Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tradice zůstala nenarušena, ani při víkendovém měření sil neklopýtly kostelecké fotbalistky v souboji se svými mostkovickými rivalkami. Stejně jako na podzim skončil vzájemný souboj jediných dvou regionálních „ženstev“ dvoubrankovým rozdílem, tentokrát se však trefovaly pouze vítězky a gólmanka Eliška Drápalová tak zahájila jarní část čistým kontem.

TJ FC Kostelec na Hané - TJ Sokol Mostkovice 2:0 (0:0)

Branky: 65. Mikešová vlastní, 75 Zahradníčková. Rozhodčí: Kašpar – Křepský, Kučera. Sestava Kostelce na Hané: Drápalová – Hrazdilová (76. Šimková), Smičková, Zapletalová, Tichá – Knápková (60. Adamová), Pitáková, Strouhalová, Urbanová (46. Látalová) – Marková (70. Zahradníčková), Vykopalová (80. Grygarová). Trenér: Marek Jelínek. Sestava Mostkovic: Mikešová – Hejcmanová, Ptačníková, Vaverková, Chytilová (85. Zatloukalová) – Mlčochová (70. Ošťádalová), Soares, Kraváková (85. Dreiseitlová), Holubová – Domesová (85. Borovcová), Jančíková (60. Gorošová). Trenér: Jaroslav Karafiát.

„Čekal jsem velký boj. Mostkovice jdou výkonnostně hodně nahoru, takže jsem holky připravoval, že to bude velice těžké. Nám se navíc vůbec nevydařila zimní příprava, i v přátelských zápasech to byla úplná tragédie. Jsem tedy strašně spokojen, že jsme vyhráli, nejsem ale spokojen s výkonem,“ oddychl si po závěrečném hvizdu kouč domácího Kostelce Marek Jelínek.

Naopak spokojenost s výkonem, ale žádné nadšení z výsledku projevoval jeho protějšek Jaroslav Karafiát. „Gratuluji Kostelci k vítězství, ale našim holkám nemohu nic vytknout. Byla tam bojovnost, nasazení, chtělo to jen trošku víc štěstí a klidu v koncovce, aby zápas dopadl jinak,“ posteskl si.

Mostkovické čekání na sesazení okresního lídra tak zatím stále trvá a bude tomu tak minimálně do podzimu. „Na každé derby s Kostelcem se těšíme, věříme si víc a víc. U nás je vidět progres a věřil jsem, že už nastala doba, kdy bychom mohli uhrát nějaký bodík. V podstatě se to potvrdilo, nebylo k tomu daleko,“ přiznal někdejší hráč i trenér mostkovického „áčka“.

To nejpodstatnější se událo po změně stran. Nejprve si nešťastnou vlastní branku vsítila mostkovická gólmanka Monik Mikešová, deset minut na to přidala pojistku Nikola Zahradníčková. „Prohráli jsme blbě. Holky plnili to, co měli. Každá dostala nějaké úkoly a můžu říct, že se jimi řídili. Ale fotbal je takový, že my jsme góly nedali a Kostelec ano, tak jsme prohráli. Mrzí mě hodně laciný první gól, po němž jsme hru otevřeli. Pak jsme hráli na tři útočnice, bohužel nám to nevyšlo, gól jsme nedali a dostali jsme druhý. S bojovností a nasazením ale nemůžu být nespokojen,“ přemítal Karafiát.

I porážka ovšem dává naději do zbytku soutěže, na tomto výkonu totiž mohou Mostkovice stavět. „Bojím se ale toho, aby holky neměly v hlavě víc výsledek než to, že odehrály dobrý zápas. Hrály to, na co měly, a hlavní je, aby nepřevládlo zklamání z výsledku. Je z čeho brát do dalších zápasů,“ touží po zopakování tohoto výkonu, ovšem s lepším vyzněním.

S těžkou bitvou a vyrovnaným soubojem souhlasil i jeho kolega z kostelecké lavičky. „Mostkovice nám nepovolily vůbec nic a byl to boj o každý balon. Nebylo to vůbec jednoduché a ve finále rozhodla zkušenost. Nedokázali jsme se prosadit kombinačně tak, jak jsme zvyklí. Soupeř byl urputnější v obraně a navíc nás má ‚Jara‘ přečtené. Ale očekával jsem po přípravě, že to bude boj o každý balon,“ hodnotil Jelínek.

Vedle zkušeností pak také rozhodla vyrovnanost domácího družstva, jemuž hodně pomohla střídání po změně stran. „Holky to oživily a dokázaly tomu dát tempo. Moji výhodou je, že mám šestnáct stejných hráček a mohu střídat post za post,“ podotkl.

A stejně tak souhlasil, že se mohla projevit i určitá nerozehranost daná ne zrovna ideální zimní přípravou. „Jeden přátelák nás vůbec neprověřil, protože soupeř byl špatný a my jsme nedokázali nic vymyslet. Ukázalo se, že nám chybí prostory pro zimní přípravu. Na hřiště jsme šli pozdě a jednou týdně hala nám nestačí. Doufejme, že příští rok se to zlepší, bylo vidět, že se hodně trápíme,“ nehýřil nadšením.

Oba trenéři se rovněž shodli na výborné atmosféře, která panovala v hledišti. Nejen hráčky, ale i diváci se tak postarali o příjemný sobotní zážitek. „Máme hodně diváků a jsem za to rád. Byli slyšet i tady a je to dobře,“ chválil Jaroslav Karafiát. „Z Mostkovic přijelo hodně lidí, byla jich tu neuvěřitelná spousta a je hezké, že holkám fandí. U nás nemá ženský fotbal takovou podporu, ale tam je vidět, že holky ženou dopředu i za nepříznivého stavu. Vyšlo nám i počasí a všechno, také terén byl připravený velmi dobře. Chybělo nám jen hrát ve větší pohodě,“ připojil Marek Jelínek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...