, jak jsem normálně výbušný, tak jsem však byl velice klidný a optimistou. Cítil jsem, že soupeř je porazitelný,“ usmíval se po zápase Gottwald.

Jeho plány to však narušilo, protože místo vyčkávání, s čím soupeř přijde, bylo teď na Kralických, aby něco předvedli. „Chtělo to setřást nervozitu, dát balon na zem, začít hrát fotbal a věřit, že to přijde. Bylo jasné, že soupeř už nebude chtít hrát a bude se soustředit na defenzivu, takže jsme začali s postupným útokem od brankáře,“ popisoval.

A ovoce se dostavilo až nečekaně brzy. Na góly Petra Heinze a exkonického Martina Schöna totiž bleskově odpověděli taktéž bývalí hráči Sokola Konice Michal Gottwald a Martinem Kováčem. Od dvaadvacáté minuty se tak začínalo opět od nuly.

„Bylo důležité, že jsme se nepoložili a podařili se nám dvěma slepenými góly vyrovnat. Ani s tímto stavem jsme se nechtěli smířit, ve druhém poločase jsme je tlačili a Litovel tak chodila do nebezpečných brejků. Nesnažili se o žádný postupný útok, ale dlouhé míče na Škodu, který je sklepával rychlonohým spoluhráčům,“ uvědomoval si nebezpečí.

Znovu po několika týdnech se tak zpět do Kralic vrátil třiatřicetiletý hlavičkář, jenž krátce vypomáhal také Určicím. Místo defenzivních úkolů ovšem plnil hlavně ty ofenzivní a představoval nebezpečí pro domácí soubor.

„Měl jsem obavy, aby to nebral až příliš prestižně, ale zachoval se velice dobře a prokázal, že je jako hráč i jako člověk na úrovni. Choval se přátelsky před utkáním, během něj i po něm a navíc hrál dobře,“ chválil Gottwald svého někdejšího svěřence.

Rozuzlení nastalo až pár minut před koncem. To se do Lehkého rohu opřel Nečas a v chumlu hráčů tečoval jeho střelu do protipohybu Surala. Závěr si už fotbalisté Kralic pohlídali a vyhráli tak 3:2. Dali tak zapomenout na předešlou prohru 0:7 v Ústí a na jaře získali díky devíti vstřeleným brankám již osm bodů.

„Měli jsme sice optickou převahu, nedařilo se nám však dostávat do šancí a naopak brejky soupeře musel hasit Krejčí. Vedl si velice dobře a potvrdil, že je nejlepším brankářem soutěže a naší velkou oporou,“ těšilo Gottwalda.

Díky jednatřiceti získaným bodům mohou jeho hráči nastoupit ke zbylým duelům bez přehnané nervozity, místo boje o záchranu se totiž rýsuje bitva o elitní šestku. „Těchto osm zápasů a krajský pohár si chceme užít, prostor dostane celá lavička. Všichni v zimě poctivě trénovali a ani teď mě nikdo ze střídajících hráčů nezklamal,“ liboval si Ivo Gottwald. Dalším na řadě bude v neděli od čtyř Medlov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...