Dobrý večer, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Uplynulý víkend, nebyl co se týká krajského přeboru našim zástupcům nakloněn. Jak Určice, tak i Kralice odjížděly z hřišť soupeřů s prázdnou. Kraličtí navíc schytali v Ústí sedmibrankový nášup. Polepší se regionální dvojice před vlastními fanoušky?  Kralice hrají doma v sobotu, Určice o den později.

Kralice probrala v Ústí sedmigólová šiška

Pro první porážku od soboty 24. října si do Ústí u Hranic zajeli fotbalisté Kralic. A nebyl to úplně ledajaký výsledek. Stejně jako na počátku sezóny od Velkých Losin, schytal i tentokrát hanácký soubor příděl hned sedmi branek. Domácím se tak po zápase začínajícím o nedělní desáté hodině dopolední příjemně obědvalo, ovšem ani hosté neměli na první pohled zkažený zbytek víkendu.

TJ Sokol Ústí - FC Kralice na Hané 7:0 (1:0)

Branky: 30. Šnejdrla, 52. a 63. Smolka, 66. Škařupa, 73. a 76. P. Sencovici, 90. Pančochář

Rozhodčí: Bartůněk – Slota, Kulička. ŽK: 35. Škařupa – 27. J. Gottwald, 66. Krejčí, 72. Dočkal. ČK: 60. Hlačík (K). Diváků: 150.

Sestava Kralic: Krejčí – Novotný (46. Horváth), Hlačík, Dočkal, J. Gottwald (46. Neoral) – Martinka, Drexler – Dostál (79. Surala), Nečas, Lehký (84. Lexa) – Kováč. Trenér: Ivo Gottwald.

„Nerad si stěžuji, ale připravoval jsem hráče na to, že v Ústí bývají špatné ‚klimatické podmínky‘. To se také ukázalo. V první půli proti nám foukal silný protivítr, odehráli jsme to ale solidně, prohrávali jen 0:1, po vyrovnaném průběhu se to ve druhé půli změnilo na silný mistral. Mí hráči v tomto hrát neumějí,“ hodnotil básnickou řečí kralický kouč Ivo Gottwald.

Samotné utkání nechtěl víc komentovat a odkázal na příspěvky v internetové diskusi popisující už dřívější duely na půdě jednoho z adeptů na celkové prvenství v krajském přeboru.

„S výkonem svých kluků ale mohu být maximálně spokojen. Po vyloučení jsme podlehli soupeři, který hraje dobře, a proto je tam, kde je. Podobné povětrnostní podmínky nepotřebují. Mají velké ambice a boj na špici bude ještě hodně zajímavý,“ dodal zkušený lodivod.

Kralice se po předešlé remíze s vedoucím Jeseníkem, výhře v Dolanech a remíze se Šternberkem, zaměřily především na obranu a velké výpady směrem dopředu nepodnikaly. Ani ve druhém vzájemném utkání tohoto ročníku tak ani jednou neskórovaly.

„Moc nebezpeční jsme nebyli, hlavně jsme si ale hlídali záda a dobře organizovali hru. Pak se to ovšem změnilo v tragédii, v deseti jsme proti dobře připravenému soupeři neměli šanci. Kluky to ale nijak nepostihlo a není potřeba se z toho oklepávat, jen jsme se tomu zasmáli v autobuse a podivili,“ podotkl Gottwald.

Příštím soupeřem Kralic bude aktuálně poslední Litovel. V areálu na Prostějovsku odstartuje duel dvaadvacátého kola nejvyšší krajské soutěže v sobotu 16. dubna v 16 hodin.

Ve Šternberku vedení Určice NEUDRŽELY

První porážka. Dosavadní jarní neporazitelnost Určic skončila ve Šternberku. Na hřišti favorita se přitom hostující tým ujal vedení a ještě deset minut před koncem držel nerozhodný výsledek. Porážku hostů zařídil až trefou osm minut před koncem domácí kanonýr Hlaváček. Svěřenci trenéra Tomšice tak po třech zápasech bez porážky vyšli premiérově naprázdno.

FK Šternberk - TJ Sokol Určice 3:1 (0:0)

Branky: 62. Lukášek, 82. Hlaváček, 85. Dušek – 50. Šnajdr.

Rozhodčí: Konečný – Křepský, Ehrenberger. ŽK: 13. Novosad, 74. Toman, 78. Lukášek – 23. Halouzka, 62. Holásek, 88. Zelina. Diváků: 105.

Sestava Určic: Holásek – Plajner, Lakomý Zelina, Hochman (84. Bureš) – Mariánek, Menšík, Cetkovský, Gottvald – Šnajdr, Halouzka. Trenér: Radek Tomšic.

Do Šternberka odjížděl výběr Sokola ve značně oslabené sestavě. „Chyběli Bokůvka, Zapletal, Vaněk a také dlouhodobě zraněný Trajer,“ vypočítal chybějící opory trenér Tomšic. Šanci tak dostali hráči, kteří na svou šanci trpělivě čekali a vůbec si v první půli nevedli zle. Defenzivní taktika s rychlým přechodem přinášela nadějné šance, ale bez gólového efektu. „Čekali jsme na rychlé brejky, do kterých jsme se dostávali. Bohužel jsme ani jeden nevyužili,“ popisoval děj první pětačtyřicetiminutovky Radek Tomšic.

Druhé dějství odstartovalo z pohledu Určic nejlépe, jak mohlo. Vedoucím gólem mladičkého Šnajdra - 0:1. Fotbalovější Šternberk však převzal iniciativu a vynutil si převahu. Vyrovnávací branka přišla pár minut po Šnajdrovi a trefil se Lukášek - 1:1. V poslední půlhodině se pak čekalo, jestli domácí ze svého náporu dosáhnou vítězné trefy. Stalo se tak v poslední desetiminutovce a hned dvakrát… „Domácí se dostali do tlaku a po našich taktických chybách nás potrestali,“ okomentoval stručně závěrečný obrat Radek Tomšic.

V dalším kole se Určice představí na domácím hřišti. V neděli 17. dubna hostí od 16:00 hodin Dolany. „Doufám, že se dnes chybějící kluci uzdraví, abychom před vlastními fanoušky uspěli,“ uzavírá Radek Tomšic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...