Dobrý večer, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Fotbal se někde toulal. Souboj dvou týmů z chvostu tabulky, nenabídl žádnou exkluzívní podívanou. Oba celky měly sice několik ložených šancí, ale ty vznikly spíše díky chybám obran, než fotbalovým umem útoků. Jednoznačně remízový mač, tak rozhodl vskutku kuriózní gól. Nepřehledná skrumáž před domácí svatyní vyústila v několik odrazů, z nichž ten poslední z nohy Tondy Pospíšila skončil v domácí síti - 0:1.

TJ Sokol Držovice - TJ Sokol Olšany 0:1 (0:1)

Branka: 37. Pospíšil.

Rozhodčí: Němec – Řezníček, Spurný. ŽK: 52. Trajer, 65. Šatný – 65. Posker. Rohy: 5:7. Diváků: 20.

Sestava Držovic:

Budaj – Pavlát (67. Hradečný), Hošek, Valenta, Rolný – Vymazal, Šatný, Šťastný, Žáček (17. Krčmář, 76. Koutný) – Zahradníček, Trajer. Hrající trenér: Marek Valenta.

Sestava Olšan:

Brhel – Hloušek, Míška, Hošák, L. Rokyta – Antoníček, Hemerka, Abrahám, Posker (84. Rec) – Svoboda (62. Řezníček), A. Pospíšil (73. J. Pospíšil). Trenér: Petr Navrátil.

Děj střetnutí, se od úvodních minut odehrával spíše mezi oběma šestnáctkami, a když už se některý z týmů dostal do velkého čtverce, zakončení bylo prachbídné, nebo vůbec žádné. První vážnější ohrožení některého z brankářů měli na svědomí hosté. V dobré pozici však pálil Posker mimo. Následně odpověděli útočnou snahou Držovští. Nejprve se snesl míč do malého čtverce k osamocenému Zahradníčkovi, ale ten ho nedokázal zpracovat. O chvíli později vymyslel volný kop Šatný, tak, že se v ložence ocitl opět Zahradníček, ale z ložené pozice svatyni přestřelil…

Následoval tak zákonitý trest. Hošák poslal standardku téměř z poloviny hřiště na domácího gólmana Budaje, ten míč neudržel a strhla se před ním velká mela. Míč se odrážel od nohou přibližně pěti hráčů tak dlouho, až se dostal k ležícímu Tondovi Pospíšilovi a od jeho nohy balon zaplul do sítě - 0:1.

Jestliže byla úroveň hry v první půli průměrná, po změně stran šla ještě níže. Držovští stále čekající na první jarní body, se nutili do tlaku, ale do zakončení se dostávali sporadicky nebo spíše vůbec. Několik rohových kopů odtrkal asi nejlepší hráč na hřišti Hošák. V závěru se pak přece jen domácí do jedné příležitosti dostali. Po levé straně si to šinul k míči Petr Zahradníček, ale místo srovnání završil svou smolnou sobotu nekontrolovaným pádem bez cizího zavinění…

Olšanští se tak i po čtvrtém jarním vystoupení mohou těšit z devadesátiminutové neporazitelnosti a nabírají přímý kurz do klidnějších tabulkových vod. Oproti tomu domácí Držovice vyšly počtvrté v řadě naprázdno a sestupovou příčku mají na dohled.

POHLEDEM TRENÉRŮ:

Marek VALENTA - Držovice:

„Dali jsme si vlastní gól a oni vyhráli jedna nula. Když pořádně nevystřelíme na bránu, nemůžeme vyhrát. Zkrátka se nám nedaří. Dnes se dalo ale něco uhrát, protože soupeř taky nic moc nepředvedl. Jasný remízový zápas, měly být penalty. My máme vždycky starty špatné, ale tentokrát mám obavy, že se budeme zlepšovat těžko. Je nás málo, budeme se muset poprat s tím, co máme. Prioritou je záchrana, nějak to musíme ukopat. Co bude dál, se uvidí.“

Petr NAVRÁTIL - Olšany:

„Spíš boj, než pěkný fotbal. Naštěstí jsme ale dali gól, žádný nedostali a máme tři body. Herně to bylo oboustranně vyrovnané, při nás stálo štěstíčko. Vstup do jara se nám vydařil, zdaleka nemáme vyhráno. Tabulka je na spodku nadupaná. Každý bod z venku je pro nás zlatý. Pokud zvládneme příští dva zápasy, mohu říkat, že už jsme zachráněni. Doma nás čekají Čechovice a pak jedeme do Přemyslovic. V případě dvou výher bude záchrana stoprocentní.“

KOMPLETNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PŘEBORU OFS ČTĚTE KAŽDÉ PONDĚLÍ V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ VEČERNÍKU! STATISTIKY, KOMENTÁŘE TRENÉRŮ, TABULKA KANONÝRŮ A PROGNÓZA NA DALŠÍ KOLO V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...