Dobrý večer, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE S velkými rozpaky hodnotil druhé jarní vystoupení svých fotbalistek kouč Mostkovic Jaroslav Karafiát. V neděli dopoledne se sice hrálo za hustého a vytrvalého deště na stále těžším terénu, ovšem děvčata mu příliš radosti neudělala. Očekával větší bojovnost a nadšení, stejně jako na podzim tak slavila Líšeň po výsledku 3:0.

„Líšeň vyhrála zcela zaslouženě, byla ve všech aspektech lepší a výsledek odpovídá naší předvedené hře. V terénu to nebylo. Ten byl pro oba týmy stejný,“ smutně konstatovala mostkovická ikona.

Rozhodlo se vlastně hned v úvodních dvaceti minutách, během nichž se soupeři podařilo dvakrát dostat míč až do sítě. Třetí branku pak přidaly na počátku závěrečné půlhodiny.

„Bylo to hodně o bojovnosti a Líšeň se s tím vyrovnala líp. My bohužel ne, proto jsme prohráli. Líšeň byla prostě ve všem lepší. Chybělo mi zejména nasazení, hráli jsme daleko od hráček. Druhou půlku se to zlepšilo, ale přesto si Líšeň výsledek pohlídala a v podstatě nás do šance nepustila,“ vracel se k utkání.

Mostkovická děvčata se sice dostala do několika náznaků, rýsovala se drobná přečíslení a průniky do otevřené obrany stejně jako nadějné střelecké pozice, vše všech případech ovšem hrála prim defenziva soupeře.

„Ve finální fázi jsme náznaky řešili špatně. A výsledek 3:0 odpovídá. Rozhodl pohyb a aktivita Líšně, nabízení. Byly v pohybu v deseti lidech, to nám dělalo velké problémy a nedovedli jsme si s tím poradit,“ nehodnotilo se lehce Karafiátovi.

Nyní se Mostkovice vydávají do Šardic, tento duel začíná o sobotní čtvrté hodině odpolední. „Musíme si tento zápas rozebrat, možná vyvodit nějaké důsledky a připravit se na další utkání. Je jich před námi ještě hodně a pořád je o co hrát. Nechci snižovat, že jsme nezkušení, je to pravda, ale musíme se zlepšit. Takto neuspějeme,“ burcuje.

TJ Sokol Mostkovice - SK Líšeň 0:3 (0:2)

Branky: 16. Skálová, 20. a 61. Gruberová. Rozhodčí: Popelák – Motal, I. Antoníček. Sestava Mostkovic: Mikešová – Hejcmanová, Ptačníková, Vaverková, Chytilová – Gorošová (65. Jančíková), Soares, B. Karafiátová (39. Ošťádalová), Holubová (70. Zatloukalová) – Domesová, Kraváková. Trenér: Jaroslav Karafiát.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...