Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jezdili po zadku! O záchranu bojující Určice se na jaře prezentují výbornými výkony. Základem je nasazení a bojovnost. Tyto atributy byly podepsány i pod nedělním vítězstvím s Velkými Losinami. „Za přístup k utkání musím kluky opravdu pochválit,“ usmál se spokojený trenér vítězného týmu Radek Tomšic. Utkání rozhodl jediný gól, který vstřelil v polovině prvního poločasu Petr Halouzka.

TJ Sokol Určice - Lázně Velké Losiny 1:0 (1:0)

Branka: 23. Halouzka.

Rozhodčí: Sedláček – Vedral, Motal. Bez ŽK. Diváků: 89.

Sestava Určic: Holásek – Plajner, Lakomý Zelina, Hochman – Mariánek (61. Šnajdr), Menšík, Bokůvka, Zapletal – Cetkovský (89. Bureš), Halouzka (72. Gottvald). Trenér: Radek Tomšic.

Určickým fotbalistům vyšel excelentně nástup. Doslova pod nimi hořela tráva a soupeř se s míčem moc nepotkával. Odměnou za toto počínání byl domácím vedoucí gól. Tomáš Menšík vypálil na hostujícího brankáře Hatalu, jenž ho s námahou vyrazil. Míč doputoval k Zapletalovi, jenž se neukvapil a posunul ho ještě lépe postavenému Halouzkovi - 1:0. Domácí byli na koni a zle soupeře dusili. Další šance měli postupně Zapletal, Hochman a Halouzka. Na body tak ovládli první dějství domácí mnohem jednoznačnějším způsobem, než napovídalo skóre.

Po změn stran se ale obraz hry změnil. Velké Losiny rázem držely více míč na kopačkách, ale semknutá určická parta nepovolila. Na hrotu byl kanonýr Šinogl zcela odříznutý a marně čekal na finální přihrávku. Přes optickou převahu si kloudnou příležitost nevytvořily a domácí mohli slavit své první jarní vítězství.

„První poločas nám vyšel se vším všudy. Hráli jsme koncentrovaně a soupeře k ničemu nepustili. Po změně stran nás hosté zatlačili, ale v koncovce nebyli nebezpeční. Výkon týmu byl stoprocentní,“ pochvaloval si své svěřence Radek Tomšic.

Určičtí, kteří v obou jarních zápasech udrželi neporazitelnost, se budou pokoušet o prodloužení této série ve Šternberku. Na jeho trávníku nastoupí v sobotu 9. dubna s výkopem v 16:00 hodin. „Nepříjemný soupeř. Pokud ale kluci předvedou stejné nasazení jako dnes, tak by to mohl být zajímavý zápas,“ uzavřel určický lodivod Tomšic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...